Nodul TAB al glandei tiroide

În fiecare zi, tot mai mulți oameni din Rusia suferă de diverse boli ale glandei tiroide. Sigiliile care apar în organ pot fi un simptom al neoplasmelor maligne sau benigne. Pentru a determina natura nodurilor și nevoia de intervenție chirurgicală, endocrinologul efectuează o biopsie de aspirație fină (TAB) a glandei tiroide.

TAB reprezintă gardul (aspirația) conținutului glandei tiroide cu un ac special subțire. O biopsie este indicată pentru orice modificări nodale mai mari de 10 mm în diametru.

Cum este nodul tiroidian TAB?

Aplicarea biopsiei cu țesut biologic al glandei tiroide este întotdeauna controlată prin ultrasunete. Pentru TAB utilizați și:

 • Seringi de unică folosință (10 și 20 ml);
 • Ace ultrathin, diametrul 23-21G.
 1. Înainte de efectuarea unui studiu TAB, un endocrinolog efectuează o ultrasunete a glandei tiroide. Sondajul determină numărul de neoplasme, localizarea și mărimea nodulilor.
 2. Pacientul se află pe spate, o pernă este plasată sub coloană, pentru a crește unghiul extensiei gâtului și pentru a simplifica accesul la glanda tiroidă.
 3. Procedura unei biopsii cu ac fin este practic nedureroasă, senzațiile de formare a perforării unui ac sunt semnificativ mai mici decât de la introducerea anestezicelor. Prin urmare, materialul este luat fără anestezie. Dacă pacientul are o piele sensibilă, chirurgul folosește creme anestezice.
 4. Materialul este luat de pe pereții glandei tiroide, această biopsie poate fi malignă. De obicei, cu un TAB, medicul efectuează 2-3 injecții pentru a obține cantitatea potrivită de țesut.
 5. Vârful acului este monitorizat constant și ghidat cu o mașină cu ultrasunete. În 90% din cazuri, neoplasmele nodulare identificate sunt benigne și numai în 3-5% din cazuri se găsește o tumoare malignă.
 6. În 10-15 minute după TAB al glandei tiroide, se aplică o minge de tifon de bumbac la locul puncției.

După câteva ore, pacientul poate reveni la normal. Nu există restricții privind sportul, înotul.

Cine face biopsia?

O biopsie este efectuată de către medicul, chirurgul sau endocrinologul care urmează. După eșantionare, materialul este investigat în procese chimice, fizice și patologii celulare.

Indicații pentru procedură

Principalele indicații pentru prescrierea unei biopsii fine de aspirație a acului (TAB) a glandei tiroide sunt formațiuni nodulare în glanda tiroidă cu un diametru mai mare de 1 cm.

Pregătirea procedurii

Înainte de TAB al glandei tiroide, pacientul nu trebuie să urmeze reguli speciale de preparare.

Rezultatele biopsiei fine de aspirație a acului

Materialul obținut utilizând TAB al glandei tiroide este examinat cu microscop într-un laborator citologic. Dacă numărul de celule nu este suficient sau dacă există suspiciuni, este prescris biopsia repetată.

Citologul formulează încheierea unei biopsii fine a acului. În prezent, la nivel mondial a fost adoptată o clasificare standardizată a rezultatelor citologice privind biopsia ganglionilor glandei tiroide - clasificarea Beztezd (2010). Studiul a relevat următoarele grupuri:

 • Grupul I - "Rezultat ne-informativ". După primirea acestei concluzii, pacientului i se recomandă să repete biopsia.
 • Grupa II - Formarea "nodului coloidal" (benign) apare în 80% din cazuri și cel mai adesea nu necesită intervenție chirurgicală.
 • Al treilea grup al diagnosticului citologic include "leziunea foliculară de valoare incertă".
 • Grupa IV din TAB a glandei tiroide include o "tumoare foliculară"

Educația necesită operație.

 • Grupul V - "Suspiciunea cancerului tiroidian. Cel mai adesea, după primirea răspunsului TBA al glandei tiroide, se recomandă repetarea biopsiei.
 • Grupa VI - "Cancerul glandei tiroide". În același timp, se poate detecta carcinom papilar, carcinom medular, carcinom tiroidian anaplazic sau slab diferențiat. neoplasme foliculare

La Spitalul Universitar (Fontanka 154), un rezultat al biopsiei nodulilor tiroidieni poate fi obținut în 1 oră! Ceea ce este foarte convenabil pentru pacienții nerezidenți.

Ritmul de repetare a manipulărilor de prelevare a biopsiei

Aplicarea biopsiei cu aspiră cu ac este o metodă de clarificare a diagnosticului și nu o modalitate de a controla procesul de tratament. Prin urmare, procedura se efectuează o singură dată. Repetați nodul TAB al glandei tiroide în următoarele cazuri:

 • Răspuns non-informativ.
 • Creșterea rapidă a glandei tiroide;

Încărcarea suplimentară a materialului la biopsia fină a acului

Pentru a crește gradul de fiabilitate al examinării citologice, laboratorul poate prescrie următoarele studii suplimentare:

 • spălarea acului de manipulare pentru conținutul de calcitonină;
 • înroșirea de la un ac de manipulare la un conținut de tiroglobulină;
 • spălarea de la un ac de manipulare la hormonul paratiroidian.

Unde să mergem?

Înainte de a alege o instituție medicală și un medic pentru un tiroidian TAB nod, evaluați calitatea procedurilor efectuate în ele. Dacă echipa desfășoară aproximativ 40 de manipulări pe săptămână, nu ezitați să vă înscrieți. Alegerea instituției de specialitate potrivite reprezintă o garanție a fiabilității rezultatelor.

Dacă dumneavoastră sau cei dragi ați identificat noduri în glanda tiroidă cu dimensiuni de 10 mm sau mai mult, trebuie să completați o biopsie. Dacă doriți să efectuați o biopsie de aspirație fină a acului, nu sunteți sigur de corectitudinea diagnosticului, puteți face o programare cu V.A. Makarinu. Un chirurg endocrinolog primește pacienți în persoană și consultă pe Skype. Apel: +7 (812) 408-32-34

Tiroidian TAB - esența procedurii și a tehnicii

Datorită alimentelor de calitate slabă cu carcinogeni, condiții de mediu proaste, deficit de iod, probabilitatea de a avea celule canceroase în corpul uman este ridicată.

Glanda tiroidă se află într-o zonă specială de risc. TAB sau o biopsie cu ac fin a glandei tiroide se referă la metode moderne de diagnosticare care permit celulelor să fie obținute de la un țesut tiroidian îngroșat.

Scopul principal al biopsiei este de a constata natura tumorii, indiferent daca este benigna sau maligna.

Indicații pentru nodulii tiroidieni

 • Prezența unui nod mai mare de 1 cm sau noduri multiple.
 • Scanarea cu ultrasunete indică indicatori alarmanți.
 • Există o suspiciune de prezență de cancer.
 • Progresia creșterii nodului.
 • Iradierea în zona de radiație crescută.
 • Prezența rudelor apropiate care suferă de cancer.

Nu există contraindicații pentru OAB. Pacienții cu hipertensiune arterială diagnosticată, boli cardiovasculare ar trebui să consulte medicul cu o specializare corespunzătoare înainte de manipulare.

Technics TAB

Pregătirea specială pentru studiu nu este necesară. În cursul acestuia, pacientul nu poate fi înghițit și vorbit. Întreaga procedură durează câteva minute. După ce preferați 10 minute să vă odihniți, atunci puteți face lucruri obișnuite.

Procedura pentru senzațiile de durere este similară cu o prăjitură într-un mușchi, efectuată cu un ac foarte fin.

Secvența de manipulări în timpul efectuării TAB:

 • Pacientul este așezat pe o canapea.
 • Pielea de pe gât este tratată cu o soluție specială.
 • O seringă cu cel mai subțire ac este perforată la locul unde este localizat nodul.
 • În prezența mai multor noduri, punctele se realizează lângă fiecare.
 • Celulele se aspiră cu o seringă și se plasează pe sticlă special pregătită.
 • Materialul biologic este trimis la laboratorul citologic.

Nu apar complicații grave după apariția TAB. Uneori, în zona puncii există o ușoară umflare, există un sentiment de disconfort, durere. Pacienții cu o psihică instabilă pot să cadă.

Când o glandă tiroidă este detectată pe o ecografie, se efectuează o biopsie a glandei tiroide pentru a exclude diagnosticul oncologic. Luați în considerare esența acestei metode, trăsăturile procedurii și posibilele consecințe.

Cum să vă pregătiți pentru donarea de sânge pentru hormoni tiroidieni, citiți mai departe.

Îndepărtarea nodulilor tiroidieni este una dintre cele mai frecvente operații. Această legătură http://gormonexpert.ru/zhelezy-vnutrennej-sekrecii/shhitovidnaya-zheleza/operaciya-udalenie-uzlov.html puteți citi despre metodele de tratare chirurgicală a nodurilor utilizate în funcție de tipul de patologie.

Factori care afectează gradul de adecvare și calitatea punctatelor

Studiile citologice moderne ar trebui să fie efectuate de specialiști cu experiență folosind echipamente cu ultrasunete.

TAB al glandei tiroide sub controlul ultrasunetelor vă permite să evitați complicațiile în timpul manipulării.

În timpul TAB, senzorul de ultrasunete determină locația exactă a nodului și, fără mișcarea senzorului, efectuează o puncție.

Dispozitivele asigură o căutare reușită și producerea unui biomaterial nu din mijloc, ci din peretele nodului, care afectează în mod pozitiv calitatea cercetării.

Centrul conține hormoni tiroidieni sau lichizi. Celulele periculoase care pot fi maligne, sunt ascunse în pereții nodului.

Utilizarea aparatului cu ultrasunete la efectuarea procedurii ajută la obținerea unor rezultate fiabile, minimizează necesitatea repetării TAB. Dacă o instituție medicală nu are astfel de oportunități, atunci este mai bine să refuzați procedura în interiorul zidurilor sale.

Calitatea studiului este semnificativ afectată de calificările și experiența citologului care analizează materialul biologic obținut, capacitatea sa de a distinge celulele canceroase de celelalte.

Cine ar trebui să facă TAB

Chirurgii endocrinologici se ocupă de biopsie în instituțiile medicale specializate în patologia sistemului endocrin. Fiecare specialist efectuează sute de studii în fiecare lună.

Diagnosticul citologic

Studiul celulelor derivate din glanda tiroidă este un citolog. În 98% din cazuri, un specialist face un diagnostic specific pe care depinde dezvoltarea unui algoritm de tratament.

Concluzia citologului poate indica prezența:

 • educație benignă;
 • celulele canceroase;
 • tumora foliculară, în care tipul de neoplasm nu poate fi recunoscut.

Se întâmplă că este imposibil să înțelegi ceva prin tipul de material biologic, în acest caz se repetă biopsia.

Tumorile maligne și foliculare necesită o intervenție chirurgicală urgentă.

TAB Tiroidian pe scurt:

 • Manipularea este aproape fără durere.
 • Este nevoie de câteva minute pentru a finaliza.
 • La sfârșitul procedurii, pacientul își poate desfășura activitatea obișnuită.
 • Este recomandabil să luați în considerare în mod serios alegerea unui medic pentru TAB.
 • TAB folosind o mașină cu ultrasunete oferă rezultate fiabile.
 • Calificarea diagnosticului depinde de calificările citologului.

Un complex de metode este folosit pentru a diagnostica starea glandei tiroide. Cum să verificați glanda tiroidă și în ce cazuri este necesar, precum și metodele de autodiagnosticare a unui organ la domiciliu - citiți despre acest lucru în acest subiect.

Citiți despre structura glandei tiroide și semnele de ultrasunete ale patologiei organelor pe această pagină.

Ce este un nod tiroidian TAB?

TAB tiroidian devine din ce în ce mai popular în practica medicală. Metoda de biopsie cu aspirație cu ac subțire crește șansele pacienților endocrinologului de a se recupera. Metoda oferă o informație destul de extinsă, permite diferențierea patologiilor nodale. Metoda de diagnosticare este posibilă în stadiile incipiente de detectare sau suspiciune de dezvoltare a bolilor.

Esența procedurii

TAB - o procedură medicală efectuată de un specialist îngust. Linia de jos este examinarea țesuturilor glandei tiroide. Studiul are o natură citologică.

Pentru o persoană obișnuită, această explicație prezintă o imagine a procedurii, care va fi însoțită de durere din penetrarea în corp. De fapt, metoda este nedureroasă. Viteza deținere - 2 - 3 secunde. Un ac chirurgical subțire cu un diametru de 0,6-0,8 mm este introdus în țesuturile și nodul afectat. Nu puteți înșela pacientul că nu a simțit nimic. Este clar că orice puncție este un sentiment neplăcut. Pacientul se va afla într-o stare de disconfort, dar nu va fi nici o durere. Întreaga procedură, inclusiv pregătirea, acțiunile imediate ale medicului, tratamentul puncției pielii după TAB, durează aproximativ 15 minute. În unele instituții medicale care efectuează astfel de proceduri, pacienților li se oferă anestezie sau alte metode de anestezie. Experții experți consideră că este inutil, într-o oarecare măsură dăunătoare. Dacă comparăm durerea cu anestezia (prin anestezie) și puncția, complicațiile din utilizarea medicamentelor sunt mai dureroase și mai periculoase.

Efecte posibile ale anesteziei

Mulți pacienți cer anestezie înaintea TAB, sperând să îmbunătățească starea și să ușureze procedura în sine. Dar, de fapt, acest lucru nu este în întregime adevărat.

Durerea de la o puncție cu un ac subțire este mai puțin severă decât condițiile la care anestezia locală conduce:

 • alergii;
 • șoc anafilactic;
 • dispepsie;
 • dureri la nivelul muschilor gatului;
 • durere atunci când se mișcă gât, intern și extern;
 • tremurând în membre.

Cerințele pentru pregătirea procedurii pe care medicul o informează în prealabil.

Pacienții înainte ca mai multe metode de cercetare medicală să fie sfătuite să refuze să mănânce. Metoda nodului TAB al glandei tiroide nu implică astfel de limitări. Alimentele prelevate în ziua procedurii nu vor afecta rezultatele examinării. Medicii, dimpotrivă, sunt sfătuiți să mănânce. Alimentația va permite pacientului să se simtă calm, echilibrat. Nu vor exista gânduri despre dorința de a finaliza diagnosticul cât mai curând posibil, de dorința de a mânca prea. Persoana din procedură va fi calmă, nimic nu-l va distrage de la examenele medicale.

Compoziția datelor

Procedura medicală este supravegheată prin ultrasunete. Biopsia sub ecografie va ajuta la evitarea deteriorării țesuturilor, organelor și sistemelor. Toate organele vecine vor rămâne intacte și nu vor fi afectate de ac. În plus, ultrasunetele vor ajuta la obținerea unor date mai exacte.

Imaginea conține următoarele informații:

 • dimensiune;
 • ecogenicitate;
 • conținut de noduri;
 • calcificări;
 • natura alimentării cu sânge.

Fila glandei tiroide sub control ultrasonic va furniza informații despre localizarea sigiliului nodal, locație:

Biopsia provoacă daune:

 • vase mici;
 • țesut subcutanat;
 • depozite grase;
 • musculare de-a lungul traseului de perforare.

Toate leziunile minore se vindecă în câteva zile după procedurile chirurgicale.

Concepții greșite cu privire la procedura OET

Conform cercetărilor medicale, un procent mare de pacienți consideră că o biopsie poate să activeze și să provoace patologii teribile. Pacienții cred că se va dezvolta oncologia. Biopsia în această înțelegere este echivalentă cu vătămarea. Experții resping această opinie. Ele oferă informații complet opuse. Acul nu poate schimba cursul bolii, nu-l poate traduce într-o formă canceroasă. Mai mult decât atât, metoda permite îndepărtarea formărilor chistice din orice parte a glandei tiroide. Mai des, o biopsie nu este un impuls pentru cancer, ci o diagnoză a acesteia. Procedura relevă neglijarea bolii, stadiul extrem al dezvoltării ei.

Care este falsa opinie:

 1. Biopsia nu a arătat un rezultat datorită dimensiunii sale reduse. O altă metodă a fost necesară pentru a identifica formațiunile tumorale, de exemplu, histologia.
 2. Blind biopsia, fără control ultrasunete, poate deteriora țesutul glandei. Aici este important ca procedura de evaluare a calității să fie efectuată de un profesionist.
 3. Inconsistența calificărilor medicului, incapacitatea de a descifra datele, înțelege analiza biopsiei.

Statisticile oferă date pozitive privind rezultatele procedurii: doar 4% oferă informații false. Dar pentru orice îndoială sau inadecvare a datelor, medicii prescriu o reexaminare sau o schimbare a metodei de diagnosticare.

Pacientul se pregătește pentru acest tip de diagnostic. Pacientul se pregateste mai mult psihologic. El se preocupă de necesitatea unei metode recomandate de medic.

Din cerințele medicale ale preparatului se distinge un complex de testare:

 • sânge;
 • nivelul hormonal;
 • rata de coagulare a sângelui.

Pentru fiecare vizită la endocrinolog, sunt înregistrate examinările pacientului. Tabelele de control vor oferi mai multe informații, vor spori datele despre evoluția bolii.

Ce este TAB tiroidian, cum se efectuează procedura de diagnosticare și ce arată o biopsie de aspirație fină a acului a nodurilor de organe

Potrivit statisticilor, numărul persoanelor care suferă de tulburări ale glandei tiroide crește în fiecare an. Corpul este adesea supus dezvoltării diferitelor neoplasme. Pentru a determina natura lor folosind diferite tehnici de diagnosticare. Unul dintre ele este TAB (biopsie cu aspirație fină a acului).

Sigiliile care apar în glanda tiroidă pot fi atât benigne, cât și maligne. Pentru a determina tratamentul ulterior, este necesar să se clarifice natura acestor formațiuni. Cea mai eficientă modalitate de a verifica acest lucru este TAB. Aceasta este procedura de prelevare a probelor cu ajutorul unui material special al acului din nod și al examinării histologice ulterioare. O biopsie fină a acului se efectuează pe orice formațiune din glandă cu diametrul mai mare de 1 centimetru.

Indicații pentru procedură

TAB este o procedură pe care numai un medic foarte specializat trebuie să o îndeplinească. Esența sa este studiul țesutului tiroidian pentru prezența celulelor atipice. Un ac chirurgical subțire cu un diametru de până la 0,8 mm este injectat în țesuturile afectate ale organului. Datorită unui ac subțire, pacientul practic nu simte durere în timpul introducerii sale în țesuturile organului.

Procedura constă în mai multe etape:

 • pregătire
 • colectarea directă de material
 • tratamentul pielii după puncție.

În medie, TAB durează aproximativ 15 minute. Asigurați-vă că biopsia este însoțită de ultrasunete.

Necesitatea anesteziei este determinată imediat înaintea procedurii. Mulți experți consideră utilizarea anesteziei excesivă, deoarece efectele acesteia sunt mai dureroase și mai periculoase decât senzațiile în timpul unei perforări.

Cum de a scădea testosteronul la femeile fără hormoni la rate crescute? Citiți informațiile utile.

Aflați despre simptomele și tratamentul tiroiditei autoimune Hashimoto a glandei tiroide în acest articol.

TAB este prescris în următoarele cazuri:

 • prezența unor noduri mai mari de 10 mm;
 • creștere a formațiunilor de peste 2 mm pe jumătate de an;
 • prezența cancerului tiroidian în rude apropiate;
 • detectarea calcificărilor și contururilor neregulate în timpul ecografiei glandei;
 • Prepararea pentru terapia cu iod radioactiv, dacă mărimea nodului este mai mare de 5 mm.

În 90% din cazuri, o creștere a nodulilor tiroidieni nu este asociată cu cancerele.

Pregătirea pentru un studiu de diagnostic

Înainte de a efectua o terapie cu aspirație fină a acului tiroidian, pacientul este trimis pentru teste de laborator:

 • testul de sânge general și biochimic;
 • determinarea coagulării sângelui;
 • teste pentru hormoni.

Dacă este necesar, medicul poate prescrie o ultrasunete suplimentară a glandei tiroide. Nu sunt necesare alte activități pregătitoare speciale. TAB poate fi efectuată indiferent de masă.

efectuarea TAB

Se efectuează biopsie cu acul în poziția în sus. Pacientul se află pe o canapea specială, sub umerii lui plasează un tampon pentru a asigura un acces bun la glanda tiroidă. Seringile de unică folosință și acele ultratensive trebuie pregătite în prealabil pentru a colecta conținutul din aparat.

Etapele TAB:

 • dacă este necesar, anestezia se face, dar este preferabil să o faceți fără ea;
 • locul de puncție este tratat cu antiseptic;
 • un ac este introdus în pereții glandei tiroide;
 • procesul este monitorizat în mod constant de o mașină cu ultrasunete pentru a evita rănirea accidentală a țesuturilor;
 • pentru a lua cantitatea necesară de biopsie, specialistul ar putea avea nevoie să facă o puncție suplimentară;
 • locul de puncție este sigilat cu un tencuială;
 • Materialul luat este plasat pe un geam special și trimis pentru histologie.

Perioada de penetrare durează 10-15 minute. În unele cazuri, procedura durează până la 30 de minute. După ce ați luat materialul, pacientul trebuie să rămână în poziție predispusă pentru aceeași perioadă de timp. Nu sunt necesare proceduri speciale de reabilitare după TAB. Dar în timpul zilei ar trebui să fie evitate încărcăturile, nu udarea locului de puncție. După puncție, poate apărea o echimoasă de până la 5 mm, dar trece rapid.

Dacă nu intenționați să utilizați ultrasunetele în timpul procedurii, este mai bine să contactați un alt specialist. Este necesar ultrasunetele pentru a determina cu precizie localizarea admisiei materialelor. Biopsia trebuie luată din peretele formării, nu din centru. Aici se concentrează celulele canceroase. Înainte de a introduce acul în nod, senzorul de ultrasunete este aplicat pe gât.

TAB este o metodă de diagnosticare și nu este un mijloc de monitorizare a procesului de tratament. Prin urmare, este de obicei efectuată o singură dată.

Operațiunea repetată este necesară în cazul:

 • rezultat neinformativ;
 • creșterea rapidă a educației;
 • prezența simptomelor de cancer.

Decipherarea rezultatelor

Rezultatul TAB al glandei tiroide poate fi obținut 3-5 zile după procedură. În acest timp, se va efectua un studiu detaliat al materialului pentru prezența celulelor atipice. În 93% din cazuri, citologia oferă un răspuns la ceea ce a cauzat creșterea nodului tiroidian.

Astăzi, constatările citologice asupra TAB ale glandei tiroide sunt de obicei clasificate conform clasificării Bezeth în 2010.

Rezultatele pot fi:

 • rezultat ne-informativ - se recomandă repetarea procedurii;
 • coloid nod - diagnosticat în 80% din cazurile de tumori benigne;
 • boala foliculară nespecificată;
 • tumora foliculară;
 • suspectat de cancer tiroidian, re-TAB recomandat;
 • cancer (carcinom).

Aflați despre cauzele și metodele de tratare a măririi sânilor în timpul alăptării.

Cum sa tratezi fibroadenomul cu frunze al sanului si cum sa eviti complicatiile este scris pe aceasta pagina.

Faceți clic pe linkul http://vse-o-gormonah.com/vnutrennaja-sekretsija/shhitovidnaya/kista-na-zheleze.html și citiți despre cauzele chistului tiroidian la femei, precum și despre tratamentul educației.

Precizia biopsiei fine a acului

Rezultatele unei biopsii fine a acului nu sunt întotdeauna corecte. Uneori imaginea clinică este răsucită. Probabilitatea unui rezultat neinformativ poate varia între 4-20%. În astfel de cazuri, pacientul este sfătuit să repete procedura pentru a obține material suplimentar necesar diagnosticului. Dacă de două ori la rând TAB nu a fost informativ, atunci chirurgia este efectuată.

Rezultatele false de puncție se pot datora următoarelor motive:

 • specialist necalificat;
 • erorile în timpul eșantionării biopsiei;
 • acul pierde nodul datorită dimensiunilor sale foarte mici.

Posibile complicații

Deși biopsia este considerată o metodă de diagnosticare sigură, ea poate fi însoțită de anumite complicații:

 • Hipertiroidismul usor - poate fi determinat de temperatura ridicată a corpului, de ritmul cardiac rapid, de schimbările de dispoziție. O astfel de complicație este posibilă în cazul unui ac care implică un coloid, din care unii dintre hormonii tiroidieni au intrat în sânge.
 • Infecția organismului - se datorează unor instrumente de dezinfectare proaste. O infecție este indicată de o creștere a temperaturii, de inflamație în zona inserției acului și de o creștere a ganglionilor limfatici.
 • Sângerarea apare din cauza rănirii vaselor acului.

Video despre cum se efectuează glanda tiroidă sub control ultrasonic:

Ce este o biopsie de aspirație fină a acului - tiroidian TAB?

Tiroidian TAB: ce este? În prezent, medicii spun că glanda tiroidiană umană poate afecta. Acest lucru se întâmplă din diferite motive. Pentru diagnosticarea unui organ sunt folosite diferite metode. Una dintre ele este o biopsie.

TAB al glandei tiroide permite medicului să determine tipul de oncologie și să afle dacă a apărut o tumoare malignă sau benignă la nivelul glandei tiroide. Patologia în timp util și tipul acesteia permit efectuarea unui tratament în timp util, ceea ce permite, în majoritatea cazurilor, evitarea intervențiilor chirurgicale pentru a îndepărta o parte din secret.

Prin urmare, fila nodală tiroidiană se efectuează la 99% din examinările pacientului. Adesea, este posibilă diagnosticarea tumorilor benigne.

Aplicarea biopsiei fine a acului din glanda tiroidă și importanța acesteia

Ceea ce este TAB știm deja. Ce rol joacă în diagnosticare și cum este efectuat? Acest nod al glandei tiroide este diagnosticat în legătură cu ultrasunetele. Acest lucru îi dă medicului 100% să determine tipul de cancer și să înceapă tratamentul la timp.

În mod obișnuit, educația în tiroidă este benignă și nu reprezintă un pericol pentru oameni. Dar, în același timp, își pot agrava viața în mod semnificativ.

Dar în 4% din cazurile de boli tiroidiene, medicul poate descoperi o tumoare malignă. Diagnosticul său precoce poate fi vindecat cu succes și poate evita intervenția chirurgicală. Importanța diagnosticului în timp util se datorează și faptului că tumora poate crește foarte repede. În stadiile ulterioare ale bolii este dificil și tratamentul.

Metodologia sondajului

Astăzi, TAB se efectuează împreună cu ultrasunetele. Pentru procedură se va cere o seringă cu ace subțiri. Atunci când un ac este introdus în corp, direcția sa este controlată prin ultrasunete, care poate fi văzută pe ecranul monitorului. Întregul proces de biopsie poate dura 2-3 minute:

 • Anestezia la pacient nu se face. Ocazional, unguente speciale pot fi utilizate pentru a reduce efectul de durere al inserției acului.
 • Înainte de biopsie, pacientul este examinat prin ultrasunete. Acest lucru face posibilă luarea în considerare a educației pe glanda tiroidă, pentru a afla dimensiunea și locația acestora. De asemenea, cu ultrasunete, puteți alege un nod pentru a lua materialul.
 • Atunci când se ia un eșantion de țesut, glanda tiroidă face, de obicei, 2-3 injecții în diferite părți ale gâtului. Duzele pot fi utilizate pentru a facilita inserarea acului.
 • Materialul este luat pe acele părți ale glandei în care sunt dezvăluite formațiunile care sunt periculoase pentru oameni. Pentru a face injecția cât mai exact posibil, direcția acului este controlată prin ultrasunete.
 • După ce a fost tras cu o seringă de material, se aplică pe sticlă și se transferă la laborator pentru examinare. Locul de injectare în sine este tratat pentru a preveni infecția în organism.
 • Pentru a evita sângerarea de la rănire, este necesar să se tamponeze cu tamponul de 5-10 minute. După procedură, după 2-3 ore o persoană poate conduce un mod normal de viață.
 • Testul de puncție se ia numai în clinică. De asemenea, materialul trebuie studiat numai de un specialist. Acest lucru vă va ajuta să obțineți rezultate mai exacte cu fila.

TAB al nodulilor tiroidieni: indicații

O persoană, după ce merge la clinică la medic, este supusă unei examinări complete. Pe baza rezultatelor obținute, tratamentul este prescris. Se recomandă efectuarea procedurii cu astfel de indicații:

 • Tumorile au un diametru mai mare de un centimetru.
 • După expunerea prelungită la radiații.
 • Prezența unor astfel de patologii în rude.
 • Semne de oncologie malignă.
 • Recomandarea medicului pentru un diagnostic mai precis în cazurile de suspiciune de oncologie.

Pregătirea procedurii

Pacientul nu trebuie să fie special pregătit pentru biopsie. Nu are nevoie de dietă înainte de a proceda sau de a-și rupe rutina zilnică. Dar există, de asemenea, recomandări generale de la medici care trebuie urmate.

Înainte de cercetare merită refuzat săruri, grăsimi și prăjite. Nu beți alcool și nu faceți prea multă muncă.

Când luați pacientul, puteți să stați sau să vă culcați. Principalul lucru este că medicul are acces la glanda tiroidă.

Rezultatele cercetării

După obținerea materialului necesar, este transmis la laborator pentru cercetare. După colorarea țesuturilor, ele sunt examinate sub microscop. Aceasta determină natura structurii și compoziției lor.

Există momente când un specialist nu are suficiente țesuturi pentru a-l testa. În acest caz, trebuie să luați din nou materialul. Dar acest lucru se întâmplă destul de rar.

Reguli care permit medicului să încheie:

 1. Educație benignă. Nu necesită tratament și intervenție chirurgicală.
 2. Învățământ malign. Intervenția chirurgicală imediată este necesară pentru înlăturarea tumorii.
 3. Educația sa manifestat datorită inflamației țesuturilor. Nu este necesară operarea. Se efectuează adesea medicamente pentru a elimina inflamația.
 4. Neoplazia. Diagnosticarea chiar și după o biopsie este dificil de realizat, deoarece este imposibil să se determine tipul de tumoare. Este prescrisă o operație în care se prelevează și se studiază un eșantion al tumorii.

Obțineți un rezultat al testului pacient după o biopsie timp de 7 zile. Dar în diferite clinici, aceste perioade pot varia. După trecerea procedurii, astfel de momente ar trebui clarificate direct cu medicul.

Bifoza tiroidă a acului fine: frecvență

De obicei, atunci când materialul colectat cu TAB este suficient pentru o diagnosticare corectă, procedura nu se repetă. Cu o biopsie fină a acului, puteți urmări numai evoluția patologiei, dar nu o puteți trata.

Procedura de repetare poate fi numită doar în unele cazuri. Aceasta este:

 • Răspuns non-informativ. Dacă se întâmplă acest lucru de două ori, atunci pacientul ar trebui să fie operat, deoarece medicul nu poate determina tipul de tumoare cu o biopsie. Dar acest lucru este destul de rar. Un răspuns neinformativ poate fi de asemenea obținut dacă materialul nu este stocat corespunzător sau dacă apare o eroare în timpul colectării.
 • Tumora se răspândește activ, chiar și atunci când este benign.
 • Pacientul are simptome negative care fac mai dificilă înghițirea sau tusea.

Cine să contacteze pentru procedură?

Pentru a determina clinica pentru orice tip instrumental de examinare, este necesar să se cunoască mai întâi calitatea serviciilor sale, precum și numărul de astfel de manipulări. De obicei, medicii fac aproximativ 40 de proceduri pe săptămână.

De asemenea, merită să ne amintim că este imposibil să se efectueze un TAB fără ultrasunete. Acest lucru face posibilă selectarea mai precisă a materialului pentru testare. Când va fi oferit să se testeze fără ultrasonografie, atunci merită să refuzi această procedură.

Evenimente adverse

După TAB, pacientul poate prezenta simptome negative. Acest lucru nu se întâmplă adesea, dar trebuie să știți despre asta. De exemplu, după procedură, locul injectării poate deveni inflamat. Aceasta se datorează unei infecții la nivelul plăgii și unui tratament insuficient. Complicarea este mai bine de eliminat cu ajutorul medicilor.

S-ar putea observa și creșterea sângerării de la nivelul plăgii. Lucrul este că pe gât există multe vase care pot fi rănite de injectare.

De asemenea, o persoană poate prezenta astfel de simptome după procedură:

 • Creșterea transpirației.
 • Consolidat activitatea miocardică.
 • Schimbările de dispoziție.
 • Anxietate.

Rezumat al

După cum se poate vedea din cele de mai sus, TAPB nu reprezintă un pericol pentru oameni. Procedura se desfășoară fără durere și, adesea, nu cauzează manifestări negative la pacient. Dar încrederea în efectuarea unor astfel de manipulări este doar medici calificați.

Tabă ce este

agentiei teritoriale de faliment

grele brigadă de aviație

Dicționar: dicționar abrevieri și abrevieri ale armatei și servicii speciale. Comp. A. A. Shchelokov. - Moscova: Editura AST, LLC, Editura Geleos CJSC, 2003. - 318 pag.

 1. TAB
 2. FNAB
 3. Tatagroprombank

Tatarstan Banca Agricolă și Industrială

o biopsie cu aspirație fină a acului

Dicționar de abrevieri și abrevieri. Academicianul. 2015.

Vedeți ce "TAB" în alte dicționare:

Tab - Tab: element Tab de interfață grafică a utilizatorului, care permite comutarea între mai multe documente deschise într - o singură fereastră de aplicație; Tab City în Somogy. Fila abreviată de la Tablature... Wikipedia

Tab. - fila tutun din tutun din fabrică: S. Fadeev. Dicționar de abrevieri ale limbii ruse moderne. S. Pb.: Politehnică, 1997. 527 p. t. Tabel. tabel t. Dicționar: S. Fadeev. Dicționar de abrevieri ale limbii ruse moderne. S. PB: Politehnică... Dicționar de abrevieri și abrevieri

tabіn - İmennik cholov_chego fel de țesut pe vocabular... Vocabularul ortografic al limbii ucrainene

tab - [تب] tib. Kolati Bömor, Ki Karaoti Badanash Baland Meshavad; tabu tob sozu gudoz, sozu azob; Shabro dar taboo tob huzaronidan shabro bo azob rhz cardan; tabăra barovardan ziyod shudani Khorarati badan az Sadi odiyash; tabără gyriftan oғozi afzoishi navbatii...... Fargangi tafsirii zaboni toik

tabir - bor, partea 1) Timpul de trei ore oră roztashuvannya viyska populate de punct. || Ukrіplenya msіtse timchasovogo roztashuvannya Kozatskogo vіyska z zaruzom. || Vss, roztasovane într-o astfel de m_tstsі. || Trans. pl. Missoure de oră roztashuvannya vіskovih z...... Dicționar ucrainean ucrainean de cuvinte

TAB - (Smoke bomba (DUB)) б) ркеніш және көз шағылыстырғыш бейтарап (зинсыз) tүtіndі қалқа zhasaytyn bomba. TAB auriu fosfurus zhabdyқtalady, ol bomba Zharylғanda 10 15 m stație radio shashylyp, kөp mөlsherde aқ tүtіn shyjaryp zhanadi... Dicționar explicativ kazah al afacerilor militare

Tab. - tutun... dicționar rusesc de ortografie

tabi - nevdm., pl. Fabrics Japonia shkarpetki... vocabular dicționar ucrainean

tabir - Pristosovana pentru apărarea parcării Viykovskaya, caravanul otpuuvalas iac cu puterea capului de complot al pământului val_v... Mycene arhitectural și monumental

tabir - [ta / b ip] bor, m. (bor) i, pl. bori /, bor і / ў două ta / borie... vocabularul orfan al limbii ucrainene

Indicatii pentru TAB tiroidian, cursul procedurii, recenzii

Creșterea nouă a țesutului tiroidian este întotdeauna un motiv de îngrijorare, mai ales la persoanele cu antecedente de probleme cu acest organ. Potrivit statisticilor, aproximativ 5-6% din toate nodurile identificate din glanda tiroidă sunt definite ca maligne și, în alte cazuri, nu au tendința de a degenera în cancer. Având în vedere acest raport, prioritatea nu este eliminarea completă a oricăror noduri, ci determinarea exactă a naturii lor folosind TAB a glandei tiroide.

Pentru a determina natura nodurilor pe shitovidke, ajutați la biopsia de aspirație cu ac fin.

Ce este un TAB al glandei tiroide?

Aplicația cu biopsie cu aspirație fină este o procedură de diagnostic care vă permite să determinați natura sigiliilor în țesutul glandei tiroide și să dezvoltați o strategie pentru tratamentul ulterior.

TAB este o eșantionare a substanței care alcătuiește nodul, utilizând o seringă și cel mai fin ac (0,6 mm).

Medicul efectuează o examinare citologică a conținutului și, pe baza rezultatelor sale, determină tipul tumorii, nevoia de intervenție chirurgicală, metoda de tratament conservator sau terapia de întreținere.

Indicații și contraindicații

TAB al glandei tiroide este arătat atunci când detectează noduri care sunt mai mari de 1 cm prin ultrasunete sau prin palpare. Sigiliile mai mici nu au semnificație clinică, chiar dacă se dovedesc a fi maligne. Excepțiile sunt următoarele situații în care TAB al glandei se realizează cu o dimensiune mai mică a nodulului:

 • pacientul a fost expus cel puțin o dată în viața sa;
 • Există cazuri de cancer tiroidian în istoria familială a pacientului;
 • cu ultrasunete, sigiliile au fost mai mici de 1 cm, dar cu semnele caracteristice ale patologiei maligne.

TAB al glandei se realizează cu o mărime mică a nodulilor, în cazul în care ultrasunetele au arătat un sigiliu mai mic de 1 cm, dar cu semne caracteristice de patologie malignă.

Biopsia tiroidiană nu este efectuată dacă pacientul are următoarele condiții:

 • mărimea nodului mai mică de 0,5 cm - calitatea materialului obținut nu va oferi o diagnosticare precisă;
 • acută, tiroidită subacută;
 • tirotoxicoza necompensată;
 • încălcări ale permeabilității pereților vaselor de sânge și coagularea sângelui;
 • tulburări psihice.

Fezabilitatea și siguranța unei biopsii fine a acului a glandei tiroide este determinată de către medic, evaluând starea pacientului în ziua procedurii. Pentru încălcări ale ritmului inimii sau probleme cu tensiunea arterială, procedura este anulată.

Unde pot face analiza

Atunci când alegeți un loc pentru a face TAB a tiroidei, este mai bine să acordați prioritate clinicilor specializate în bolile acestui organ.

Atunci când alegeți un loc pentru a face TAB a tiroidei, este mai bine să acordați prioritate clinicilor specializate în bolile acestui organ.

Este de dorit ca, într-o săptămână, să se efectueze în această instituție cel puțin 40 de proceduri de biopsie a gurii tiroide sub control ultrasonic, în conformitate cu toate cerințele necesare pentru sterilitate.

În plus, atunci când alegeți o clinică, este mai bine să vă asigurați că o examinare citologică a materialului glandei este efectuată de un specialist cu experiență. Potrivit statisticilor, în unele regiuni ale țării până la 50% din rezultatele TAB au fost mai târziu respinse prin examinare histologică din cauza calificărilor insuficiente ale medicului sau a utilizării unei clasificări depășite a naturii nodurilor găsite.

Pregătirea procedurii

Imediat înainte de a efectua o biopsie tiroidiană, pacientul nu necesită pregătire specifică. La emiterea unei sesizări, medicul va furniza o listă de teste necesare care va trebui să se facă în avans:

 • numărul total de sânge;
 • teste de sânge pentru coagulare;
 • test de sânge pentru TSH și T4 liber;
 • Ecografia glandei tiroide.

Înainte de efectuarea TAB tiroidian, o persoană trebuie să doneze sânge pentru analiză.

Cum este TAB

Procedura de biopsie cu aspirație fină a glandei tiroide este aproape întotdeauna efectuată sub controlul ultrasunetelor. O astfel de metodă este recunoscută de multe ori mai exactă decât o biopsie urmată de palpare, așa cum sa făcut anterior. Eșantionarea nodurilor glandei este efectuată de un chirurg sau de un endocrinolog cu o seringă de 10 sau 20 ml și un ac maxim subțire, care asigură puritatea materialului obținut prin reducerea probabilității intrării sângelui la momentul inserției sau extracției.

Se simte ca TAB este practic nedureros, astfel încât nu este nevoie de anestezie: durerea este mai mică de la o puncție cu un ac subțire decât de la introducerea anesteziei și procedura de prelevare a probei nu depășește 10 secunde.

Pentru pacienții cu piele sensibilă, medicul poate pre-trata locul puncției cu un spray anestezic sau o cremă.

Observând poziția acului pe ecranul mașinii cu ultrasunete, medicul face o perforare a pereților de etanșare, deoarece semnele de malignitate se găsesc în aceste țesuturi. Pentru a obține cantitatea potrivită de materiale, medicul face 2-3 pene. După puncție, pe locul punții se aplică o bilă sterilă de tifon timp de 5-10 minute, după care pacientul se poate ridica.

După puncție, în locașul de puncție se aplică o bilă sterilă de tifon timp de 5-10 minute.

Rezultate și interpretarea acestora

Rezultatul unei biopsii este datele privind dimensiunea și locația sitului, parametrii sonografici, rezultatele examinării citologice a materialului obținut și concluzia privind natura tumorii. Această informație permite endocrinologului participant să evalueze starea pacientului, să facă un diagnostic și să decidă asupra terapiei ulterioare.

Rezultatele OET, în conformitate cu clasificarea standard adoptată în 2010, sunt împărțite în mai multe grupe:

 1. Rezultat non-informativ. Cel mai adesea, în acest caz, procedura este biopsia repetată.
 2. Nodul coloidal. Educație benignă care nu necesită tratament chirurgical. Acest rezultat are circa 80% din toate procedurile de TAB.
 3. Leziune foliculară nedeterminată.
 4. Tumorile foliculare. În cele mai multe cazuri, este necesară intervenția chirurgicală.
 5. Se presupune o tumoare malignă a glandei. La primirea rezultatului referitor la grupul 5, re-biopsia este efectuată pentru ao clarifica.
 6. Cancer tiroidian. În această etapă, este posibilă clasificarea tumorii: este detectat un carcinom medular, papilar, anaplazic sau slab diferențiat.

Posibile consecințe

Aplicarea biopsiei cu aspiră cu ac este considerată o procedură sigură, dar uneori există consecințe pe care pacientul le acordă atenție. De exemplu, poate apărea o mică lovitură la locul puncției pielii.

Dacă medicul a fost atent, această urmă dintr-un ac subțire fără urmă va trece în câteva zile.

Uneori, după un timp după TAB, pacientul poate detecta simptomele unei forme ușoare de tirotoxicoză: palpitații, transpirații, amețeli și modificări ale dispoziției. Acest lucru apare atunci când o cantitate mică de hormoni tiroidieni este eliberată în sânge în timpul procesului de perforare. Această condiție nu este periculoasă și nu necesită nicio acțiune, deoarece după ceva timp trece independent.

Tab - ce este? Definiție, înțeles, traducere

Tab este un cuvânt care poate însemna cel puțin două lucruri.

Tab, ca abreviere a cuvântului "tabulare", este un caracter special și cheia care îl tipărește. Acest simbol este un fel de "spațiu flexibil" care se potrivește textului după un rând vertical cu textul de pe linia anterioară. Tasta tab este în marginea din stânga a tastaturii și este etichetă, veți fi surprins, cu cuvântul Tab.

Tabul ca element de interfață este o "filă" - un bloc dinamic care este separat vizual de restul. Astăzi, în acest sens, cuvântul "filă" este mult mai răspândit în limba rusă decât echivalentul în limba engleză.

Tabul este în listă: Calculatoare

Ați învățat de unde a venit cuvântul Tab cu cuvinte simple, traducerea și semnificația lui.
Vă rugăm să împărtășiți "Ce este tabăra?" Link-ul cu prietenii:

Și nu uitați să vă abonați la cel mai interesant public VKontakte:

Ce este Edgyl?
Cuvântul ejail (accent pe "a") este tradus din limba engleză, ceea ce înseamnă "inteligent". Acest lucru este incomod pentru rusă.

Ce este un stiva?
O stivă este o structură de date care seamănă cu un magazin de mașini sau cu o grămadă de plăci. Se numește principiul funcționării unei astfel de structuri.

Ce este torrentul?
Un torrent (accent pe "o") este un fișier de referință special cu extensia.torrent, permițându-vă să partajați filme și muzică.

Ce sunt filele și cum se creează file pentru comutare

Bună ziua, prieteni, colegi, parteneri, abonați și persoane care trec!

Acum am pe blog-ul meu o serie de articole "Cum să creez" și "Cum să faci". Sper că nu te deranjează. Tocmai am decis să dezvăluie câteva dintre cipurile pe care le-am căutat pentru blogul meu, am aflat că am instalat și acum vreau să le împărtășesc.

Astăzi este un articol despre ce tabele sunt. Voi spune și vă voi arăta exemplul ce este. În plus, învățați cum să creați file pentru blogul dvs. pe motorul WordPress. Nu voi mint. La alte motoare, site-urile nu au încercat, dar mi se pare că ar trebui să funcționeze, oriunde.

În general, încercați, atunci, dacă puteți scrie în comentariile acestui articol sau trimiteți-mi un e-mail (Contacte). Apoi voi scrie un articol, povestesc totul despre el. Adresele și numele dvs., ca întotdeauna, vor fi confidențiale, adică nimeni nu va ști despre ele!

Nu este o tăietură mare. În această dimineață m-am dus la adresa mea de e-mail, a fost o scrisoare de la A. Borisov, unde link-ul nu a fost deloc la blogul său, ci la resursa pe care a fost intervievat. Știți ce este interviul? Dacă sunteți abonat la newsletter-ul său, apoi de către oricine știi. El a vorbit despre dieta sa, că este un consumator de alimente, vă puteți imagina?

În comentariile la post, am scris că nu sunt foarte bun la alimente crude. Personal, sunt pentru o masă normală, adică cartofi, untură, carne cu ceapă, supă borsch etc. Legume și fructe, nu mănânc destul. Ce le mănânc, ce radio ascult. Și cum dragi cititori vă simțiți hrană brută?

Ce sunt tabelele?

Să ne întoarcem la subiectul nostru. Nu voi explica ce este, arată mai bine. Pentru a face acest lucru, acordați atenție barei laterale, departamentului "Elemente de bază". Există articole care vor ajuta începătorii să înțeleagă blogurile și să ajute la câștigarea de bani pe Internet.

Dacă faceți clic pe butoanele "Instruire_1, antrenament_2, antrenament_3", temele se vor schimba și vor fi eliminate link-urile și imaginile către articole fără reîncărcarea paginii. Această caracteristică este pe fiecare post și pagină. Pe scurt, acest lucru este pe întregul blog.

Acestea sunt filele! Au un nume atât de ciudat, dar sunt. Astăzi voi scrie despre ele sau, mai degrabă, să învăț cum să creați tabi pe blogul dvs. În ele am legături cu câteva articole utile. Dragi prieteni, puteți pune în aceste tab-uri orice scenariu, efecte, imagini etc. În plus, această funcție nu creează o sarcină pe blog, cel puțin nu o observ.

De exemplu, puteți pune scenariul "TOP comentatori", "Articole recente", "Articole asemănătoare", "Cele mai comentate postări" acolo. În general, poți să faci ce vrei. În alte postări voi scrie despre introducerea de coduri diferite, de exemplu, despre comentatorii TOP, paginile abonamentului în miniatură etc. Abonați-vă la actualizări, pentru a nu pierde aceste articole. De obicei, introducerea acestei funcții este necesară atunci când doriți să completați bara laterală, dar nu totul se potrivește acolo sau doar arată urât după împingând diferite blocuri. Tabi va economisi spațiu pentru alte blocuri, va dobândi designul întregii resurse și va crea un fel de zest.

De exemplu, am pus link-uri la articole utile, astfel încât, atunci când un începător, destul de verde, ajunge pe acest blog, el poate imediat să se familiarizeze cu subiectele principale ale resurselor mele web. Pentru ca el sa inteleaga elementele de baza, el a inteles ce trebuie sa faca in continuare. Și, bineînțeles, am creat tab-uri pentru a le mulțumi pe vizitatori și pentru a-și deschide dorința de a veni aici + pentru a îmbunătăți factorii comportamentali.

CUM SĂ CREAȚI TABURI?

Cred că ați decis deja că veți pune în tabi, unde vor sta. Gândește-te dacă ai nevoie de ele! Să mergem?

Pentru a seta comutatoarele fără reîncărcarea și încărcarea paginilor, avem nevoie de trei fișiere din tema noastră.

 1. sidebar.php
 2. footer.php
 3. style.css

Trebuie să spun că filele pot fi puse nu numai în saibar! Puneți-le acolo unde doriți pe orice pagină sau intrare pe blog. Dar dacă doriți să le vedeți întotdeauna și totul, atunci trebuie să setați comutatoarele într-un loc proeminent și este de dorit ca acestea să poată fi văzute pretutindeni!

Să începem. Porniți clientul FTP. Du-te la rădăcina blogului. Unde sunt localizate toate fișierele și folderele motorului, urmați această cale:

După ce v-ați conectat, găsiți fișierul sidebar.php. Acesta este locul în care vom crea funcția de comutare a elementelor, fără repornire. Ai deschis? Acum, dau codul pe care l-am găsit odată pe Internet și l-am curățat de tot ce era inutil. Ei bine, nu voi suferi copywriting, voi da un link pentru ao descărca. Descărcați clic aici. Luați codul descărcat, inserați-l în locul în care doriți să vedeți filele.

Nu schimbați prea mult această parte:

Responsabil de numele butoanelor și de comutarea lor. Acolo trebuie să schimbați doar numele meu "Training_1, training_2, training_3". Pune-ți propriul!

Comutați coduri, scripturi, link-uri între etichete div:

Imediat vă avertizez că filele nu vor funcționa încă. Deoarece este necesar să le conectezi ceva. Citiți mai departe și aflați ce!

Puteți alege unul dintre articolele de mai jos, care vor oferi scripturi sau coduri speciale, precum și posibilitatea de a le pune în locurile lor separate.

TAB tiroidian

Bicopia de aspirație a acului fine.

Aceste informații sunt furnizate ca un serviciu educațional pentru ca oamenii să efectueze o biopsie de aspirație fină a acului a nodulilor tiroidieni. Nu poate înlocui medicul și ar trebui să consulte medicul despre rezultatele medicale obținute.


Singura modalitate de pre-chirurgie care poate ajuta la diferențierea nodulilor benigni de cele maligne este biopsia cu aspirație fină (TAB). De aceea, medicul dumneavoastră vă va spune ce să faceți cu TAB.

Ce este TAB?
Aceasta este o procedură simplă, ca și cum ai face un test de sânge din mâna ta. Sunt utilizate o seringă convențională de unică folosință și un ac subțire de unică folosință. Vcolul (puncția) se face prin piele în nodul glandei tiroide și conținutul nodului este aspirat. Puncția se realizează de 2-3 ori, sub controlul unei mașini cu ultrasunete. Prin aspirație obțineți conținutul site-ului, care sunt aplicate pe diapozitive de sticlă. Mai mult, aceste pahare sunt special pictate, iar citologul examinează conținutul lor sub microscop. După studierea concluziei scrise este emisă.
TAB este într-adevăr prezentat?
TAB este singura metodă non-chirurgicală pentru a determina dacă un nod din glanda tiroidă este benign sau malign!

O biopsie de aspirație cu ac fin este efectuată pentru rezidenții din Lenobl și Sankt-Petersburg din Dispensarul Oncologic Regional Leningrad, prin numirea prin apel la numărul 8 931 258 22 02. Apel miercurea între orele 14:00 și 16:00.

Adresa: 188663, Regiunea Leningrad, districtul Vsevolozhsk, poz. Kuzmolovsky Str. Zaozernaya. Leningrad Regional Dispensarul Oncologic.

Cum să ajungi acolo

Direct de la clinică se poate ajunge cu taxiul nr. 621, 627 De la stația de metrou "Devyatkino". Taxiurile se opresc direct la dispensar (stația "Dispensarul"). Călătoria durează aproximativ 20 de minute.


De la stația de metrou Prospekt Prosveshcheniya spre satul Kuzmolovsky ar trebui să luați un taxi de ruta numărul 205. Traseul merge de-a lungul Prospekt Prosveshcheniya, apoi prin trecerea de cale ferată. în sat. Murino, tabără de urși, pos. Devyatkino și pos. Kuzmolovsky. Opriți-vă lângă magazinul "SADHOMIK", apoi mergeți la stânga, pe drumul care merge perpendicular pe autostradă. Luați aproximativ 300-400 m de-a lungul autostrăzii. Apoi, întoarceți-vă spre dreapta, pe drum și mergeți direct la LOOD. Timp de călătorie 30-40 de minute.


De la stația de metrou "Stația finlandeză" pentru a ajunge în sat. Kuzmolovo poate fi în tren (stația Finlanda). Priozersk direcția, la oprire "Kuzmolovo" (puteți lua trenul în oraș, de asemenea, la opririle "Kushelevka", "Piskarevka", "Ruchi", "Murino"). Timpul de călătorie este de aproximativ 40 de minute. Ieșiți de pe platformă dinspre prima mașină electrică. Treceți pe autostradă și continuați de-a lungul drumului care se desfășoară de-a lungul căilor ferate. Plimbati-va la LOOD mergeti aproximativ 5 - 6 minute.

Cu mașina puteți ajunge la dispensar după cum urmează: 1. Plecarea din oraș prin bulevardul Kultury, via Viaduct (fără a părăsi șoseaua de centură, la dreapta în fața secției de poliție), prin satul Bugry și mai departe prin Enkolovo spre sat. Kuzmolovsky (după trecerea de la cale ferată la stânga). 2. Plecare prin Murino, urmați prin Devyatkino și în continuare la poz. Kuzmolovsky. În sat, faceți stânga la magazinul "Sadomik". Apoi, întoarceți-vă la dreapta (la trecerea de cale ferată), pe drumul care merge în jos și vine direct la LOOD. Dacă nu înțelegeți această schemă, luați o hartă cu dvs.

Materialul a fost pregătit de Ramil Rustamovich Sibgatullin, chirurg chirurg oncolog, specialist în tumorile capului și gâtului.