Cum să eliminați un atac de laringită

Foarte des, această problemă apare fără simptome precedente. Atacul laringitei începe adesea noaptea. Copilul se trezește brusc, pentru că este dificil pentru el să respire. Deși cu o zi înainte a vorbit un pic jalnic, și el a avut un ușor nas înfundat. Simptomele neimportante, dar totuși ele sunt cele care fac părinții alertați și recurg la tratamentul profilactic al bolii.

Cum apar simptomele de laringită la copii?

Copilul se trezește cu o tuse ascuțită, care se intensifică și treptat începe să se transforme în sufocare. Acesta este principalul simptom al bolii, pe care medicii îl numesc și crupă falsă. Dacă se întâmplă acest lucru, principalul lucru este să-l liniștiți pe copil, să-l convingeți că nu se întâmplă nimic teribil și nu este nimic de îngrijorat, deoarece copilul va fi foarte îngrijorat, pentru că nu va înțelege ce se întâmplă cu el.

Tulburările severe ale bolii, în care se manifestă șuvoiul fluierat, de obicei durează mai multe ore și se tratează rapid, trec cât mai repede. A doua zi, bebelușul va arăta obosit și plâns, cu voce răgușită, dar va fi totuși fericit să se joace, să privească desene animate etc., în ciuda faptului că a avut un atac noaptea. Acest semn al agravării diferă de laringita infecțioasă acută. Deși, în principiu, se poate întâmpla și o criptare falsă pe fundalul infecției. De exemplu, la începutul rujeolei, înainte de erupție cutanată.

Cu toate acestea, cele mai multe ori aceste exacerbări sunt o reacție alergică. Se întâmplă că unii oameni au convulsii o dată la câțiva ani de viață, dar se întâmplă de asemenea ca un atac de laringită să se întâmple de fiecare dată când un copil intră în contact cu un alergen. Acest lucru se întâmplă de obicei în primăvară, când există o mulțime de astfel de alergeni.

Cum să eliminați în mod eficient atacul de la un copil?

În ciuda faptului că astfel de atacuri sunt foarte ușor de tratat, mai ales cu medicamentele pe care le avem în prezent, mulți părinți sunt încă foarte îngrijorați de acest fenomen. Și, de fapt, gândește-te la modul în care te-ai simți dacă ai văzut că copilul te trezește brusc în miezul nopții cu o tuse teribilă care se transformă în sufocare.

În această situație este posibil să se dea copilului un sirop de copii, care include o cantitate mare de uleiuri esențiale. Pentru a opri tusea, administrați copilului doza necesară de sirop. Destul de des, această metodă funcționează bine.

Toate medicamentele, siropurile etc., care pot fi administrate pe cale orală sau prin injecții, pot ameliora foarte repede atacurile de laringită și le-au provocat anxietate. Dacă se observă totul și se administrează medicamente în timp util, pot fi evitate consecințele teribile și copilul va adormi aproape instantaneu, iar a doua zi se va simți grozav. Dar, cel mai important, nu uitați că, în caz de exacerbare, trebuie să vă adresați unui medic.

Căi eficiente de a elibera un atac de laringită acută la un copil acasă

Dacă agravarea sa petrecut în timpul somnului, atunci copilul trebuie să fie așezat și dat să bea. Dacă tusea continuă, ar trebui să fie copilul. Pentru a opri tusea copilului, apa alcalină minerală, laptele cald, un pahar de apă cu un sfert de linguriță de sodă sau un decoct de mușețel sunt perfecte ca o băutură. Astfel de agenți au efect de înmuiere asupra membranei mucoase a faringelui, după care tusea dispare și durerea trece.

Îndepărtarea tusei la un copil poate fi, de asemenea, folosind unt sau miere. Dă copilului o linguriță de unt sau de miere, și modul în care el încet-l disipa. Dar este important să rețineți că, dacă bebelușul dumneavoastră este alergic la miere, condiția se poate agrava.

Dacă nu există nici o îmbunătățire și tusea crește doar, se recomandă să inhalați bebelușul. În perioada de sufocare puternică cu laringită la un copil și în caz de urgență, puteți deschide pur și simplu apa caldă în baie la cea mai puternică presiune și lăsați copilul să respire peste abur. În timpul acestei proceduri, umiditatea din cameră crește, datorită căreia căile respiratorii sunt umezite, iar tusea se retrage.

Puteți face inhalare cu adaos de ulei esential de cedru. Pentru a face acest lucru, turnați apă fierbinte într-un castron și adăugați puțin ulei.

Un atac de laringită nu este întotdeauna posibil să vă eliminați acasă. În astfel de cazuri, nu întârziați consultarea unui medic. Dacă vi se recomandă să spitalizați copilul, nu ezitați. Consecințele unei exacerbări severe pot fi foarte grave și uneori chiar fatale.

Dă-i ajutor

Cât de des se întâmplă ca toată ziua pe care copilul a jucat fericit pe terenul de joacă, a fost vesel și sănătos. Iar brusc noaptea, un bebeluș aparent sănătos începe să se umfle cu tuse. Frica și panica acoperă părinții. De asemenea, copilul nu înțelege ce se întâmplă și, în același timp, doare și nu are suficient aer.

Mergeți imediat în valoare. Este timpul să sunați numărul de ambulanță, deoarece oprirea respirației este un lucru foarte periculos. Medicul care a sosit, de regulă, în 99% din cazurile cu astfel de semne face un diagnostic - falsă crupă.

În enciclopedia medicală, crupa falsă sau laringotraheita stenoasă acută (laringita) este definită ca un proces inflamator în trahee și laringel, cauzată de abundența fibrei libere. Iritarea fibrei conduce la edeme.

Apariția crupului fals poate provoca, de exemplu, infecția cu adenovirus, virusul gripal, parainfluenza, bolile copiilor, cum ar fi tusea convulsivă, scarlatina, pojarul.

Copiii cu risc de laringită sunt susceptibili la bolnavii de alergie, deoarece organismul poate reacționa brusc la toxinele secretate de virus, ducând la edem laringian.

Boala copilului

Copiii suferă adesea de laringită datorită structurii căilor respiratorii.

Laringotraheita stenoasă acută este o boală predominant din copilărie.

La copiii cu vârsta mai mică de 6 luni, nu apare crupă falsă.

Dezvoltarea laringitei se datorează structurii tractului respirator al nou-născutului.

Bronhiile și traheea bronșică pentru copii sunt mai restrânse decât la adulți în raport de volum și diferă în formă de pâlnie.

Nazofaringul frimirii nu este încă capabil să mențină virușii care ajung acolo, astfel încât agenții patogeni se deplasează rapid în jos, mergând până la laringel.

La copii, pereții laringelui au mai multe formațiuni limfatice și vase de sânge, ceea ce face ca gâtul copilului să fie predispus la edem. Edemul, la rândul său, poate provoca crampe și atacuri de astm.

Deci este falsă sau adevărată?

În medicină, pe lângă crupul fals, este izolată și crupa (sau difterita) adevărată. Acestea au multe simptome comune: dificultăți de respirație, tartru, etc.

Diferența principală este că crupa adevărată (difterie) se dezvoltă treptat. Progresia bolii începe cu o creștere a ganglionilor limfatici. Apoi, puteți observa scurtarea respirației, datorită faptului că filmele dense se suprapun peste laringel. În cele din urmă urmează o tuse caracteristică.

Atacul crupului fals este brusc și provocat de umflarea membranei mucoase a tractului respirator.

Simptomele laringitei

Semnele principale de laringită sunt scurtarea respirației și tusea uscată.

Desi atacurile de crupa falsa sunt intotdeauna bruste si apar mai tarziu noaptea, cand păsăricul doarme bine ", învârtindu-le înapoi", părinții observați își pot aminti că "clopotele de alarmă" erau deja în după-amiaza.

Acest lucru este slăbiciune, nesemnificativă, abia perceptibilă de răgușire a urechilor în respirație, letargie seara, întoarcerea frecventă a friabilelor într-un vis etc.

Dar părinții nu trebuie să-și rupă părul, acuzând de indiferență copilului lor.

Spune-mi, ce copil nu bea puțin, mai ales țipând? Ce copil nu a devenit letargic seara, după ce a condus toate pisicile vecinilor în curte și sa alunecat de o sută de ori de pe deal? Ce copil nu arunca si se transforma intr-un vis dupa o distractie activa?

Nu trebuie să se angajeze în auto-flagellation, trebuie să monitorizați cu atenție starea viitoare a copilului, pentru a nu pierde momentul critic.

De regulă, progresia bolii este după cum urmează: deoarece umflarea gâtului a început deja, devine dificil pentru copil să respire și începe să tuse. Tusea este foarte caracteristică - "lătrat", uscată.

Copilul respiră mai des (aproximativ 50 respirații pe minut la o rată de 25-30 respirații la vârsta de 2-5 ani). Acest lucru se datorează încercărilor organismului de a compensa lipsa de oxigen. De asemenea, temperatura poate crește ușor (rareori la 39-40 ° C).

Tusea câștigă impuls. Se înrăutățește. Copilul devine din ce în ce mai neliniștit, plângând, aripile nasului se umflă. Copilul palid, iar triunghiul nazolabial devine albastru. Rețineți că toate simptomele de mai sus pot apărea la copiii care dorm.

Dacă totul este așa cum este descris mai sus și copilul nu se trezește, trezit de disconfort și starea lui, ridică imediat copilul în poziție verticală și acordă primul ajutor, în caz contrar pierderea conștiinței și apariția sufocării este posibilă.

Acțiune urgentă

În cazul unui atac cerealier fals, părinții copilului bolnav necesită acțiuni imediate și corecte:

 1. Luați copilul la baie, închideți ușa și activați apa caldă din toate robinetele. Este necesar ca copilul să respire vaporii fierbinți.
 2. În absența temperaturii, faceți băi fierbinți pentru brațe și picioare. Acestea vor asigura fluxul de sânge din organele laringelui spre extremități. Acest lucru va ușura umflarea. Este important să nu exagerați și să monitorizați temperatura apei, care nu trebuie să depășească 40 ° C.
 3. Dacă există un inhalator în casă, este necesară o inhalare urgentă de vapori calzi. În inhalator este necesar să se toarnă o mică soluție de sodă (după amestecarea a 1 lingură de sodă într-un litru de apă), amestecând-o cu apă minerală.
 4. Dați băuturi calde de băut.

De unde a venit?

Părinții care așteaptă un medic au întotdeauna aceeași întrebare în "limba": de unde a luat copilul această "murdărie"?

Sindromul de crupă falsă este o consecință a bolilor respiratorii.

Laringita este mai frecventă în afara sezonului. În toamnă și primăvară, cu frecvente vagare ale naturii, este foarte dificil pentru părinți să navigheze și să imbrace în mod corespunzător fâșiile pentru vreme. Nu este destul de cald, este invers: se încălzește pe stradă, iar părinții îngrijitori îi înfășoară copilul în sute de haine ca Polul Nord.

Aerul rece și transpirația excesivă contribuie la dezvoltarea ARVI. Unde sunt bolile respiratorii acolo și laringita.

Tratamentul medicamentos

Cel mai adesea, copiii cu laringită sunt prescrise inhalări, siropuri de tuse și antihistaminice.

Din experiența mea "amară", pot spune că medicul care va sosit vă va sfătui să cumpărați un inhalator dacă nu este încă în casă.

Va fi necesar să se efectueze inhalări de 2-3 ori pe zi, cu câteva ore înainte de culcare, iar seara strict până la ora 19.00.

Inhalările se fac pe baza unei soluții fiziologice (NaCl - soluție apoasă de clorură de sodiu 0,9%) și "Berodual": 1 picătură de medicament pe 1 kg de greutate pentru copii, diluată cu 3 ml de soluție salină.

În cazul în care atacurile nu vor mai fi observate, atunci de la "Berodual" trebuie să "părăsiți" treptat, făcând inhalarea numai pe bază de soluție salină.

O oră după inhalare, bebelușului trebuie să li se administreze sirop de tuse (de exemplu, ambrovici, agent mucolitice "Ambrovix").

În plus, medicamentele antihistaminice anti-alergice prescrise (de exemplu, "Fenkrol"). Astfel de medicamente nu numai că blochează receptorii de histamină, dar distrug și histamina în țesuturi, ceea ce ajută la reducerea manifestării tuturor tipurilor de alergii: alimente, polen, medicamente și alergii la parfumerie.

De asemenea, antihistaminicele reduc manifestarea ARVI - congestie nazală, rinoree, strănut, rupere.

Atunci când spitalizarea este inevitabilă

Dacă doctorul care a sosit, examinând cu atenție copilul, nu prescrie un curs de tratament la domiciliu, ci insistă asupra spitalizării, argumentând că "zidurile de casă se vindecă mai bine" este cel puțin prostie. Numai un profesionist poate evalua starea reală a unui copil bolnav.

În cazul stenozării severe a laringelui, măsurile de mai sus și tratamentul medicamentos vor fi insuficiente. Chiar și un atac ușor trecut poate să se repete și să fie mult mai grav.

Consecințele unor astfel de atacuri pot fi extrem de nedorite. Este mai bine să nu risti sănătatea copilului, deoarece stoparea respiratorie și asfixia pot fi fatale.

Inhalarea poate fi efectuată și acasă, dar intubația traheală este o procedură complicată care necesită o supraveghere constantă de către un specialist și condiții speciale.

Prin urmare, dacă medicul insistă asupra spitalizării, este mai bine să mergeți cu el la spital.

Prevenirea laringitei

În plus față de tratamentul medicamentos al laringitei, va trebui să luați în considerare cu atenție și alți factori.

climă

Ar trebui să existe aer proaspăt în încăperea unde este copilul și în întreaga casă. Este un ajutor important în tratamentul laringitei la copii.

Camerele de aerisire au nevoie cât mai des posibil. Aerul proaspăt saturează sângele necesar pentru recuperarea cu oxigen.

Este important! În timpul aerisierii, copilul ar trebui să fie în altă cameră. Puteți intra în camera ventilată numai după închiderea ferestrelor.

Este necesar să se monitorizeze prospețimea aerului, în special noaptea. Filtrele pentru curățarea aerului sunt potrivite pentru acest lucru.

umidificarea

Nu permiteți aer uscat în pepinieră: dacă este posibil, utilizați un umidificator

O masura preventiva serioasa, nu numai pentru crupa falsa, dar si pentru alte boli - o atmosfera umeda in casa.

În mod ideal, dacă părinții au făcut o achiziție importantă - un umidificator, chiar înainte de apariția unui copil în casă. Trebuie să fie instalată în mod constant în apropierea copilului.

Dacă nu este acolo și achiziția nu este prevăzută, atunci puteți folosi instrumentele disponibile.

Containere adecvate cu apă în toate încăperile, acvariu / ochelari uriași (nu puteți pescui), cârpe ude pe baterii, pulverizarea apei dintr-o sticlă de pulverizare dintr-o sticlă de pulverizare.

Curatare umeda

Este important să se efectueze curățarea zilnică umedă a podelei și a altor suprafețe netede.

În locul aspiratorului de apă recomandat în mod obișnuit.

Cum de a scuti un copil tuse? Vă oferim să gătiți

tuse pentru tuse pentru copii

acasă.

Cum să recunoaștem simptomele infecției cu rotavirus și să ajutăm copilul: încă o dată

pe paginile noastre.

Care este anemia de deficit de fier periculoasă pentru corpul copilului?

De ce unii copii nu pot absorbi laptele matern? Puteți afla totul despre deficitul de lactoză prin citire

cu materialul nostru.

Viața hipoalergenică

Să nu uităm că cauza edemului laringelui poate fi situația din casă, unde există mulți colectori de praf.

Revizuirea casei tale:

 1. Pe cât posibil, descărcăm casa de la excesele care colectează praf: piei de animale, perdele grele, covoare cu grămadă mare etc.
 2. Îndepărtăm toate hainele, lenjeria în dulapuri închise. Cărțile inutile pot fi timpul să le predați hârtiei? Nu, ar trebui să fie depozitate numai în dulapuri închise / în spatele geamului.
 3. Ascunderea detergenților de rufe, a produselor de curățat, a vopselelor pentru reparații în locuri sigure. Copilul nu trebuie să fie în contact cu substanțele chimice de uz casnic.
 4. Folosim acoperiri speciale pentru perne, pături și saltele impermeabile la alergeni.
 5. Reduceți numărul jucăriilor de blană din casă. Ascuți prietenii rămași "pluș", tratați-le chimic și puneți-le într-un congelator la -20 ° C peste noapte. Acest lucru va ajuta la reducerea numărului de căpușe.
  Este important! Nu lăsați copilul să doarmă în pat cu jucării de blană.
 6. Am trimis plante de interior la balcon sau verandă. Mold fungi - surse de ciuperci de mucegai se dezvoltă în ghivece de flori, prin urmare, prezența lor în casă este extrem de nedorită pentru un corp în creștere de friabile.

În plus, este important să vă asigurați că pe pereți și pe tavan nu apar pete murdare în casă. Cea mai bună pardoseală în locuri de acumulare de umezeală - baia, toaleta, bucătăria - este țiglă, dar nu linoleum, sub care ciupercile de mucegai se dezvoltă adesea.

Parchetul sau parchetul din lemn trebuie vopsit.

Datele și mamele nu pot folosi niciodată parfum, apă de toaletă, deodorante în prezența unui copil și chiar mai mult cu laringită.

Mâncare "blândă"

Amintiți-vă că laringele copilului nu pot fi supuse iritării. Prin urmare, este important să mâncați în mod corespunzător.

Adesea, cauza dezvoltării crupului fals este alergiile alimentare. Prin urmare, în tratamentul laringitei la copii, este necesar să se excludă alergenii alimentari și să se bea o mulțime de fluide (nici fierbinți, nici rece, ci numai calzi).

Activitatea alergică a produselor nu este aceeași. Ele sunt împărțite în 3 grupe. În tabel, lista produselor cu potențial alergic scăzut, mediu și ridicat.

Și din nou: în tratamentul laringitei, aveți nevoie de o băutură caldă foarte abundentă și caldă. Puteți obține compoturi din fructe uscate (prune, mere, pere), ceaiuri pentru copii desfăcute, apă minerală fără gaz.

Vindecarea inhalațiilor

Puteți achiziționa un inhalator și puteți efectua un tratament acasă

Părinții moderni din copilărie își pot aminti călătoriile la clinică pentru proceduri medicale, când amestecurile parfumate au fost inhalate și boala a scăzut.

Astăzi, este posibil atât efectuarea unei terapii într-o cameră specială, fie achiziționarea unui inhalator și efectuarea procedurilor la domiciliu de către dumneavoastră.

În caz de crupă falsă, inhalările de eucalipt au efectul dorit, deoarece vaporii plantei sunt renumiți pentru efectul lor bactericid.

Pentru a pregăti "drogul miracol", trebuie să turnați 7-9 linguri de ierburi într-o cratiță mare și să turnați peste ea apă fiartă. Potul trebuie plasat lângă copil. Aerul va fi umezit, iar miezurile vor fi mai ușor de respirație. Este important să se asigure că copilul nu poate ajunge în recipientul cu conținut fierbinte.

Principalele avantaje ale inhalatoarelor este că efectul terapeutic este exclusiv pe tractul respirator, de unde provine o boală teribilă. Particulele mici de substanțe active intră în pasajele nazale, cavitatea orală, traheea, alveolele pulmonare și bronhiile, care ajută la vindecarea laringitei, precum și a bronșitei și rinitei.

Inhalarea poate fi efectuată cu apă minerală, salină, decocții pe bază de plante, uleiuri esențiale etc. Deasupra dispozitivului va trebui să stați cel puțin 5-10 minute de 2-3 ori pe zi timp de 3-5-7 zile.

Există o alegere uriașă pe piața produselor medicale: inhalatoare cu abur, sticlă, cu ultrasunete și compresoare.

Dispozitivele moderne - nebulizatoarele sunt mai eficiente, deoarece copilul inhalează un agent terapeutic util sub formă de ceață ușoară.

Avantajele inhalatoarelor cu ultrasunete, care transformă un lichid cu ajutorul oscilațiilor în particule mici, constau într-o gamă largă de agenți de vindecare și temperatura lor scăzută.

Inhalatoarele compresoare induc oxigenul sau fluxul de aer, transformând medicamentele lichide în aerosoli. Avantajul acestor inhalatoare de compresoare este acela că acestea nu afectează activitatea altor organe, acționând doar local. Acestea pot fi folosite pentru a inhala atât ședința cât și minciuna, ceea ce este deosebit de important pentru sugarii cu vârste sub 1 an.

Inhalarea este contraindicată în

 • Temperatură ridicată
 • Sângerări nazale,
 • Probleme cu sistemul cardiovascular și respirație.

Unele reguli ale terapiei la domiciliu

 1. Inhalarea trebuie efectuată după o oră și jumătate după mese.
 2. Este important să fixați copilul înaintea inhalatorului și să arătați cum să respirați: pentru tratamentul tractului respirator superior, respirația se face prin gură și expirarea prin nas.
  Până la 2 ani, medicii nu insistă asupra corectitudinii respirației. Principalul lucru este că bebelușul a respirat continuu timp de 5-10 minute.
 3. În timpul procedurii, nu beți.
 4. După inhalare, este recomandabil să puneți bebelușul pe pat, deoarece respirația profundă în perechi poate provoca amețeli.
 5. După procedură, nu dați copilului o oră de mâncare. Dar ceaiul cald va fi foarte util.

Toate aceste măsuri vor ajuta la prevenirea atacurilor de laringită în următoarele nopți. Și în viitor va trebui să se ocupe de SRAS obișnuit.

De ce laringita afectează adesea copiii, care este specificitatea acestei boli, cum să o identificați și să o tratați? Toate întrebările sunt răspunsate de un pediatru.

La copii, sistemul imunitar nu este complet format, așa că ele dezvoltă adesea boli infecțioase ale tractului respirator superior. De obicei, problema se confruntă cu copiii care tocmai au mers la grădiniță. Articolul va analiza cum și cum să tratezi laringita la copii acasă.

Boli virale regulate slăbesc protecția locală, ducând la patologii recurente sau cronice. De exemplu, în timpul unui sezon rece, laringita la copii poate apărea de mai multe ori.

Cum să vă ajutați copilul cu laringită, deoarece la o vârstă fragedă această boală este plină de complicații? Să vorbim despre cauzele, simptomele, tratamentul și modalitățile de prevenire a laringitei - o boală infecțioasă neplăcută. Să începem cu definiția.

Laringita este o boală însoțită de inflamația membranei mucoase a laringelui și a corzilor vocale. Straturile musculare și submucoase sunt de asemenea expuse infecției.

La copiii cu vârsta sub 3 ani este rară, dar recent boala este uneori diagnosticată chiar și la sugari. Acest lucru se datorează apariției unor noi tulpini de virus și o creștere a frecvenței reacțiilor alergice.

la conținutul ↑ Primele simptome de laringită la copii

Boala infecțioasă menționată în articol se manifestă la copii cu un număr de simptome nespecifice și specifice. Următoarele informații vă vor ajuta la momentul potrivit pentru a determina boala și pentru a începe tratamentul.

 • Răgușeală. Cu laringita, lumenul laringelui se ingusteaza, iar corzile vocale nu se inchid complet. Aceasta duce la o schimbare a timbrului vocii copilului.
 • Tusea. În stadiul inițial, laringita la copii este însoțită de o tuse uscată, paroxistică, care crește seara și noaptea și interferează cu somnul. Tratamentul adecvat în câteva zile pornește procesul de separare a sputei, care indică începutul recuperării.
 • Dureri în gât. Laringita la copii este însoțită de o durere în gât, intensitatea cărora este diferită în fiecare caz. Un copil are pur și simplu o durere în gât, iar al doilea suferă de o senzație insuportabilă de arsură. Sindromul de durere crește atunci când alimentele sunt înghițite.
 • Temperatură ridicată În cele mai multe cazuri, este o temperatură subfebrilă. Dar, în cazul unui virus cauzat de inflamația laringelui, temperatura crește adesea la 40 de grade.
 • Dificultăți de respirație. Când boala îngustă laringele, ducând la insuficiență respiratorie.
 • Deteriorarea bunăstării. Un copil este obraznic, mănâncă prost, devine lent și sedentar.

Cred că în acest punct ai ideea primelor simptome ale bolii. După cum puteți vedea, imaginea este neplăcută. Mă întreb de ce apare boala.

la conținut ↑ Cauzele de laringită la copil

Practica medicală arată că dezvoltarea laringitei copiilor este cauzată de factori constituționali, alergici, infecțioși și de alți factori. Luați în considerare cauzele acestei boli infecțioase la copii.

 1. Alergia contribuie la laringita la copil. Lista de alergeni este reprezentată de părul animalelor, produsele alimentare, mirosurile de vopsele și lacuri.
 2. Laringita apare, de asemenea, din cauza infecției bacteriene sau virale în tractul respirator. În acest caz, bebelușul este contagios.
 3. Laringita apare după folosirea medicamentelor pentru nas sau gât sub formă de pulverizare. Impactul jetului provoacă un spasm. Nu este surprinzător, deoarece la copii țesuturile faringelui sunt friabile și se caracterizează printr-o reacție instantanee.
 4. Adesea, un spasm faringian este rezultatul unui șoc emoțional. Acest lucru se datorează dezvoltării slabe a sistemului nervos al copiilor.
 5. Lista cauzelor bolii include, de asemenea, caracteristicile individuale ale organismului, inclusiv prezența diatezei limfatic-hipoplastice.

Printre cauzele comune ale laringitei se numără praful mare, expunerea corzilor vocale, băuturilor calde, fumatului pasiv.

la conținut ↑ Caracteristici ale tratamentului laringitei acute

Tratamentul bolii la copii vizează eliminarea durerilor în gât. Nu este recomandat pacientului să vorbească mult. Din moment ce este dificil pentru copiii mici să explice că conversațiile agravează situația, un joc de tăcere îi ajută.

Tratamentul la domiciliu al laringitei se efectuează în conformitate cu recomandările medicului. Auto-tratamentul este inacceptabil. Utilizarea de medicamente sau remedii folclorice fără aprobarea medicului va dăuna corpului în dezvoltare al copiilor.

Cu laringită, mâncăruri reci sau calde, tratamentele picante și sărate sunt excluse din dietă. Astfel de produse irită durerea în gât, care este plină de complicații.

În plus față de medicamente, se desfășoară proceduri auxiliare care ajută la ameliorarea umflăturii gâtului. Vorbim despre băi calde de picioare și pachete de alcool pentru gât. Mai jos vom trece mai departe în legătură cu acest lucru.

la conținut ↑ Primul ajutor în caz de laringită la copil

Dacă copilul are o criză convinsă, sunați la o ambulanță. Un copil care are dificultăți de respirație nu are nimic de făcut acasă. Și înainte de sosirea medicilor îi dă copilului primul ajutor. Acest lucru va ușura chinul.

 • Nu intră în panică și nu permiteți copilului să fie nervos. Plânsul, suplimentat de șocul emoțional, va contracta laringele și va contribui la spasmul crescut.
 • Îndepărtați umflarea va ajuta băutura alcalină caldă. Borjomi o va face. Dacă nu există apă alcalină, faceți soluția singură, dizolvând o lingură de sodă într-un litru de apă fiartă. Dați copilului o lingură la fiecare 15 minute. Lapte, cafea, suc sau compot nu este recomandat. Există o mulțime de alergeni în aceste băuturi.
 • Faceți o baie de aburi. Duceți-l la baie, închideți scurgerea și deschideți apa fierbinte. Camera se va umple rapid cu aburi. După 10 minute în "camera de aburi", tusea se umezește.
 • Ajutati-va in aceasta situatie si baie de picioare. După procedură, împachetați picioarele și dați apă caldă.
 • Dacă încăperea este uscată, umeziți-o. Pentru a face acest lucru, spălați podelele, atârnați prosoape umede din jurul camerei, puneți un recipient cu lichid.
 • Pentru a preveni o reacție alergică, utilizați antihistaminice. Loratadin sau Suprastin se potrivesc. Și pentru a elimina spasmul va ajuta No-spa. La calcularea dozei, luați în considerare vârsta copilului.
 • Cu o tuse uscată puternică, un nebulizator cu soluție salină va ajuta. Dacă febra este ridicată, dați o febrifugă.

Acest lucru este suficient pentru a atenua suferința copilului înainte de sosirea medicilor. Ei știu ce să facă într-o astfel de situație și cu siguranță vor ajuta. Fii răbdător.

la conținut ↑ Cum Dr. Komarovsky tratează laringita la copii

Komarovsky - cel mai faimos dintre medici cu o lungă istorie de lucru. La tratarea laringitei la copii, el sfătuiește să ia baza de bun-simț ca bază. Părinții ar trebui să știe ce simptome are boala, cum să o trateze și ce cauzează inacțiunea. Medicul recomandă ca accentul tratamentului să nu fie acela de a elimina cauza bolii, ci de a crea un mediu confortabil care să contribuie la recuperarea copilului.

Aproape toti copiii experimenteaza laringita. Și o infecție virală provoacă boala. În ceea ce privește complicațiile, sunt mortale. Dar dacă părinții știu să ajute copilul, acesta reduce probabilitatea de încălcare gravă.

În majoritatea cazurilor, simptomele de laringită apar în timpul zilei, iar noaptea starea bebelușului se înrăutățește. Pentru a preveni crupul fals, Komarovsky recomandă luarea unui set de măsuri.

 1. Agenții antipiretici sunt utilizați pentru tratament, inclusiv Ibuprofen sau Paracetamol.
 2. Pentru a atenua această afecțiune, dați pacientului un ceai dulce, șolduri sau compot.
 3. Sala creează condiții optime pentru recuperare. În vara, casa deschide ferestrele, hidratează aerul. Umiditatea în cameră este ajustată la 60%.
 4. Pentru a distrage atenția copilului de boală, au citit o carte pentru el, îl poartă cu un joc, pornesc un film animat sau dau un set de desene.

În aceste patru puncte, cheia pentru redresare, a spus Komarovsky. Potrivit medicului, simptomele bolii sunt bine studiate, iar cauza complicațiilor este o îngrijire necorespunzătoare. Medicul vă sfătuiește să faceți un tratament bazat pe bunul simț și, dacă există semne de dificultăți de respirație, mergeți imediat la spital.

Komarovsky este împotriva utilizării medicamentelor anti-alergice și a antibioticelor în tratamentul laringitei, deoarece în majoritatea cazurilor problema este cauzată de o infecție virală. Medicul nu recomandă administrarea de expectoranți și efectuarea de inhalări cu aburi, deoarece astfel de măsuri sunt pline de deteriorare și spitalizare ulterioară.

la conținut ↑ Cum să tratați laringita la copiii cu vârsta sub 3 ani și peste 3 ani

În prezent, nu există medicamente care să ajute la eliminarea imediată a bolii. Pentru a putea reveni, se efectuează un tratament cuprinzător, care implică utilizarea medicamentelor și a medicamentelor tradiționale. Și pentru a crește efectul procedurilor de însoțire sunt efectuate.

la conținut ↑ remedii populare

Medicii nu neagă eficiența remediilor populare. Medicamentele autonome produse din ingrediente naturale utilizate ca supliment, accelerează procesul de vindecare. Dar, înainte de a utiliza astfel de mijloace, este necesară consultarea unui otolaringolog.

Și chiar dacă medicul a încurajat un remediu popular, se recomandă monitorizarea atentă a copilului și, în caz de cea mai mică înrăutățire a stării sale, apelați o ambulanță. Acum, luați în considerare rețetele folk populare folosite la copiii cu laringită.

 1. Tortilla de dovleac O bucată de dovleac este curățată și trecută printr-un răzuit grosier. Adăugați făină de secară și lapte la masa de dovleac, frământați aluatul gros. Două prăjituri plate sunt realizate din compoziție, puse pe țesătură pliată și aplicate pe piept și pe gât. Se încălzește și se menține timp de 2 ore.
 2. Decoction de cătină. O lingură de fructe de pădure de cătină se toarnă cu două cești de apă clocotită, fiartă timp de 2 minute și lăsată timp de o oră sub un capac. Dați copilului o lingură de 5 ori pe zi sau utilizați-o pentru gargară de trei ori pe zi.
 3. Ceapă. Ceapa de maro fin tăiată, răspândită într-o pungă de tifon și atârnată peste apă fiartă într-o cratiță. După încălzire, o pungă de ceapă este aplicată pe gâtul copilului. Este important ca compresa să fie încălzită și să nu fie arsă.
 4. Suc de morcovi și lapte. Sucul de morcov proaspăt este amestecat în cantități egale cu lapte cald și se administrează cel puțin de 5 ori pe zi. Doza pentru copiii de până la doi ani este egală cu o linguriță, iar copiilor mai mari li se administrează o lingură.
 5. Cranberries și miere. Cranberries sunt umezite cu apă caldă, prevăzute în tifon și suc stoarse. O jumătate de cești de suc se amestecă cu aceeași cantitate de miere și se administrează într-o lingură mică o dată la fiecare jumătate de oră în timpul zilei.
 6. gargară. Când laringita la copii pentru clătire utilizează o infuzie de violete, musetel sau floare de var. Se toarnă o lingură de materii prime cu două cești de apă clocotită și se infuzează timp de 2 ore. Se recomandă perfuzie caldă pentru a ghida până la 6 ori pe zi. După terminarea procedurii, copilul nu trebuie să bea cel puțin o jumătate de oră.
 7. Inhalare. Inhalarea prin aburi înmoaie membrana mucoasă și face respirația liberă. Ca soluție, utilizați apa minerală fără gaz, o soluție constând din apă și câteva picături de ulei de eucalipt. Realizați procedura de 3 ori pe zi timp de 15 minute.
 8. Băi pentru picioare. Procedura este cea mai eficientă în stadiul inițial al bolii. Picioarele copilului se scufundă într-un bazin cu apă încălzită la 40 de grade timp de 20 de minute. După procedură, copilul este pus pe șosete calde și așezat într-un pătuț.
 9. Rest. Dacă simptomele bolii se manifestă, se recomandă să nu vorbești, deoarece în timpul unei conversații laringele împreună cu corzile vocale sunt tensionate. Când se tratează o boală, odihna este imperativă.

Folosind remedii folclorice pentru combaterea laringitei la domiciliu, aveți grijă. Mijloacele, inclusiv lapte, miere, lămâie, salvie și sunătoare, pot provoca alergii, care sunt pline de apariția unei umflături periculoase a mucoasei gâtului. Aceste produse nu pot fi utilizate în tratamentul bolii la un copil cu vârsta sub trei ani. Copiii vârstnici li se administrează în doze mici.

la conținut ↑ Farmaceutice

Pentru tratamentul laringitei la copii au fost utilizate medicamente prescrise de un medic. Utilizarea farmaciei la voia lor este inacceptabilă. Medicamentele prescrise de medici sunt împărțite în șase tipuri.

 • Antihistaminicele. Medicamentele calmeaza si calmeaza umflarea. Printre aceste medicamente se numără Zodak, Tsetrin, Parlazin și altele.
 • Expectorante. Farmacii oferă expectoranților în stoc, dar numai medicul poate alege cea mai bună opțiune. Medicamentele calmează laringele, elimină fixarea tusei și vă ajută să adormiți. La culcare, un copil este dat Libexin sau Sinekod. În cazul tusei umede, Bronho San sau Alteika este prescrisă.
 • Absorbabile. Lista celor mai eficiente mijloace pentru a ajuta la eliminarea edemului gâtului este prezentată de către Strepsils, Faringosept și Stopangin.
 • Se clătește. Printre medicamentele utilizate pentru gargară, Evkar și Ingafitol sunt cele mai frecvent utilizate.
 • Antipiretice. Vino la salvare când temperatura crește peste 38 de grade. În acest caz, medicul prescrie Paracetamol, Efferalgan sau Panadol. De asemenea, a fost utilizată medicamente antiinflamatoare nesteroidiene cum ar fi Ibufen.
 • Fizioterapie. Utilizată în cazuri severe după admiterea copilului la spital. Medicul prescrie de obicei terapie cu microunde, iradiere cu ultraviolete sau electroforeză laringiană.

În ceea ce privește antibioticele, utilizarea lor în caz de boală nu este întotdeauna justificată. Astfel de medicamente sunt utilizate dacă boala este cauzată de o infecție bacteriană sau dacă un organism este intoxicat. Adesea, antibioticele sunt folosite ca măsură pentru a preveni apariția complicațiilor.

Bacteriile rareori produc laringită. Mai des, agentul cauzal este o infecție. Prin urmare, tratamentul cu antibiotice este ineficient. Dar dacă utilizarea lor este justificată, medicul prescrie Augmentin, Supraks, Fartum sau Azitroks.

la conținut ↑ Cum să nu obțineți laringita

Amintiți-vă că laringita este o boală care trebuie complet vindecată. În caz contrar, boala va deveni cronică. Ca rezultat, toți factorii asociați vor duce la inflamarea laringelui.

Din fericire, există mai multe reguli generale de prevenire, respectarea cărora contribuie la protejarea copilului de boală.

 1. Nu permiteți copilului să comunice cu copiii cu laringită sau adesea să apară în locuri aglomerate.
 2. Asigurați-vă că hainele pentru copii se potrivesc sezonului. Hipotermia este plină nu numai de laringită, ci și de alte boli.
 3. Mențineți un microclimat sănătos în casa dvs. În grădiniță, aerul trebuie să fie umed și curat.
 4. Temperați copilul. Deseori ieșiți împreună cu un copil pentru a vă plimba și a vă face prietenii cu metoda de contrast a sufletului.
 5. Încercați să aveți legume proaspete și fructe în alimentația bebelușului. Ele vor ajuta la imbunatatirea corpului si la intarirea sistemului imunitar.

Laringita în copilărie este un eveniment frecvent. Într-un caz, este imposibil să se facă fără un tratament serios, iar în al doilea rând, problema este rezolvată prin terapia distragerii, suplimentată cu inhalări. Doar un medic poate alege un medicament.

Pentru a evita diagnosticul general și terapia excesivă, supravegheați copilul. Dacă starea se agravează, consultați un medic. În cazul unui copil sau al unui an, este mai bine să apelați o ambulanță.

În copilărie, boala este incredibil de periculoasă. Printre complicațiile de stenoză laringiană. Fără tratament, această urgență va duce la moarte. Nu vă îngrijiți, ascultă recomandările medicilor, vaccinați, deoarece numai acțiunile corecte ale părinților oferă copiilor o stare bună de sănătate.

Un atac de laringită la copil - simptome și metode de tratament

Acest articol descrie starea de laringită la copii. Se indică cauzele bolii, simptomele și metodele de tratament.

Laringita la copii se desfășoară într-o oarecare măsură diferită decât la adulți. Caracteristicile anatomice ale gâtului copilului contribuie la dezvoltarea frecventă a laringitei obstructive, care se caracterizează prin atacuri de respirație. Cum atacă laringita la un copil și care ar trebui să fie tratamentul?

Cauzele laringitei

Laringita, în majoritatea cazurilor, are un caracter infecțios. Virușii, bacteriile și ciupercile pot provoca inflamația laringelui. Contribuie la apariția hipotermiei bolii, inhalarea aerului rece prin gură, utilizarea băuturilor reci.

Copiii dezvoltă adesea laringită obstructivă - când cordoanele vocale edematoase se suprapun peste căile respiratorii. În același timp, există un atac de sufocare (vezi statele în care există sufocare în gât și clasificarea acestora).

simptomatologia

La un copil, un atac de laringită poate să apară în diferite moduri.

Laringita simplă ne-obstructivă se manifestă prin următoarele simptome:

 • Creșterea temperaturii corporale - de obicei la un număr mic, de 37-37,5 ° C;
 • Plângeri de durere în gât;
 • Tuse paroxistică uscată, cu sputa vâscoasă ocazională.

Laringita obstructivă are loc în mai multe etape și mai multe grade de gravitate. Atacul laringitei poate incepe de la cel mai usor grad si devine treptat mai greu si devine imediat sever.

Tabelul 1. Etapele dezvoltării laringitei obstructive:

Fiecare grad de severitate se caracterizează prin simptomele sale.

Tabelul 2. Severitatea laringitei obstructive:

În timpul unui atac de laringită, copilul are un aspect caracteristic (fotografie), astfel încât starea este ușor de diagnosticat. În film se poate observa o complicație tipică a laringitei obstructive - crupă falsă.

Principii de tratament

Cum se trateaza un copil cu laringita? Dacă este o laringită simplă, necomplicată - poate fi tratată acasă.

Pentru a face acest lucru, utilizați următoarele medicamente:

 • acțiune locală antibacteriană - Grammicidin;
 • antiinflamator - Tantum Verde;
 • pentru a elimina răgușeala - HomeoWox;
 • simptomatic - antipiretic, analgezic, vitamina.

Prețul medicamentelor este relativ scăzut.

Laringita - cum se trateaza un copil daca apare o obstructie? Dacă sunt detectate semne de insuficiență respiratorie, trebuie inițiate imediat măsuri de prim ajutor. Ele pot fi furnizate de către părinții copilului, cu mâinile lor.

Dacă primul ajutor se dovedește a fi ineficient în două ore și starea copilului se deteriorează, este necesar să apelați o ambulanță.

Instrucțiuni pentru prim ajutor copilului în timpul unui atac de laringită obstructivă:

 • Furnizați aer rece rece;
 • Distrageți copilul cu jucării sau desene animate;
 • Faceți o baie de picioare fierbinte;
 • Pregătiți laptele cald cu adăugarea de apă minerală alcalină și dați copilului o băutură;
 • Așezați copilul cu un vârf ridicat al capului sau cu jumătate de șezut.

Laringita - cum sa tratezi un copil mic? Pentru copii, aceste activități nu sunt adecvate. Ce să facem în acest caz?

Un atac al obstrucției căilor respiratorii la un copil este un pretext pentru un apel de urgență imediat. Până când sosirea medicilor ar trebui să țină copilul în poziție verticală. Ar trebui să fie într-o cameră bine ventilată. Umpleți aerul din încăpere - puneți un bazin de apă fierbinte sau agățați prosoape ude pe baterie.

Laringita - cum să tratăți atacul unui copil vor fi medici? În primul rând, examinarea este efectuată și problema spitalizării este rezolvată.

Dacă starea copilului permite, tratamentul poate fi efectuat acasă. Dacă se observă semne de insuficiență respiratorie și de insuficiență cardiacă, copilul trebuie spitalizat în spital.

Acasă, medicii pot injecta intramuscular Euphyllinum și Prednisolone pentru ameliorarea spasmului laringian. Dacă există un nebulizator la domiciliu, aceștia vor inhala cu Naphthyzinum sau Berodual (vezi Inhalațiile cu laringită la copii: preparate pentru nebulizator).

Un atac de laringită la un copil este o condiție periculoasă. De aceea, părinții ar trebui să știe întotdeauna cum să elibereze un spasm al laringelui cel puțin cu mijloace improvizate. Acest lucru va ajuta să așteptați sosirea medicilor și să evitați complicațiile periculoase.

Prima acțiune necesară în momentul atacului de sufocare cu laringită

Părinții copiilor se confruntă adesea cu diverse boli de prăjituri care pot provoca vătămări grave sănătății. O astfel de boală este laringita, care se caracterizează printr-un proces inflamator în membranele laringelui și corzile vocale. Pentru un adult, laringita nu este periculoasă pentru viață, însoțită doar de durere în gât, stare generală de rău, răgușeală sau pierderea completă a vocii pentru o vreme.

Dar pentru copii, boala este mai teribilă din cauza caracteristicilor structurale ale laringelui. Țesuturile sale sunt foarte maleabile în copilărie, astfel încât lumenul laringelui în timpul laringitei se îngustează foarte mult, ceea ce nu permite copilului să respire liber. Între vârsta de doi și trei ani, laringita este mai complicată și se poate transforma într-o adevărată tragedie. Laringita acută este periculoasă pentru copii, în care un copil poate suferi stenoză laringiană sau crăpături false.

Uneori se întâmplă ca în timpul zilei copilul să fie vesel și sănătos, iar în timpul nopții vine brusc într-o formă de tuse. Părinții panică, copilul, de asemenea, nu înțelege ce se întâmplă cu el, de ce el brusc a fost dificil să respire. Cel mai probabil, vorbim despre laringita stenoasă. Trebuie să știți cum este primul ajutor pentru laringită, cum să salvați miezurile cu această boală.

Pericol pentru copii

Laringita falsă sau stenoză este o boală care este definită ca inflamație în trahee și laringe cauzată de viruși de scarlată, pojar, tuse convulsivă, adenovirusuri și rinovirusuri. Este diagnosticat în principal la copii, începând de la șase luni. La copiii cu vârsta de până la 6 luni, nu apare o astfel de boală ca o crupă falsă.

Dezvoltarea bolii se datorează particularităților structurii tractului respirator la copii. Laringul are un diametru mic, iar mușchii din jurul corzilor vocale sunt excitați rapid, ceea ce duce la suprapunerea glotului. În membrana mucoasă a laringelui există o mulțime de țesut limfatic, o cantitate mare de celuloză vărsătoare, care contribuie la apariția puffiness.

Când virusurile de laringită atacă suprafața laringelui și provoacă inflamația acestuia. Spasmul reflex al glotului și lumenul său este îngustat. La un copil până la vârsta de trei ani, sistemul respirator nu a fost încă complet format și, prin urmare, nu poate să facă față în întregime anumitor funcții. Dacă virușii sau alergenii intră în nasofaringe, unii dintre ei pot pătrunde mai departe la laringe, determinând umflarea membranei mucoase. Lumenul laringelui devine mai îngust, copilul șuieră și sufocă. Îl sperie, începe să țipă și să plângă, ceea ce provoacă în continuare dezvoltarea edemului. Prezența unei tuse "lătrătoare", șuierături și fluierări, retragerea spațiilor intercostale în timpul inhalării, triunghiul albastru nasolabial indică gravitatea stării copilului.

În cea mai mare parte riscul de a dezvolta boala sunt copii alergici care sunt sensibili la toxinele secretate de virus și acest lucru duce la edem laringian. Laringita stenozantă este considerată cea mai severă formă a bolii pentru un copil.

Cum să recunoști un atac?

Un atac de laringită sau crupă falsă apare cel mai adesea pe timp de noapte, și acestea sunt de natură bruscă. În cea mai mare parte seara puteți vedea primele clopote de alarmă. Acestea sunt șuierături mici când respirația, apatia seara și somnul frecvente se transformă noaptea. Dar aceste simptome rar provoacă îngrijorarea părinților dacă copilul este sănătos. Ce copil nu se obosește seara, nu se întoarce noaptea? Dar, atunci nuielele încep să se sufocheze noaptea și vin într-o tuse "latră" și adesea părinții nu știu ce să facă.

Boala începe cu o tuse uscată, "latră", deoarece edemul laringian a început deja și devine dificil pentru copil să respire. Respiră mai des. Deci, la vârsta de 2-5 ani, la o rată de 25-30 respirații pe minut, copilul face 50. Tusea devine din ce în ce mai aspru. Copilul începe să-și facă griji, aripile nasului se umflă. Pielea dispare și triunghiul nazolabial devine albăstrui. Aceste simptome însoțesc copilul într-un vis. În acest caz, bebelușul trebuie să fie ridicat în poziție verticală și să înceapă să furnizeze primul ajutor. În caz contrar, poate cădea într-o stare inconștientă, se va produce sufocarea și moartea este posibilă.

Acțiunile corecte în furnizarea primului ajutor

Atacurile de sufocare la copii apar cel mai adesea noaptea. Acest lucru se datorează faptului că edemul se răspândește rapid atunci când țesuturile nazofaringiene sunt în repaus. Cel mai adesea, copilul merge la culcare complet sanatos, iar seara se sufoca si trebuie sa-i apeleze la doctori. Părinții ar trebui să știe cum să acționeze în atacuri de sufocare și să o facă cât mai repede posibil pentru a nu aduce problema la tragedie. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să apelați echipa medicală, fără a întârzia această problemă o secundă. În așteptarea ca medicii să nu poată sta liniștit, trebuie să luați urgent următorii pași:

 1. Copilul trebuie să fie ridicat într-o poziție verticală sau o pernă mare trebuie plasată sub cap și umeri astfel încât să se afle într-o poziție semi-așezată. Deci îi va fi mai ușor să respire.
 2. Dacă copilul nu mai respiră, ar trebui să apăsați rădăcina limbii cu vârful lingurii pentru a declanșa reflexul gagului. Centrul emetic este situat lângă centrul respirator, iar atunci când unul este încântat, unul vine la ton și celălalt.
 3. Copilul trebuie eliberat de haine, constrângerea pieptului.
 4. Umpleți aerul din apartament. Aerul uscat și praf agravează situația prin uscarea excesivă a membranei mucoase a laringelui. Dacă există hidratante speciale, atunci acestea ar trebui să fie incluse. Dacă nu există niciunul, atunci copilul trebuie dus la baie, unde puteți activa toate robinetele de apă caldă sau puteți umple camera cu aburi doar prin încălzirea apei pe sobă. Este important ca aerul să fie cât mai umed posibil. Puteți să vă agățați de spălarea umedă a bateriei. Dacă există un inhalator sau un nebulizator, inspirați urgent adăugarea unei soluții de linguriță pe litru de apă minerală la inhalator. În atacurile ușoare, bebelușul devine mai ușor să respire după inhalarea sifonului, care relaxează mușchii laringelui, ajută la ameliorarea umflăturii și roșeață.
 5. În absența temperaturii ridicate, trebuie făcute băi de picioare și mână. De asemenea, atașați tencuieli de muștar la mușchii viței, astfel încât sângele să se scurgă din gât, permițând copilului să respire liber.
 6. Râbușii trebuie să distragă atenția. Puteți porni televizorul sau încercați să jucați jucării.
 7. Pentru secrețiile nazale, Tizin, Rinazolin sau alte picături trebuie instilate.
 8. În prezența unei temperaturi ridicate, inhalarea și băile sunt contraindicate, prin urmare este necesar să se dea o febrifugă și să se aplice copilul cu apă minerală alcalină încălzită la temperatura camerei.
 9. Dacă umflarea este cauzată de alergii, este necesar să se dea antihistaminice sub formă de cruste.

Nu este nevoie de panică! Aventura părinților este transferată repede copilului, iar el va intra și în panică, ceea ce va agrava situația.

Când personalul medical ajunge, tratamentul va fi efectuat de către aceștia. Ei vor sfătui părinții cum să facă față unei astfel de probleme în viitor dacă atacurile de sufocare vor fi repetate. Cel mai probabil, bebelușul va fi plasat în spital pentru a observa și a lua decizii privind tratamentul adecvat.

Laringita afectează adesea copiii, astfel încât toți părinții tineri ar trebui să știe cum să facă față atacurilor de sufocare la un copil. În acest caz, într-o situație critică, atunci când copilul sufocă, acesta îi poate da întotdeauna ajutor de prim ajutor înainte de sosirea echipei medicale.

laringită. un atac de sufocare

Nu voi uita niciodată noaptea din seara asta... După 4 zile de temperatură cu laringită până la 40 de grade, am avut prima zi fără ritm. M-am gândit că asta e tot, suntem în reparație. Și astfel, la 4 dimineața, copilul a început să tuse puternic (adormit, mulțumesc lui Dumnezeu, lângă mine), apoi a tăcut, nu tuse și nu a respira. L-am apucat în brațe, a zburat, agățat, greu, nu respira. Într-o voce frenetică, ea a strigat numele soțului ei, a sărit în sus, a pornit lumina și, curând, copilul a respirat adânc și imediat a început să plângă și să tuse, foarte greu de respira. L-am înfășurat într-o pătură și am zburat cu el (casa privată). Am citit despre asta mai devreme. În general, am citit multe despre laringită când eram bolnav, m-am uitat la transmisia țânțarilor, așa că am știut ce să fac, dar cum m-am scuturat... Pe stradă, au fost înfășurate, în timp ce mai mult sau mai puțin în mod normal nu respira. În acest moment, i-a spus soțului să zdrobească o pastilă de 1/3 de bețivă și să aducă compot cald. În ambulanța din zadryschensk noastre nu a sunat, ea ar fi călătorit cel puțin o oră și 1,5. Numit fratele meu, a zburat la noi în 19 minute. Am ajuns la ambulanță. Mi sa spus că am făcut totul bine. Tratament corectat (sirop a fost prescris altul). Ei au spus că de la 3 la 5 - cel mai critic timp pentru laringita. trebuie să fie deosebit de atenți. Ei au spus, de asemenea, ce să facă cu atacul, cu excepția stradă și nu-shpy. Trebuie să luați nebulizatorul și să faceți inhalare cu amestecul decongestionant. Mi-a spus, de asemenea, să cumpăr un pachet de lumânări (există deja două lucruri) și să o aibă cu laringită în caz de urgență. Acolo, substanța activă este aceeași ca la injectare, care se face într-o ambulanță. Pot să scriu dacă ai nevoie de cineva. Asta este, utilizați o lumânare în cazul unui astfel de atac spus. Chiar și în caz de urgență, au cumpărat un sirop. Ei au spus, de asemenea, să nu o deschidă, ci să o folosească în caz de atac. Asta este, da nu-shpu, 1 lingurita. de sirop, 1 lumânare, + inhalare, + aer curat. Noaptea, ei au spus să se ridice în fiecare oră și să schimbe prosoape umede și scutece peste tot în cameră. Dar vreau să spun imediat că aerul nostru este rece și nu uscat. Avem 19 grade. Trăim într-o casă privată, aerul nu este în general uscat.

Și mai mult. Ei au spus că, în loc de nu-shpy poți lipi în fund 0.5 lumanari papaverine. Și unul și altul ameliorează spasmele.

Acum pentru cei care au laringită. Siropul se numește / farmacie / 2077-broncholitină. El poate fi de 3 ani, el este pe alcool. Doar nu deschideți, ci în trusa de prim ajutor care trebuie să fie în cazul unui atac. 1 linguriță sirop diluat 1 linguriță apă și dă-i o băutură. După deschidere, sticla este stocată timp de o lună, atunci trebuie să o aruncați.

Lumânările de urgență sunt numite / farmacie / 23474-rectodelt 100. Într-un pachet, două lumânări costă 160 UAH. Cumpărat, va sta în frigider, Dumnezeu dispus nu va veni la îndemână. Substanța activă prednison. Acest lucru este salvat într-o ambulanță, numai în injecție.

Se pare că nu a uitat nimic. Dumnezeu să ne binecuvânteze copiii. Iubitele cu laringită, pe care acum, după cum știu, le am, răbdare pentru noi, recuperarea rapidă a copiilor.

Cine are nevoie de ea, pot scrie în continuare ceea ce se spune că se amestecă în Borjomi și se toarnă în nebulizator în timpul stenozei

Vreau să observ dacă există o temperatură sau nu, nu un indicator, nu am avut-o deja, dar a avut loc un atac

Astăzi, soțul meu și cu mine avem o aniversare a nunții - 9 ani, deci acesta a fost un dar pentru noi

Și totuși, pentru noapte, fereastra din cameră este deschisă

Sesiunea mea zboară în fund, nu a mai venit astăzi, dar la dracu cu el, dacă numai copilul era sănătos

Îmi pare rău pentru confuzie, am scris totul, de la 4 dimineața nu dorm

Despre Noi

Laryngefarintul bolii laringeluiNumele laringofaringita provine de la 2 boli diferite - laringita si faringita. Laringita este o boală asociată cu inflamația laringelui, corzile vocale. Faringita este o inflamație a membranei mucoase a tractului respirator superior și a amigdalelor.