Categorie Hormoni

Sinteza de catecolamine din sange

Hormoni
Sinonime: adrenalină, norepinefrină, dopamină, catecolamine (epinefrină / adrenalină, norepinefrină / noradrenalină, dopamină)Informații generaleCatecolaminele sunt un grup de amine biogene care sunt produse de organism ca răspuns la stresul emoțional sau la stresul fizic.

Teste pentru hormoni: de la "A" la "Z"

Hormoni
Hormonii sunt substanțe biologic active care sunt produse de diferite glande ale sistemului endocrin, după care intră în sânge. Acestea afectează activitatea întregului organism, determinând, în multe privințe, sănătatea fizică și psihică a unei persoane.

Tratamentul laringitei la adulți

Hormoni
Laringita se numește inflamație acută sau cronică a laringelui. Atât întreaga membrană mucoasă a laringelui (o formă difuză de laringită) și părțile sale individuale, mucoasa epiglottei, faldurile vocale sau pereții cavității sub-vocale, pot fi implicate în procesul patologic.

Inhibin B la bărbați - normă și patologie

Hormoni
Igibinul "B" din corpul masculin este sintetizat de celule Sertoli localizate în tubulii seminiferoși ai testiculelor. Nivelul conținutului său în sânge ajută la diagnosticarea complexă a anumitor boli și la concluzia privind funcția glandelor sexuale și a glandelor sistemului nervos central.

Discomfort esofagian

Hormoni
Problemele cu esofagul ocupă un anumit loc în structura întregii patologii gastroenterologice. Există multe situații diferite care sunt însoțite de sentimente neplăcute în acest corp.

Pseudohypoparathyroidismul ce este

Hormoni
Pseudohypoparathyreosis (Gk pseudes false + hipo-lat [glanda] parathyroidea paratiroidian + -osis..) - boala ereditara rara a sistemului osos, și este însoțită de hipoparatiroidism simularea calciului anormal și metabolismul fosforului; caracterizată de o întârziere mentală și fizică.

Despre Noi

Terapia hormonală cu testosteron este prescrisă bărbaților la debutul andropauzei, procesul natural de stingere a funcțiilor reproductive. Apariția simptomelor asociate cu scăderea nivelului hormonilor masculini devine motivul utilizării diferitelor medicamente.