Spune-mi cine a luat Duphaston?

C PCOS poate da naștere, am avut două stimulente și fără nici un folos! Apoi am băut 2 luni Diana 35 și după 2 luni a rămas însărcinată. Deci nu dispera, totul va fi bine. Mult noroc pentru tine!

Ce este PCOS? Am un chist, este înfricoșător?

Paginile proiectului Mail.Ru pentru copii nu permit comentarii care încalcă legile Federației Ruse, precum și declarații de propagandă și anti-științifică, publicitate, insulte adresate autorilor publicațiilor, celorlalți comentatori și moderatori. Toate mesajele cu hyperlink-uri sunt, de asemenea, șterse.

Conturile de utilizator care încalcă sistematic regulile vor fi blocate și toate mesajele rămase vor fi șterse.

Puteți contacta editorii proiectului prin formularul de feedback.

Cine a luat duphaston în timpul sarcinii? Dezabonare.

și ce devieri nu spun, doar un prieten dintre ei a acceptat, am fost pe un termen, iar apoi a avut un avort spontan, la 5 luni.

Cum înțelegeți progesteronul natural din soia? Sunt un biolog prin educație și pot spune cu 100% precizie că o plantă normală - soia - hormonul sexual de sex feminin al sarcinii nu produce. Și, în general, cu excepția unei femei însărcinate în natură, acest hormon nu poate fi format din orice substanță vie. Există două opțiuni - fie un soi de soia modificat genetic (care este puțin probabil), fie un MATERIAL RAU este obținut din soia, din care este sintetizat acest hormon. Aceasta este o substanță sintetică bazată pe materii prime NATURALE. În orice caz, dacă sunteți nerăbdător, atunci veți bea tot ce spun ei ((((

Medicamentul hormonal Duphaston - recenzii

Comentarii negative

(duphaston) cresc riscul de sarcină ectopică

Acum doi ani am fost diagnosticat cu fibrom. M-au urmărit de la specialist la specialist. Unul dintre aceștia a sfătuit să ia pastile pentru a opri ciclul lunar. În general, erau mulți oameni inteligenți. Doctorul de la clinica mea mi-a scris un dufaston. Costul nu este slab - 100 grivne per pachet de 20 de comprimate. Mi-a propus să o iau în conformitate cu o schemă. Prima lună a fost normală, nu au existat schimbări speciale. Dintre efectele secundare au fost cresterea sanilor, care ulterior a trecut. Dar odată ce am uitat să iau o pastilă și nu băream dimineața, dar seara începea să curgă imediat, apoi menstruația, deși mai erau multe înainte de cele planificate. Am fugit la doctor. Ea a spus să continue tratamentul după ce totul dispare. Apoi am luat acest medicament timp de mai multe luni, fără să uit să beau. Dar am inceput sa am dureri in abdomenul inferior, care in timp a inceput sa fie permanent. În plus, am avut o slăbiciune. Când am făcut o ultrasunete, sa dovedit că nimic nu sa schimbat. Fibromul așa cum a fost și a rămas în loc. Nimic nu sa întâmplat cu ea. Duphaston a venit la mine într-o mie de grivne, aruncat complet în vânt. Nu știu de ce, acest drog nu ma afectat, deși am citit multe povesti minunate despre o sarcină salvată, datorită lui. Adevărul despre recenziile fibroidului vindecat nu este văzut.

Doi ani cu soțul meu nu a reușit să rămână gravidă, ciclul a fost normal, un duphaston a fost numit la ginecolog din ziua 14 până în ziua 25. Primul ciclu a trecut în mod normal, după al doilea ciclu o întârziere de 5 zile, teste, hgch, de asemenea, negativ, dureri de stomac,, sa dus la ultrasunete sa dovedit a fi un chist de ambele ovare si destul de mare in dimensiune, umplut cu lichid. "Multumesc" pentru duphaston, dupa ultrasunete au fost imediat spitalizati (((era mai bine sa nu bei.) Totul a fost bine cu ciclul, eventual complet. Cred că va fi cu mine.

M-am confruntat cu asta când am intrat în spital cu o amenințare, mi-au dat-o și am spus să beau, dar după ce am ieșit din spital, am dat peste un articol pe Internet și a fost îngrozit, deci nu trebuie să bei tuturor, la rând, ginecologul prescris în străinătate În țările lumii, hormonii în timpul sarcinii sunt, în general, interzise, ​​dar fără a ne înțelege, le prescriu tuturor.

Bună ziua! Am deja 6 săptămâni, o mult-așteptată sarcină timp de 3 săptămâni prescrise duphaston, 3 comprimate pe zi. La o săptămână după folosire, de fiecare dată când iau o pastilă, imediat mă simt rău și vom vomita. La început am legat-o cu toxicoză, însă îndoielile sunt luate numai pentru că această stare de sănătate apare imediat după ce a luat medicamentul. Doctorul răspunde tuturor comentariilor mele de a bea în ciuda tuturor acestor droguri. Nu cunosc fetele corect toate astea, pentru că înainte, au născut și au născut copii fără astfel de pregătiri și totul a fost bine. Acum, medicii noștri le iau imediat cu tot felul de hormoni străini cu și fără motiv. Nu știu dacă pot să nu mai iau acest medicament acum, este posibil să renunț brusc și va afecta sarcina?

FETEI sunt minunate. acest rahat. Doctorul meu este un obstetrician cu experiență de 30 de metri pentru mine și pentru cel care a sfătuit acest medicament. Vroia să-i rupă mâinile și să tragă la perete. blochează hormonul dvs. natural și este foarte probabil să dea naștere unui copil bolnav. Mi-a arătat bebelușii care s-au născut după ce au luat acest preparat și am multe probleme acum după el, o întârziere de două săptămâni și absența ovulației normale. Pe scurt, acum am nevoie de o jumătate de an pentru a scăpa de consecințele acestui preparat minunat. Problema este, bineînțeles, a ta, dar știu deja că este mai bine să înveți din experiența altcuiva, iar medicii buni tratau droguri cu ierburi și nu cu chimie. SĂNĂTATE PENTRU TINE ȘI COPIII DVS. =)

M-am dus la un ginecolog personal timp de 4-5 săptămâni, nu sa uitat la ecograf pe scaun, nu mi-a trimis, dar am fost prescris duphaston 3p și șapte mai multe medicamente, ultima mea picătură de răbdare de durere a fost injecții în stomacul fraxiparinei, argumentând că sângele a venit și sunt foarte rău, am plâns toata noaptea pentru că am spus că ar putea exista o amenințare de avort spontan, am crezut cu sinceritate, dar când am primit rezultatele acestor teste și că kaoluagramul sa dovedit a fi normal, deoarece eu lucrez în spital, m-am dus la doctori să aud opinia lor despre brokeri Mi sa recomandat un tratament de tratament, toată lumea a fost șocată pentru ceea ce este Fraxiparin! Este prescris pentru tromboflebia. Am fost îndemnat de un doctor foarte bun, înainte de a fi ginecologul principal al regiunii, m-am întors la el, a anulat toate drogurile, mi sa spus despre fiecare, despre faptul că Duphaston a avut un efect rău asupra ovarelor și corpusului luteum, a spus să nu bea.

Comentarii neutre

Accept duphaston din cauza întârzierii îndelungate a menstruației. fără anomalii ale organelor prin ultrasunete. Dufastone a început să ia prima dată. niciodată nu a acceptat. după prima pastilă a fost o durere cocoasă în abdomen și nu multă greață, dar fără vărsături.. cumva a făcut-o. apoi din a doua zi a recepției nu mai exista o durere severă în abdomen.. de la a treia zi de primire deja fără astfel de durere, statul este normal, stomacul a devenit mai moale. Nu știu, sunt aceste simptome normale? De asemenea, iau duphaston.. medicul prescris pentru 10 zile 1 comprimat de 2 ori pe zi. Încerc să iau în perioade egale de timp.

Mulțumesc pentru ochii tăi

Vreau să-mi spun povestea despre Duphaston. Soțul meu și cu mine am început să ne gândim la cel de-al doilea copil, ne-am oprit să ne protejăm, am trecut de jumătate de an, dar din păcate... m-am dus la ginecolog, am fost numit duphaston conform schemei timp de 3 luni, băut, nu am obținut rezultatul, dar au existat efecte secundare enorme. În ultimele șase luni de la ovulație și înainte de apariția menstruației, pieptul începe să se umfle și să doară, greutatea a început să crească (+4 kg), salturile de stare (sotul nu știe, niciodată nu a fost așa, deși bea valerian). Am decis să mă duc la un alt ginecolog și prima întrebare ma lovit - cum ți-a fost atribuită Duphaston fără să verifici nivelul de progesteron? Deci, fetelor, sfatul meu pentru tine de la început este de a lua testele și de a bea acest drog.

Prin medicamentele hormonale, sunt extrem de negativ. Cu toate acestea, a existat o perioadă în viața mea când am decis să mai încerc să iau mijloacele pe care medicii mi-au sfătuit să le fac. Mi sa recomandat Duphaston, deoarece am avut un diagnostic de "ciclu menstrual neregulat". În plus, neregularitatea este atât de neregulată, doar de nebunie. Spargeți o jumătate de an - norma. Deci, vă spun, Duphaston NU S-A ajutat. Nimic. Absolut. Dar apoi au apărut dureri de cap severe, bătăi rapide ale inimii și mâini tremurate! Sa oprit imediat. Prin urmare, când, după mai mulți ani, am fost prescris în timpul unui ton uterin puternic, am dobândit. Dar a mers în cercuri și. a decis să nu bea. De ce am nevoie de acest risc în timpul sarcinii? Cu un ton copiat cu odihna, respirația și medicina homeopatică Viburkol.

Cu toate acestea, nu-i sfătuiesc pe toți să "gândească liber" ca mine. Când am ajuns la spital cu o toxicoză puternică, în jurul meu erau multe fete "pe păstrarea" sarcinii, Duphaston a fost prescris pentru mulți dintre ei și ia ajutat pe mulți dintre ei. De aici concluzionez că Duphaston este un medicament hormonal foarte puternic, care ar trebui să fie beat doar cu un motiv bun, cu indicații serioase, în orice caz "să nu muriți în jurul" cu ei și, dacă este posibil, să o faceți fără ea. Toate sănătatea sănătoasă și, cel mai important, mamele însărcinate - o sarcină bună și ușoară, fără intervenții!

Accept cu scopul ginecologului endocrinolog, pentru a restabili ciclul cu sarcină suplimentară. (Un prieten a ajutat o fiica 2 ani). Beau treia lună între 14 și 25 de cicluri de zi restaurate, totul trece la timp și fără durere. În greutate nu a câștigat, dimpotrivă a scăzut 3 kg - nu știu poate o coincidență. Din margine, observ greata grea, primele 2-3 zile de a lua pentru prima data si ameteala, atunci totul este bine. Exact 2 zile după administrarea ultimei pilule, începe menstruația normală, nu ca înainte de a muri la fiecare 2-3 luni. În acest timp, sarcina nu a venit, poate din cauza unor circumstanțe aproape de soțul ei a fost aproape nu acolo, aproape 2 luni cu copilul în spital. Dar nu disper, în general pregătirea este plăcută.)))

Mi sa recomandat Duphaston aproximativ în a 14-a săptămână de sarcină. Apoi am fost în conservare în spital, deoarece ecografia a arătat stadiul inițial al detașării fetale. Acesta este motivul pentru care medicul a insistat asupra spitalizării - situația nu a fost critică și, în general, probabil că s-ar fi încheiat în siguranță, totuși, medicul meu a fost o persoană foarte îngrijorată și a fost reasigurată tot timpul. Am fost prescris Duphaston, două comprimate de două ori pe zi, la fiecare 8 ore, pentru a bea înainte de a 20-a săptămână de sarcină. Duphaston ma ajutat să îl port pe copil? Nu pot spune sigur că el ma ajutat. De asemenea, am băut magneziu b6 și feimbion și am fost înțepat cu aloe vera și alte fotografii. Dar faptul că pierderea sarcinii nu sa întâmplat. Și acum vreau să îmi descriu efectele secundare de a lua acest medicament hormonal. Am avut un câștig în greutate în timp ce luam Duphaston - am câștigat aproximativ 8 kg când l-am luat și am încercat să mănânc bine. Doctorii au spus că toate femeile însărcinate cresc tare, nu știu. Principalul lucru după greutatea la naștere este plecat. Dar, desigur, orice reacții adverse pot fi suferite dacă vă este frică de avort spontan sau tratați alte boli.

Duphaston a văzut întârzierea menstruației. Am avut o întârziere mai mare de 11 zile pentru prima dată. Anterior, o întârziere de 2-3 zile a fost norma. Dar 11 zile este ceva ciudat. M-am dus la doctor pentru a vedea dacă eram însărcinată. Sa dovedit că era imposibil să vedem ceva despre ecografie datorită întunecării acestei zone, dar inflamația apendicelui a fost vizibilă. Din moment ce sarcina ar fi putut fi, a fost imediat riscant să începeți să beți antibiotice și ginecologul a prescris pentru prima dată Duphaston (el va întări și salva sarcina, dacă există și dacă nu, va provoca menstruație, care a fost amânată din cauza inflamației apendicelui). Exact 3 zile mai târziu, a apărut menstruația și am putut începe tratamentul. Pastilele netratate au rămas, dar acum știu că într-o astfel de situație mă vor ajuta. Perioada de valabilitate a medicamentului este mare. Datorită mărimii mici a tabletei este ușor de înghițit. Dar are un gust bun. Aproape lipsit de gust, ceva între cretă și făină. Pentru o scurtă perioadă de administrare nu am găsit efecte secundare. Eu voi bea cu siguranta Duphaston ca un excelent mijloc de a incepe ciclul menstrual cu diferite tulburari. Dar numai după consultarea cu ginecologul.

În prima sarcină a văzut Duphaston, fiica urmează să aibă 4 ani. În al doilea rând, ea a decis să ignore sfatul medicului despre Duphaston, într-o doză de 2 comprimate și nu a băut-o, a zburat pentru a salva cu dauburi și a băut 4 comprimate pe zi la 6 săptămâni și a redus doza doar la 12-13 săptămâni.
Opinia mea este să faceți un test de sânge pentru hCG și progesteron. Iar cu rezultatele, contactați un alt medic pentru sfaturi, competența căruia nu aveți nici o îndoială. Dacă aveți nevoie de un medic care va prescrie Duphaston și este în doza de care aveți nevoie, în funcție de rezultatele testelor. Și dacă Duphaston nu este potrivit pentru tine, atunci nu este necesar să bei. Am multe fete pe care le știu care au numit chiar și numele acestui medicament, iar B continuă fără probleme.

Și eu, doctorul a prescris duphaston atunci când planifică sarcina și menținerea celei de-a doua faze. Deși hormonii erau în ordine. Am fost diagnosticat cu endometrioză și am spus că a fost o lipsă de progesteron. Am văzut-o pentru un ciclu de la a 16-a până la a 25-a zi. După aceea, am început să sângerăm. Straight cu bucăți mari de endometru. Medicul mi-a spus că acest medicament nu se potrivește și nu îl bea niciodată când se planifică sau în timpul sarcinii. Sângerarea a durat trei săptămâni. Cu durere la jumătate și toate medicamentele hemostatice, am reușit să-l oprim în sfârșit. Poate cineva pe care îl ajută. Dar, din experiența mea, aș sfătui să fiu mai atent cu el.

IMPORTANT! fete, fiecare situație este unică! Mi sa dat prescris acest medicament din cauza faptului că nu există menstruație, a fost, dar în timp a dispărut! Ovarele mele funcționează prost și aproape că nu produc progesteron, l-am băut pentru o lungă perioadă de timp, mai mult de 1,5 ani cu siguranță! Nu am efecte secundare! Medicamentul pare să fie făcut pentru mine! lunar du-te la timp, 3-4 zile, fără nici o durere! Amintiți-vă! Fiecare organism este individual și nu trebuie să ai încredere în tot ceea ce este scris nu este clar unde și chiar mai mult pentru medici! Eu, înainte de a bea orice pastile, faceți o examinare amplă a corpului! așa că înainte de a utiliza duphaston, am testat hormoni, am verificat ficatul și am consultat mai mulți medici în același timp, e înfricoșător când crezi că nu există menstruație și există o amenințare cu infertilitatea! De asemenea, dau sfaturi, dacă rămâneți gravidă, atunci primul lucru de care trebuie să beți este acidul folic, este ieftin, trebuie să luați hormoni, iar dacă progesteronul nu este normal, atunci ar trebui să beți duphaston! iar în timpul sarcinii trebuie donată numai progesteronul, deoarece ar trebui să crească regulat în timpul sarcinii, adică pentru a fi mai mult decât norma, dacă se întâmplă asta, atunci totul este super! mama mea a dat naștere la trei)

Cu 2 sarcini, am avut amenințări constante și i-am prescris lui Duphaston să bea până la 16 săptămâni! propile, sarcina conservată, fiul sa născut! dar acum am eșecuri, menstruația după regulon nu a început, am băut 10 zile de duphaston, după anulare perioadele lunare au venit imediat, acum beau 2 runde, am spus 3 cicluri de a bea atât de mult! Bineînțeles că mă îngrijorează să mă îmbunătățesc, dar până acum este bine! la duphaston de la regullon la 7 kg. corectat.

Înainte de a lua medicamente, citiți cu atenție instrucțiunile și dacă acest lucru nu este clar, adresați-vă medicului dumneavoastră. Am citit o mulțime de comentarii despre duphaston. Mulți nu o acceptă în mod corespunzător, din cauza acestei probleme și a tuturor problemelor. Ar trebui să fie luată în mod clar în timp. Este imperativ să includeți laptele și produsele lactate (sau să beți o pilulă cu ele) în dieta dumneavoastră. L-am luat pe Duphaston anul trecut, chistul a dispărut complet. Din păcate, după un timp, a apărut din nou. În momentul în care o beau. Există dureri în piept, deoarece există hormoni în compoziția duphastonului (ar fi ciudat dacă nu se îmbolnăvesc). Nu mă simt mai bine, dar pierd o greutate, pentru că iau corect pastile și mănânc bine. Și totuși, asta nu ar câștiga excesul de greutate, să conducă un stil de viață sexual activ.

Medicament normal. Am fost prescris pentru indicații după hysteroscopie despre hiperplazie. Hiperplazia inhibă, după trei cicluri, endometrul este normal. Eliminat complet PMS. Am pierdut 8 kilograme, deoarece umflarea a dispărut. Mai slab decât norkolut - dar partea cu el este de multe ori mai mică.

Comentarii pozitive

Mi-a fost prescris un medicament pentru fibroame, în cele din urmă a rămas însărcinată și a dat naștere pentru prima dată la 37 de ani. Foarte fericit, bebelușul este sănătos, continu să beau departe cu miom, fără greutate în plus.

Am băut dyufaston la 10 zile de la 12 la 22 de zile din ciclu, un chist pe ovar "rezolvat" (3 cm). Ce fel de chist a fost necunoscut, doctorul a spus despre ecografie nu poate fi determinată. Ei bine, deja nu-mi pasă, pentru că Mă pregăteam moral pentru operație, dar sa dovedit că nu mai existau chisturi

Fetele, nu au existat reacții adverse: nici creșterea în greutate, nici creșterea părului :)))) (aici cineva a scris despre asta mai sus).

Principalul lucru nu este de a face diagnosticele "pe Internet" și nu de a se auto-medicina, ci de a merge la un bun ginecolog.

Sunt foarte multumit de pregatire, nu am indraznit sa beau hormoni de foarte mult timp, dar pentru ca nu pot ramane insarcinata mult timp si perioadele mele apar la fiecare sase luni. Deja 6 luni. Îl iau pe Duphaston și chisturile mele permanente au dispărut, menstruând ca orele pentru a 28-a zi, și nu am recuperat nici măcar un turn într-un kilogram. Așa că beți și nu vă temeți.

Sa văzut Duphaston 10 zile. A fost un chist ovarian. Ecografia a arătat că chistul sa rezolvat. Iar medicii, și eu, erau deja pregătiți pentru intervenții chirurgicale, pentru că nu era foarte clar ce fel de chist era, hormonal sau nu. În general, mă bucur că totul sa întâmplat așa cum sa întâmplat. Dacă medicul nu se supără, atunci ar trebui să încercați și veți avea întotdeauna timp să efectuați operația.

Duphaston este prescris de medici ca o plasă de siguranță, în prezent este cel mai popular medicament printre toți ginecologii. Duphaston crește și impune armonic - progesteron, cu lipsa căruia (și ca o consecință a unui exces de estrogeni) apar boli cum ar fi endometrioza, dureri sălbatice în timpul menstruației, infertilitate etc. Cu o lipsă de progesteron, oul nu poate scăpa din foliculi și, ca urmare, se formează chisturi. așa că nu există sarcină. chiar dacă oul este fertilizat, atunci el trebuie să se atașeze la corpul luteal, care nu se poate forma dacă nu există suficient progesteron în organism, ceea ce înseamnă că se va produce avort spontan. Deci, pentru a normaliza progesteronul, și pentru a exclude toate aceste probleme, medici Duphaston prescrie. Care nu afectează creșterea în greutate. De asemenea, este important să știți că trebuie să-l beți strict în conformitate cu regulile, altfel doar cu aportul greșit de droguri, acestea sunt banii aruncați și pierduți timpul de aur. De exemplu, dacă vă sunt prescrise 3 pilule pe zi, atunci cu siguranță trebuie să fie beți la fiecare 8 ore. Dacă se administrează 2 comprimate în 4 ore. Din păcate, medicii nu-și avertizează întotdeauna pacienții despre acest lucru. Femeile gravide sunt prescrise să o bea timp de până la 20 de săptămâni, deoarece ajută la formarea placentei, care își termină formarea ca curse cu 18-20 de săptămâni. Cei care renunta la baut Duphaston se plang de multe ori ca in timp ce bei ajuta, ei incetinesc toate problemele din nou, asa ca, daca crezi, Duphaston este un medicament care ajuta hormonii feminini (progesteron) sa se formeze artificial atunci cand organismul nu produce hormoni, Că acest medicament îl ajută. Citind multe recenzii, am ajuns la concluzia că probabil Duphaston nu vindecă, ci ajută organismul, restabilește și menține nivelul hormonului progesteron. Poate că mi-am explicat totul stufos și mulți oameni bine informați m-ar corecta, dar aceasta este informația pe care am adunat-o și am înțeles-o, studiind toate site-urile despre Djufaston. Eu insumi am baut 3 luni pe zi, 3 pastile pe zi, nu observa efecte secundare, sper ca corpul meu galben va fi permis cu ajutorul lui Duphaston, insa totusi autosuficient)))).

Eu sunt 23. Prima menstruatie a fost la 14, a doua la 15 ani. Pana la varsta de 18 ani, menstruatia era ca un ceas la fiecare trei luni! Și apoi perioada dintre menstruație a crescut. Ca rezultat, lunar o dată la 6 luni și o dată mai mult de îndată ce plecăm în străinătate (se pare că se simte un climat cald). Câte teste nu au trecut la ceea ce numai medicii nu au mers! Nimeni nu a făcut un diagnostic (niciodată nu am avut nici măcar un dulce!). Ei spun că totul este normal, se referă la genetică, mama, mătușa, bunica etc. toată lumea a avut-o, până când sa născut primul copil (toți cei doi copii). Apel la centrul de planificare familială, după prima vizită pe care la prescris pe Duphaston. Ați băut un pachet (20 de comprimate). După ce ultima pilula a venit lunar, iar după lunar, undeva o săptămână mai târziu, m-am simțit ca ceva ciudat. Rularea după ce testul este negativ! M-am dus la ecografie. Sunt PREGNANT. Bucuria mea nu are limite! Acum, perioada este de 6 luni, totul este bine. Atâta timp cât nu știu, principalul lucru care ar fi sănătos a fost! Rezultatul este același, nu se strânge prin a merge la doctor, el mai știe încă o dată pe Duphaston sau pe o altă pastilă. Vă urez succes!

O beau de la momentul planificarii si pana acum (28 saptamani) am un doctor-profesor, are regimuri proprii si crede ca, printre altele, elimina tonul si are un efect benefic asupra gatului (am ICN) Greutate de la el nu este recrutat, acest lucru nu este adevărat. Nu există nici un astfel de efect chiar acolo, nu înțeleg deloc. ce fel de doctor a spus astfel de prostii fetei 2. Doar o generație a verificat-o deja, și chiar și acolo nu există nici un astfel de efect nici măcar în partea din spate, spre deosebire, de exemplu, de metepred. În general, un drog foarte bun, bea și nu cred.

Scriu în mod special pentru cei care îndoiesc: Duphaston este un instrument excelent, fără efecte secundare! Nu există dependențe și kilograme în plus! Mulțumită lui Djufastonu, a ajutat imediat să rămâneți însărcinată! Da, da, a fost el! (De la 16 la 25 dMT) Apoi, atunci când amenințarea întreruperii a fost, pentru a-l salva la fiecare 4 ore, (în mod natural, medicul prescris) reducerea treptată a dozei la 16 săptămâni de tăiere. Pentru mine, acest drog era un salvator! Vă doresc tuturor sănătatea și faceți fără pilule!

Bună ziua tuturor! Nu va speriati cu Duphaston, cel mai mare al 12-lea meu an vine si cel mai tanar al VIII-lea, asa ca nici nu puteam sa visez ca dyuf sa le poata suporta, nu este nimic groaznic in ea. Acum ne-am dorit un fiu si un sot, dar nu functioneaza (((Toata speranta pentru Duphaston Apropo, nu stiu de ce au sunat M pentru mine - doctorul mi-a scris lucruri complet diferite pentru mine si ei intr-adevar ajuta. aproape întotdeauna a fost împușcat (în copilărie, eczema a fost "tratată" cu hormoni), a existat întotdeauna o problemă enormă. Doar că am doi copii Udo.Doctorii, în ambele cazuri, nu au crezut că pot suporta.Am Duphaston a văzut ambele vremuri până la 22-23 săptămâni.Și nu ascultați pe nimeni.Dacă medicul a scris, luați-o.Și ceea ce na fost de natură fără pilule este, de asemenea, ecologie și alimentația și stilul de viață erau complet diferite.

Un soț bun și cu mine am încercat mult timp (mai mult de 3 - ***** ani), dar nu am putut rămâne însărcinată, unde nu am primit tratament până când nu am fost plătit de ginecolog - endocrinologul nu a înregistrat cursul lui Dufaston. sa întâmplat în sfârșit un miracol, care la văzut până în a 12-a săptămână, fără efecte secundare și fără creștere în greutate.

Djufaston la planificarea sarcinii (recenzii)

Duphaston este un medicament grav care este prescris de un medic atunci când planifică o sarcină. Cu toate acestea, trebuie să existe dovezi serioase pentru utilizarea sa. Acestea includ acele cazuri în care o femeie a fost diagnosticată cu "infertilitate" (1 sau mai mulți ani de activitate sexuală fără a utiliza contraceptive și, în același timp, fără sarcină).

În prezent, statisticile arată că fiecare al zecelea cuplu se confruntă cu problema infertilității. În același timp, problema infertilității poate să apară atât din partea bărbatului cât și din partea femeii, în funcție de sistemul de reproducere al cărui sistem nu a reușit. Cele mai frecvente cauze ale infertilității la femei sunt considerate a fi obstrucția tuburilor uterine, precum și endometrioza. Cu toate acestea, nici o problemă mai puțin gravă, care dobândește impuls, este deficitul de progesteron. Acțiunea medicamentului Duphaston este îndreptată spre rezolvarea acestei probleme.

Duphaston la planificarea sarcinii

Pentru un motiv sau altul, există un hormon inadecvat numit progesteron în rândul femeilor. Astfel de trăsături ale corpului conduc la faptul că sarcina devine imposibilă. Dar acum există medicamente specializate care ajută la umplerea deficienței acestui hormon în organism, fără efecte secundare semnificative.

Unul dintre aceste medicamente eficiente, recomandat de obstetrician-ginecologi, este Duphaston. Acesta este un analog unic al hormonului progesteron, dezvoltat și artificial creat în laborator. Moleculă a ingredientului activ de bază al medicamentului în structura sa este aproape de hormonul natural. Prin urmare, de îndată ce se află în corpul unei femei, începe să-și îndeplinească funcțiile. Trebuie remarcat faptul că acest tip de medicamente hormonale au existat înainte, dar au fost obținute din hormoni masculini. Ca urmare, aportul acestor medicamente are consecințe neplăcute sub formă de tulburări metabolice, creșterea creșterii părului corpului și o modificare a tonului vocii.

Duphaston Recenzii

Iată ce spun unele femei care au utilizat cu succes acest medicament atunci când planifică sarcina.

Merită menționat faptul că numeroasele recenzii pozitive confirmă numai eficacitatea medicamentului, totuși, primirea acestuia ar trebui să fie pe deplin coordonată cu medicul dumneavoastră.

Motivele pentru care medicamentul este prescris

Duphaston (Duphaston) este un medicament puternic sintetic hormonal. Există mai multe instrucțiuni pentru ceea ce este prescris de Duphaston. Este un analog al progesteronului și este utilizat în cazurile în care se constată o deficiență a acestui hormon. Cel mai adesea, medicamentul este utilizat înainte și în timpul sarcinii. Pentru a înțelege ce tratează Duphaston, trebuie să știm ce efect are progesteronul asupra unei femei.

Efectele progesteronului asupra sistemului reproductiv feminin

Această substanță biologic activă este numită hormon de sarcină, deoarece contribuie la o mai bună atașare a unui ovul fertilizat la peretele uterului. Aproape toate efectele sale sunt menite să ajute o femeie să salveze un copil.

Hormonul are următoarele efecte asupra corpului:

 • împiedică detașarea endometrială și previne avortul spontan după fertilizare;
 • oprește menstruația în timpul sarcinii;
 • promovează relaxarea stratului muscular al uterului, împiedică contracția și, prin urmare, respingerea fătului;
 • stimulează o creștere a dimensiunii uterului;
 • participă la diferențierea țesuturilor;
 • pregătește endometrul pentru implantare în a doua fază a ciclului menstrual.

Înlocuirea progesteronului este Duphaston, și de ce este luată, va depinde în totalitate de proprietățile de mai sus ale hormonului.

Caracteristicile generale ale medicamentului

Duphaston conține o substanță activă sintetic creată. Acesta se numește drodrogesteron și este un analog structural și farmacologic al progesteronului. Spre deosebire de produsele naturale, Duphaston nu posedă majoritatea proprietăților inutile și, prin urmare, nu reprezintă un pericol pentru femei.

Medicamentul este utilizat în a doua fază a ciclului menstrual sau în primul trimestru de sarcină. Nu se recomandă utilizarea în timpul alăptării, deoarece agentul poate penetra laptele și afectează corpul copilului. De asemenea, nu are efect contraceptiv, deoarece Duphaston este un medicament care nu suprimă ovulația.

Instrumentul este disponibil în comprimate și este luat exclusiv pe baza de prescripție medicală. În ciuda siguranței medicamentului, utilizarea necorespunzătoare poate afecta sănătatea și poate exacerba problemele de reproducere.

Consultarea cu un ginecolog este necesară din mai multe motive:

 • nivelul hormonilor sexuali este determinat;
 • se constată cauza patologiei apărută;
 • se calculează doza medicamentului și durata administrării acestuia;
 • se oferă orientări generale pentru utilizarea medicamentelor;
 • Semnează un plan de retragere a medicamentelor.

În timpul tratamentului cu Duphaston, regula principală este de a respecta toate prescripțiile medicului ginecolog.

În ce cazuri se prescriu medicamente

Toate indicațiile pentru care se utilizează Duphaston pot fi împărțite în două grupe: cele asociate cu sarcina și cele care nu au legătură cu aceasta. Dozajul și durata administrării vor depinde în totalitate de motivul prescrierii medicamentului.

Tratamentul patologiilor reproductive

Un alt motiv pentru a lua Duphaston este o încălcare a ciclului menstrual. Medicamentul ajută menstruația să revină la normal. Recepția acestuia este eficientă în dismenoree și întârzieri lunare complete. Unele fete beau pastile pentru a declanșa perioade într-o anumită zi. Medicii interzic astfel de utilizare a Duphaston, deoarece este imposibil să interfereze cu sistemul hormonal fără un motiv bun.

De asemenea, Duphaston acceptă de la:

 • ovar polichistic (restabilește echilibrul hormonilor și permite femeii să rămână gravidă, deși nu vindecă boala);
 • endometrioza (deoarece medicamentul inhibă creșterea endometrului);
 • bufeurile în timpul menopauzei (compensează lipsa hormonilor și reduc manifestările clinice, întârziind apariția bolilor legate de vârstă);
 • PMS (înmoaie perioada).

Indicațiile pentru utilizarea medicamentului sunt determinate de medicul curant. Auto-medicamentul va agrava doar problemele de reproducere și poate duce la consecințe ireparabile. Duphaston este considerat un medicament puternic, deci ar trebui să fie băut cu prudență.

Planificarea sarcinii și cursul acesteia

Familiile tinere sunt întotdeauna sfătuite să se supună unui examen cuprinzător la spital înainte de a planifica un copil. Dacă femeia este diagnosticată cu deficiență de progesteron în timpul diagnosticării, atunci este administrată Duphaston. Femeile nu înțeleg întotdeauna de ce iau Duphaston înainte de fertilizare.

Situații în care acest instrument este necesar:

 • Un cuplu căsătorit de mult timp nu poate avea un copil, iar femeia a găsit un dezechilibru hormonal.
 • O femeie poate rămâne însărcinată, dar rezultatul este întotdeauna un avort spontan. Patologia se numește avort spontan.
 • Pacientul a prezentat o amenințare preliminară de avort spontan din cauza deficienței de progesteron.
 • Prezența unei femei într-o istorie a avortului ratat.

Duphaston continuă să bea în primul trimestru de sarcină. Acest lucru este necesar pentru:

 • tonus uterus scăzut;
 • glandele mamare au fost pregătite pentru alăptări viitoare;
 • acumulata grasime, care este necesara pentru purtarea unui copil;
 • a oprit amenințarea cu avortul;
 • au acumulat nutrienți în endometru, ceea ce va îmbunătăți nutriția viitoare a fătului.

Înainte de a prescrie pilule pentru tratament, trebuie să vă asigurați că diagnosticul este corect. Aceasta se face de către un medic specialist, care stabilește, de asemenea, calendarul de medicație. Și, deși, conform instrucțiunilor, nu va exista nici un rău de la Duphaston, recepția lui necontrolată este extrem de nedorită.

Cum să luați Duphaston: instrucțiuni și recenzii

Duphaston este un medicament hormonal sintetic din ultima generație, care este un analog artificial al hormonului feminin progesteron.

O caracteristică unică a medicamentului este formula sa chimică, care este aproape identică cu structura hormonului natural progesteron. Este necesar ca organismul feminin să asigure schimbările biologice asociate cu pregătirea pentru sarcină și cursul său normal. Baza medicamentului este hormonul progesteron - didrogesteron. Acționează direct pe căptușeala uterină, care exclude majoritatea efectelor secundare care însoțesc utilizarea altor hormoni sintetici.

Pe această pagină veți găsi toate informațiile despre Duphaston: instrucțiuni complete de utilizare pentru acest medicament, prețurile medii în farmacii, analogi compleți și incompleți ai medicamentului, precum și recenzii ale persoanelor care au utilizat deja Duphaston. Vrei să îți lași părerea? Vă rugăm să scrieți în comentarii.

Grupa clinico-farmacologică

Ingredientul activ al medicamentului dydrogesteron este un analog al progesteronului natural. Duphaston este un medicament hormonal.

Condiții de vânzare a farmaciei

Este eliberat pe bază de rețetă.

Cât de mult este Duphaston? Prețul mediu în farmacii este de 480 de ruble.

Forma de eliberare și compoziția

Tablete acoperite, 10 mg. La 20 comprimate în PVC / Al blister. Pe 1 PVC / Al la blister împreună cu locul de instrucțiuni de aplicare într-un pachet de carton.

 • 1 comprimat filmat conține: ingredient activ: Dydrogesteron, 10 mg;
 • Excipienți: lactoză monohidrat, hipromeloză, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu;
 • Shell: Opadry alb Y-1-7000 (hipromeloză, polietilen glicol 400, dioxid de titan (El 71)).

O tabletă rotundă biconvexă de culoare albă, cu margini tăiate, acoperită, cu risc pe o parte, cu gravura "S" deasupra semnului "T" pe ​​o parte a tabletei și "155" pe cealaltă parte (pe ambele părți ale riscurilor).

Efect farmacologic

Conform structurii sale moleculare, proprietăților farmacologice și chimice, didrogesteronul este aproape de progesteronul natural. Acest element nu este un derivat al testoteronei, nu are efecte secundare, care sunt inerente în aproape toate progestativele sintetice, care se numesc, de asemenea, progestative androgene. Didrogesterona nu are activitate glucocorticoidă, anabolică, androgenică, estrogenică sau termogenă.

Duphaston conform instrucțiunilor face parte dintr-o terapie HRT complexă în timpul menopauzei, medicamentul păstrează un efect benefic asupra profilului lipidic al sângelui din partea estrogenului. Spre deosebire de hormonii estrogeni, care afectează negativ sistemul de coagulare a sângelui, didrogestronul nu are niciun efect asupra indicele de coagulare. Nu are în conformitate cu instrucțiunile medicamentelor atunci când planifică conceperea unui impact negativ asupra metabolismului carbohidraților hepatice.

Atunci când se administrează pe cale orală, didrogesteronul afectează selectiv endometrul, ceea ce contribuie la prevenirea unui risc crescut de hiperplazie sau carcinogeneză datorată unui exces de estrogeni. Medicamentul conform instrucțiunilor este indicat pentru deficitul de progesteron endogen. Duphaston nu are efect contraceptiv, deoarece este utilizat în planificarea sarcinii. Instrumentul face posibilă conceperea, asigură conservarea sarcinii în timpul terapiei.

Indicații pentru utilizare

Utilizarea Duphaston este indicată în cazurile în care există sau se suspectează o deficiență a progesteronului endogen, în cazurile în care efectul său pozitiv a fost dovedit clinic:

 • endometrioza;
 • infertilitate datorată insuficienței luteale;
 • amenințarea cu avortul;
 • avortul obișnuit;
 • sindrom premenstrual;
 • dismenoree;
 • ciclu neregulat.

În plus, în combinație cu estrogenul Duphaston poate fi utilizat cu:

 • amenoree secundare;
 • sângerare uterină disfuncțională.

Contraindicații

Nu puteți lua medicamente:

 1. Deficit de lactază, intoleranță la galactoză și glucoză, sindrom de malabsorbție;
 2. Perioada de alăptare;
 3. Hipersensibilitate la medicament.

Dacă pacientul are o istorie de mâncărime a pielii într-o sarcină anterioară, Duphaston trebuie utilizat cu prudență.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Conform instrucțiunilor, Duphaston în timpul sarcinii este utilizat în funcție de indicații.

Deoarece didrogesterona poate fi excretată în laptele matern, se recomandă întreruperea alăptării, dacă este necesar, cu tratamentul medicamentos.

Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiunile de utilizare au indicat faptul că comprimatele "Duphaston" au fost administrate pe cale orală. Dozajul medicamentului trebuie să respecte diagnosticul. Tratamentul se efectuează numai pe bază de prescripție medicală și sub supraveghere medicală.

 1. Infertilitatea, care este cauzată de insuficiența luteală - 1 comprimat este prescris pe zi între 14 și 25 de zile ale ciclului. Medicamentul este luat cel puțin șase luni sau 6 cicluri. Dacă a apărut deja o concepție, atunci Duphaston ar trebui să fie luată în continuare, ca și în cazul amenințării cu avortul.
 2. Endometrioza - doza de 10 mg (1 comprimat) de 2 până la 3 ori pe zi. Începeți fie de la a 5-a până la a 25-a zi a ciclului lunar, fie de recepție regulată.
 3. Avort uzual - administrați 1 comprimat de 2 ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat până în săptămâna a 20-a de sarcină, apoi doza este redusă treptat.
 4. Avortul amenințător - luați 40 mg (4 comprimate) o singură dată. Apoi, 1 comprimat după 8 ore, până când situația revine la normal. Dacă simptomele încep să crească din nou, doza trebuie crescută din nou. În continuare, trebuie administrat "Duphaston" înainte de 12-20 săptămâni de sarcină.
 5. Absența prelungită de menstruație (amenoree) - tratament complex - medicamente care conțin estrogen 1 comprimat pe zi, începând cu prima zi a ciclului. Din ziua a 11-a a ciclului, tratamentul este suplimentat cu Duphaston. Aceste medicamente trebuie luate înainte de a 25-a zi a ciclului. Aplicația este concepută pentru cel puțin 3 cicluri menstruale.
 6. Menstruația dureroasă - 1 comprimat de 2 ori pe zi. Aplicarea este indicată în perioada a 5-a până la a 25-a zi a ciclului.
 7. PMS - a fost atribuită 1 comprimat de 2 ori pe zi. Tratamentul se efectuează între a 11-a și a 25-a zi a ciclului. Medicamentul este prescris pentru o perioadă de 3 până la 6 luni.
 8. Ciclul lunar neregulat - medicamentul este prescris în fila 1. De 2 ori pe zi. Duphaston trebuie utilizat de la a 11-a până la a 25-a zi a ciclului.
 9. Terapia de substituție hormonală este prescrisă împreună cu o tabletă de estrogen 1 dată pe zi, timp de 2 săptămâni, ca parte a unui ciclu de 28 de zile. De obicei recepția are loc în ultimele 14 zile ale ciclului. Dacă reacția la tratamentul cu progesteron nu este detectată prin ultrasunete și nu este confirmată prin teste, doza trebuie revizuită în sus.
 10. Sângerare uterină disfuncțională - doza este de 1 tabel. De 2 ori pe zi. Durata tratamentului este de la 5 la 7 zile. Întrucât prevenirea sângerării prescrie utilizarea tabelului de droguri - 1. De 2 ori pe zi. Terapia se efectuează de la a 11-a până la a 25-a zi a ciclului.

Efecte secundare

La administrarea Duphaston pot apărea reacții adverse:

 1. Sistemul hematopoietic poate răspunde la administrarea medicamentului cu simptome de anemie hemolitică.
 2. Din partea sistemului nervos central sunt posibile amețeli și dureri de cap.
 3. În ceea ce privește zona genitală, apare uneori sângerări uterine în adâncime, uneori există dureri și umflarea glandelor mamare.
 4. Din partea pielii, manifestări alergice sub formă de urticarie, mâncărime, erupții cutanate sunt posibile. În cazuri foarte rare, dezvoltarea unor complicații precum angioedemul.
 5. În unele cazuri, există probleme cu ficatul, exprimate în slăbiciune și stare de rău, icter, unii pacienți notează că, după Duphaston, stomacul dăunează.

Sângerarea uterină la administrarea medicamentului se oprește ușor prin creșterea dozei de Duphaston. În cazul reacțiilor adverse, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră, poate fi necesară o ajustare a dozei și, în cazul reacțiilor alergice - eliminarea medicamentului.

supradoză

Nu există semne de simptome de supradozaj. Dacă se ia accidental o doză semnificativ mai mare decât cea terapeutică, se recomandă lavaj gastric. Nu există un antidot specific, tratamentul trebuie să fie simptomatic.

Instrucțiuni speciale

În prezent nu există date privind efectele negative ale didrogesteronului asupra insuficienței renale cronice.

Este necesară o examinare clinică aprofundată dacă o tumoare dependentă de progesteron este indicată într-un istoric (de exemplu, meningiom), precum și în cazul progresiei sale în timpul sarcinii sau în timpul terapiei hormonale anterioare.

În cazul numirii didprogesteronului în asociere cu estrogen (de exemplu, pentru terapia de substituție hormonală), trebuie luate în considerare contraindicațiile și avertismentele asociate utilizării estrogenului.

Înainte de a începe terapia de substituție hormonală (HRT), trebuie colectat un istoric complet. În timpul tratamentului, se recomandă monitorizarea periodică a toleranței individuale la HRT. Pacientul trebuie informat cu privire la eventualele modificări ale glandelor mamare care trebuie raportate la medic. Studiile care implică mamografie trebuie efectuate în conformitate cu screening-ul general acceptat al pacienților.

Uneori, în timpul primelor luni de tratament, s-ar putea să apară sângerări uterine. Dacă apare o sângerare descendentă după o anumită perioadă de administrare a medicamentului sau continuă după un curs de tratament, trebuie examinată cauza, trebuie efectuată biopsia endometrială pentru a exclude modificările maligne ale endometrului.

Nu trebuie să alocați comprimatele de Duphaston la pacienții cu intoleranță la galactoză determinată genetic, deficiență de lactază sau sindrom de malabsorbție.

Interacțiuni medicamentoase

Poate o ușoară scădere a eficacității medicamentului Duphaston în paralel cu rifampicina sau fenobarbital, care afectează enzimele hepatice microzomale. Aceste medicamente pot crește rata de transformare biologică a medicamentului hormonal Duphaston.

Despre incompatibilitatea medicamentului cu Duphaston cu alte informații despre droguri până în prezent nu a fost raportată.

Odată cu numirea paralelă a progestogenului cu estrogen, se recomandă să se țină seama de indicațiile și contraindicațiile pentru acesta.

opinii

Am primit niște feedback de la oameni despre Duphaston:

 1. Anna. Pentru tratamentul infertilității recomandat cursul Duphaston. Pe fundalul medicamentului, a apărut o durere puternică, dar ginecologul a asigurat că nu a fost de la el. Nu au existat tulburări menstruale înainte de pilule, iar în primele 2 luni de administrare ciclul a început să sară de la 22 la 28 de zile. Am băut medicamente timp de 6 luni, iar sarcina mult așteptată nu a venit.
 2. Marina. Am întâlnit prima dată pe Duphaston când purtam al doilea copil. Prima sarcină a fost ușoară, fără complicații, dar în timpul celui de-al doilea a existat o amenințare de avort spontan datorită conținutului scăzut de progesteron. Se pare că acest agent hormonal ajută să rămână gravidă și să susțină sarcina, prevenind riscul de avort spontan. Trebuia să iau drogul de ceva timp. De vreme ce amenințarea a persistat, a văzut Duphaston înainte de a 20-a săptămână de sarcină. Prețul nu este ieftin, pentru a finaliza cursul tratamentului, a trebuit să cheltuim o mulțime de bani. Ei bine, nu poți să faci de dragul copilului nenăscut. În plus, am observat unele reacții adverse. La început, administrarea medicamentului nu a provocat nici un disconfort, dar după ce pilula a început să observe o somnolență crescută, până la sfârșitul zilei de lucru a fost greu, în mod constant a vrut să doarmă. Poate că drogul nu este de vină, doar că corpul a reacționat la sarcină în acest fel, dar cu primul copil nu a existat o astfel de condiție. În cele din urmă, totul sa încheiat bine, am născut o fiică, iar Duphaston ma ajutat în asta.
 3. Katerina. O zi bună! Am decis mult timp cu privire la utilizarea acestui medicament. Am citit recenzii și, trebuie să spun, în cea mai mare parte nu sunt pozitive. În plus, medicamentul hormonal este complet sintetic și acest lucru reprezintă un pericol mai mare. Sunt de acord cu toți cei care au scris despre acnee indestructibilă, este doar un dezastru. Am băut Duphaston numai două luni, iar corpul a fost supărat ca după o terapie hormonală puternică. Există acnee roșie, tare, subcutanată pe toată fața, și doare să le atingă, nu ca și cum ar avea vreun fel de manipulare cu ele. Întreg gâtul, în special în zona glandei tiroide, a fost acoperit cu "lovituri de gâscă", ceea ce indică o insuficiență hormonală evidentă și un dezechilibru, pielea de pe mâini sa uscat. Despre starea deprimată, în general, păstrează liniște. Fetele, desigur, corpul este diferit pentru toată lumea și reacționează diferit. Dar ca mine cel mai mult cu o astfel de parte. Nu am fost niciodată un susținător al utilizării hormonilor. Acum trebuia să cedez pretențiilor ginecologului, pentru că nu a existat o sarcină timp de un an.
  Toate sănătatea și prețuite două benzi!
 4. Eve. M-am așezat timp de 3 ani la doughstone la insistența endocrinologului. Foarte bun de droguri, și am fost mare, pe ea am pierdut într-adevăr greutate. Și prietenul meu în timpul sarcinii a fost prescris duphaston, dar ea nu a folosit-o, și ca rezultat, ea a avut un ST. Acum mușcă coatele. La urma urmei, acest medicament este foarte eficient și nu va fi descărcat exact așa. Și are un gust bun, nici măcar nu înțelegeți că am luat o pastilă. Și ceea ce îi place în mod deosebit este prețul.

Conform recenziilor femeilor, Duphaston crește probabilitatea de concepție (cu diagnosticul corect și respectarea regimului de tratament), ameliorează considerabil simptomele care apar în timpul menopauzei, este eficientă pentru endometrioză, chist ovarian și ovar polichistic. După tratament, majoritatea pacienților stabilizează ciclul menstrual. Există, de asemenea, dovezi ale eficacității medicamentului în miomul uterin.

Printre reacțiile adverse descrise de femeile care au luat Duphaston, cele mai frecvente au fost greața, durerea abdominală, scaunele libere, slăbiciunea generală și creșterea în greutate. Cu toate acestea, în ciuda efectelor secundare nedorite, evaluările pozitive ale medicamentului sunt mai frecvente.

analogi

Cel mai apropiat analog al medicamentului este Utrozhestanul. Este bogat în progesteron natural, care este obținut din extracte de plante. Acest analog al lui Duphaston în timpul sarcinii poate fi luat. Se prezintă sub formă de tablete și lumânări. Medicii recomandă să le luați împreună pentru a obține cele mai bune efecte în lupta împotriva endometriozei și a avorturilor spontane.

În farmacii, puteți găsi următorii analogi Duphaston:

Înainte de a utiliza analogii, consultați-vă medicul.

Duphaston sau Utrozhestan - care este mai bine?

Comparația acestor medicamente arată că ambele medicamente au indicații similare pentru utilizare. Dar este ușor de determinat care este diferența: în compoziția Utrozhestanului, spre deosebire de Duphaston, există o progesteron natural din materiile prime de plante. Ce este mai bine - Duphaston sau Utrozhestan - în timpul sarcinii, poate fi determinat numai individual. Dar Utrozhestan are, de asemenea, un efect sedativ asupra corpului.

În unele cazuri, ambele medicamente sunt prescrise în același timp în timpul sarcinii.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Tabletele trebuie păstrate în locuri cu un nivel minim de umiditate, în ambalajul original sigilat. Temperatura de depozitare nu trebuie să depășească + 30 ° C.

Perioada de valabilitate permisă este de 5 ani de la data emiterii (indicată pe ambalaj).

Cum să beți Duphaston și de ce este prescris femeilor?

Desigur, una dintre principalele destinații ale oricărei femei este maternitatea. Este nașterea copilului este o mare fericire pentru fiecare familie.

Cu toate acestea, există situații în care o femeie nu reușește să rămână gravidă sau să aibă un copil sănătos. Este bine că în astfel de momente medicina modernă permite eliminarea unui număr mare de obstacole în calea fertilizării reușite și a generațiilor viitoare.

Dacă o femeie a suferit un eșec hormonal, care este principala cauză a infertilității, avorturilor și altor patologii, atunci medicamentele hormonale ajung la salvare. Pentru a rezolva aceste probleme, o bună reputație a obținut remediu hormonal Duphaston.

Ce este Duphaston?

Duphaston (Duphaston) este un medicament în pastile utilizate pentru tratarea bolilor sistemului reproducător feminin. Pentru femei, este complet sigur. Medicamentul nu are aproape nici un efect secundar asupra corpului.

Utilizarea neautorizată sau eliminarea utilizării unor astfel de medicamente este strict interzisă - poate provoca complicații imprevizibile.

Ingredientul activ - ddrodrosterona - un hormon artificial sintetizat, care este un analog al progesteronului care este generat în organismul uman. Hormonul natural este adesea denumit hormon de "sarcină", ​​datorită faptului că acesta este cel care supraveghează funcția de fertilitate în corpul feminin.

Datorită didrogesteronului, obținut artificial, a fost posibil să se elimine aproape toate efectele secundare ale medicamentelor hormonale naturale, de exemplu:

 • dezechilibru de coagulare a sângelui;
 • acțiunea glucocorticoidului;
 • metabolismul plasmatic (efect anabolic);
 • activitatea de estrogen;
 • activitate termogenică;
 • efect androgenic

Duphaston a primit o mulțime de feedback pozitiv de la medici și pacienți.

Instrucțiuni de utilizare Duphaston

Este necesar să utilizați Duphaston în timpul sarcinii numai conform prescripției unui specialist, care va determina regimul individual.

Puteți întrerupe consumul de droguri conform recomandărilor medicului și pe baza examinărilor și analizelor necesare.

Regulile de admitere a lui Duphaston

Luând tablete Duphaston, trebuie să respectați următoarele reguli generale:

 1. Medicamentul trebuie aplicat la intervale regulate de timp. Normă, dacă luați o pastilă la ora 7 dimineața, atunci data viitoare când trebuie să o beți la ora 19:00.
 2. Dacă pierdeți pilula, trebuie să așteptați pentru următoarea dată de admitere, pentru a nu deranja frecvența.
 3. Este necesară completarea recepției Duphaston după convingerea că nu a existat o sarcină. Pentru a face acest lucru, puteți efectua un test pentru sarcină sau sânge pentru hCG, dacă există o întârziere a menstruației.
 4. În caz de sarcină, este strict interzis să nu mai beți. Este necesară contactarea medicului dumneavoastră dacă pacientul a văzut Duphaston.
 5. Anulare Duphaston efectuat în etape, în conformitate cu planul, care a luat ginecolog participant.

Ce este prescris?

Duphaston este prescris femeilor în timpul întreținerii sau terapiei de substituție, când se constată o deficiență a progesteronului, care depinde direct de concepție, gestație și naștere. Relaxarea uterină și contracția prematură sunt efecte importante ale activității progesteronului.

Lipsa unei cantități suficiente de acest hormon în stadiul de sarcină poate duce la următoarele consecințe:

 • avortul recurent;
 • endometrioza;
 • avort spontan în stadiile incipiente ale sarcinii;
 • PMS;
 • infertilitate;
 • fibroame sau fibroame uterine;
 • evacuarea sângelui în interiorul uterului;
 • tulburare menstruală (algomeorrhea);
 • absența completă a menstruației;
 • apă înaltă sau joasă;
 • disfuncția placentară;
 • replanificarea fătului.

Cu deficiențele și disfuncțiile de mai sus, experții recomandă adesea Duphaston.

Medicamente cu prescripție la planificarea concepției

Cu ajutorul medicamentului hormonal Duphaston în corpul feminin, se creează un mediu favorabil pentru fertilizarea celulelor ouă, inserția embrionară în endometrul uterului și dezvoltarea ulterioară a fătului.

Atunci când planificați concepția unui copil, aceste pastile ar trebui să fie din nou eliberate de un specialist, deoarece nu există un scenariu universal pentru a le lua.

Practic, pentru a concepe un copil, medicamentul este prescris pentru a fi luat a doua zi după ovulație și a fost luată până la începutul lunii. Întreruperea tratamentului se recomandă numai la efectuarea testului sau în stadiile inițiale ale menstruației, pentru a se asigura că nu există sarcină.

Faptul este că o scădere bruscă a progesteronului în sânge poate înrăutăți hrănirea embrionului sau respingerea completă a acestuia. Având acest medicament în faza de planificare a unui copil cu un dezechilibru hormonal detectat, Duphaston are un efect mai mare în viitor în timpul sarcinii.

Efectul complet al administrării Duphaston la conceperea unui făt apare după 6 luni. Atunci când un medicament a fost luat timp de mai mult de un an fără nici un rezultat, se recomandă să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a înlocui tactica tratamentului, examinări ulterioare sau prescrierea altor medicamente și găsiți un substitut eficient pentru medicament.

Duphaston în timpul sarcinii timpurii

În prima fază a sarcinii, comprimatele Duphaston se utilizează atunci când o cantitate insuficientă de progesteron este generată în ovarele unei femei.

Acest medicament prezintă un efect selectiv asupra endometrului, menținându-l astfel în starea necesară pentru dezvoltarea embrionului și, de asemenea, păstrează tăieturi în mușchii netede ai uterului, prevenind astfel eventualele avorturi spontane ale fătului.

Astfel, acest medicament poate înlocui pe deplin hormonul natural în stadiile incipiente ale sarcinii.

Medicamentul nu are o reacție negativă la embrion și corpul mamei în această perioadă de sarcină. De obicei, prescris în primul și al doilea trimestru de sarcină pentru conservarea acesteia.

De îndată ce semnele de avort spontan dispar, merită luată medicamentul în dozele anterioare timp de aproximativ o săptămână, apoi trecerea la o doză mai mică pentru a menține nivelul hormonului. Este strict interzisă întreruperea bruscă a medicației, deoarece acest lucru poate duce la un avort.

Medicament cu prescripție în timpul sarcinii

În etapele ulterioare ale sarcinii, și anume, începând cu cel de-al treilea trimestru de maturizare a fătului, medicamentul trebuie utilizat cu atenție, deoarece în aceste condiții poate provoca disfuncție hepatică.

În această etapă a tabletei, Duphaston se ocupă de următoarele sarcini:

 1. Elimină deficitul de progesteron.
 2. Reduce hipertonia uterului.
 3. Are un efect benefic asupra membranei mucoase.
 4. Relaxează intestinele.
 5. Formează o dominantă a sarcinii, nașterii și hrănirii la nivelul creierului.
 6. Pregătește o mamă pentru lactație.

De asemenea, în timpul sarcinii, medicația poate fi prescrisă pentru endometrita în stadiul cronic.

O caracteristică distinctă a acestei boli este creșterea militantă a sistemului imunitar, care consideră că embrionul este un corp străin și încearcă să îl elimine rapid din corpul feminin.

Dezavantajul celor mai multe medicamente sunt efectele secundare. Adesea, medicamentele cauzează intoxicații severe, provocând ulterior complicații ale rinichilor și ficatului. Pentru a preveni efectele secundare ale unor astfel de medicamente, vrem să acordăm o atenție specială fitoamponilor. Citiți mai multe aici.

Acest medicament blochează acest factor, aducând sistemul imunitar la o stare normală, eliminând astfel posibilitatea avortului spontan.

Recepție pentru endometrioză

Se știe că una dintre principalele cauze ale endometriozei este creșterea nivelului de estrogen în corpul femeii. Ca o consecință, trebuie utilizat Duphaston, care în timpul endometriozei reduce nivelul de estrogen și stabilizează nivelul cumulat al hormonilor.

Următoarele caracteristici caracteristice ale utilizării medicamentului pentru tratamentul acestei boli pot fi distinse:

 1. Didrogesteronul, în cea mai mare parte, are un efect asupra membranei mucoase a uterului, inhibând proliferarea receptorilor endometriali.
 2. Întrucât perioada menstruală nu este într-o etapă deprimantă, rămâne probabilitatea de a concepe un copil.
 3. Duphaston reduce tonusul și capacitatea contractilă a mușchilor netezi ai uterului, care la începutul sarcinii reduce riscul de avort spontan.
 4. Datorită acestui medicament, sindromul nedureros scade sau dispare. Acest lucru se datorează faptului că există o scădere a generării de prostaglandine, care, la rândul său, provoacă o contracție și contracție puternică a vaselor de sânge ale vaselor de sânge.
 5. Duphaston reduce semnificativ riscul de degenerare a celulelor cu patologie în creșteri canceroase. Conform numeroaselor recenzii ale pacienților care au luat Duphaston, ciclul menstrual este transferat mai calm și cu mai puțină durere, oprește tragerea abdomenului inferior.

Cum se utilizează pilulele hormonale pentru endometrioză, este obligatoriu să se precizeze în specialistul care urmează, dar, în general, instrucțiunea arată astfel:

 1. Duphaston se administrează de două ori pe zi, în același timp al zilei. De exemplu, la orele 8:00 și 20:00.
 2. Durata tratamentului este individuală în fiecare caz specific, dar de obicei durează o perioadă de 5-6 până la 20 de zile.
 3. Uneori, medicamentul este luat o perioadă lungă de timp fără întrerupere de la 6 la 9 luni, ceea ce permite atrofia bolii (dezvoltare inversă).

Infertilitatea și Duphaston

 • Cu lipsa de copil la femei, care este determinată de insuficiența luteală a fazei ciclului menstrual, Duphaston este luat de la 14 la 25 de zile din ciclu. Durata minimă a consumului de droguri este de 6 luni, după care trebuie să întrerupeți administrarea. După debutul sarcinii, medicamentul este aplicat timp de aproximativ 16-20 de săptămâni, atunci trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului.
 • Cu tulburări hormonale
 • Duphaston poate fi, de asemenea, utilizat pentru a diagnostica amenoreea secundară și sângerarea uterină disfuncțională. Atunci când întreruperea hormonală a efectuat terapia de substituție la femeile cu afecțiuni cauzate de menopauză cu un uter intact.

Cum de a alege doza potrivita?

La administrarea medicamentului, Duphaston trebuie să respecte următoarele reguli:

 1. Atunci când PMS - 10 mg de droguri de două ori pe zi, de la 12 la 28 de zile din ciclu.
 2. Pentru tulburările ciclului menstrual - 10 mg de droguri de două ori pe zi, de la 11 la 25 de zile din ciclu. Tratamentul continuă pentru cel puțin 6 cicluri.
 3. La endometrioză - doza zilnică de medicament poate varia de la 10 la 30 mg de la 5 la 25 de zile din ciclu sau poate fi luată continuu.
 4. Pentru infertilitate, utilizați medicamentul de două ori pe zi la 5 mg de la 14 la 25 de zile din ciclu. Durata tratamentului nu trebuie să fie mai mică de 6 cicluri.
 5. Cu o avort avariat amenințător - luați imediat 20 mg de medicament și apoi reduceți aportul la 10 mg de două ori pe zi (dimineața și seara la ore egale). Dacă salvați amenințarea cu avortul Duphaston, puteți lua 5 mg de trei ori pe zi (la fiecare 8 ore). Când simptomele avortului au dispărut, medicamentul este încă luat timp de o săptămână. În cazul recurenței simptomelor, medicamentul trebuie utilizat imediat în doză, ceea ce a avut un efect mai mare asupra eliminării acestora.
 6. În cazul avortului spontan: doza zilnică de 10 mg este împărțită în 2 doze. Durata cursului poate dura până la 20 de săptămâni. După dispariția simptomelor avortului spontan, Duphaston este treptat anulat.

Pentru prevenirea și tratamentul cistitei, cititorii noștri utilizează cu succes metoda lui Irina Kravtsova. După ce am citit-o, am realizat că are o eficacitate extrem de ridicată în tratamentul bolilor renale, bolilor tractului urinar și purificării organismului în ansamblu. Pentru a face asta. Citește mai mult »

Cine este contraindicat Duphaston?

Duphaston este categoric contraindicat la femei în următoarele cazuri:

 • intoleranță individuală la componentele medicamentului;
 • un pacient cu sindromul rotorului;
 • în insuficiență cardiacă acută;
 • pacienți cu sindrom Dubin-Johnson;
 • cu leziuni hepatice în formă severă.

Nu există nicio contraindicație distructivă a ingredientului activ Duphaston la pacienții cu insuficiență renală cronică.

Efecte secundare ale lui Duphaston

Când utilizați medicamentul, pot să apară unele reacții adverse:

 • hipersensibilitatea sistemului imunitar poate apărea foarte rar;
 • s-au înregistrat cazuri singulare de anemie hemolitică;
 • apariția durerilor de cap și migrene;
 • poate apărea disfuncție hepatică, exprimată prin icter, durere în abdomen și slăbiciune generală a corpului;
 • foarte rar observat angioedem;
 • manifestări rare ale țesutului subcutanat, urticarie și iritarea pielii;
 • poate crește sensibilitatea glandelor mamare;
 • rareori cu apariția apariției sângerărilor descoperite în sistemul reproducător, care trec după creșterea dozei de medicament;
 • edemul periferic este extrem de rar (apariția excesului de lichid în țesuturile și cavitățile corpului);
 • posibile tulburări generale ale corpului.

Atunci când remediați oricare dintre aceste reacții adverse, trebuie să contactați imediat medicul dumneavoastră pentru a afla dacă puteți opri sau continuați să luați medicamentul.

Duphaston și alcool

Producătorul medicamentului în instrucțiunile pentru medicament a indicat posibilele sale efecte negative asupra ficatului. Deoarece alcoolul are și un efect negativ asupra ficatului, aportul oricărui medicament mărește sarcina pe acest organ.

Interacțiunea dintre Duphaston și alcool, care poate avea un efect negativ asupra ficatului, este o sarcină triplă.

Printre altele, alcoolul schimbă compoziția enzimatică a ficatului, ceea ce poate duce la efecte necorespunzătoare ale acestui medicament.

Reacția la tractul gastrointestinal, dacă combinăm duhaston și alcoolul, este, de asemenea, ambiguă.

Ingredientul activ al medicamentului relaxează grupul muscular al cavității abdominale, iar alcoolul este o otravă pe care corpul uman încearcă să o elimine rapid.

Combinând acești doi factori, luarea medicamentelor și a alcoolului poate duce la vărsături sau diaree, ceea ce înseamnă eliminarea rapidă a substanței active a medicamentului din organism, ceea ce va reduce la minimum efectul pozitiv al utilizării acestuia și pur și simplu nu are rost să îl luați.

Alcoolul are un efect asupra vaselor de sânge, se îngustează și se extinde. Acest lucru afectează în mod negativ hemodinamica sistemului reproducător, care contribuie la tulburările hormonale.

Cu factorii negativi descrisi mai sus, compatibilitatea alcoolului și a lui Duphaston poate fi dedusă din cauza consumului de alcool, în cazul în care acest lucru reduce foarte mult eficacitatea utilizării acestui medicament.

Cu toate acestea, dacă alcoolul nu este evitat, atunci trebuie să vă limitați la un pahar de vin bun, adăugând gheață sau apă. De la consumul de alcool la administrarea medicamentului ar trebui să dureze cel puțin 2 ore.

Duphaston sau Utrozhestan?

Utrozhestanul a fost produs din hormon natural progesteron din ingrediente din plante.

Substanța rezultată este aproape complet similară cu hormonul natural produs de placenta femeii. Din acest motiv, corpul îl asimilează perfect, compatibil, luând dreptate.

Indicatii pentru administrarea Utrozhestanului sunt:

 • infertilitate, care este cauzată de dezechilibrul hormonal;
 • riscul de avort spontan;
 • hiperandrogenismul (conținut crescut de hormon sexual masculin în sânge) și alte patologii care au apărut pe fondul perturbării hormonale.

Pro și contra lui Duphaston și Utrozhestan

Uneori, femeile, atunci când se confruntă cu necesitatea de a lua medicamente hormonale, de exemplu, Duphaston și Utrogestan, se întreabă dacă acestea pot fi diferite? Este posibil să înlocuiți medicamentul?

La prima vedere, aceste două medicamente sunt foarte asemănătoare, dar există o diferență. Pot să înlocuiesc medicamentul? Este posibil să iau ambele medicamente în același timp?

Comparând aceste medicamente în compoziție, putem distinge diferența dintre metoda de producere a substanței active:

 • Utrozhestan obținut din progesteron derivat din plante;
 • Duphaston este fabricat din hormoni sintetizați.

Duphaston are mai puține efecte pernicioase caracteristice lui Urozhestan:

 • frecvente amețeli;
 • somnolență (utrozhestanul are un efect calmant);
 • slăbiciune;
 • modificări ale greutății corporale;
 • greață.

Cu toate acestea, Utrogestan are două metode de aplicare. Medicamentul poate fi aplicat prin metode orale (fluid de stoarcere) și intravaginal (inserție vaginală).

Duphaston nu afectează, de asemenea, următoarele aspecte:

 1. Capacitatea de a conduce un vehicul (conducerea în timpul tratamentului cu Utrozhestan se recomandă să vă exercitați cu prudență).
 2. Indicatorii temperaturii bazale (doze suficiente de Utrozhestan conduc la o creștere accentuată a temperaturii bazale)

Condiții de vânzare

Implementarea în farmacii se face numai în conformitate cu prescripția scrisă în limba latină.

Prețurile pentru Duphaston

Costul medicamentului variază în intervalul de 400-500 ruble pe pachet. Prețul comprimatelor în diferite orașe ale Rusiei va depinde de locul de vânzare, de promoțiile în curs și de reducerile din organizațiile de farmacie. De exemplu, în farmacia Ozerki, tabletele costă aproximativ 450 de ruble pe pachet.

Formularul de eliberare

Duphaston este disponibil sub formă de tablete pentru administrare orală. Tablete cântărind 10 mg acoperite cu excipienți.

Condiții de depozitare

Depozitați comprimatele trebuie să fie într-un loc uscat la o temperatură care să nu depășească 30 de grade.

Perioada de valabilitate

Termenul de valabilitate al medicamentului este de aproximativ 5 ani, după care este interzis recepția acestuia.

Recenzile femeilor la Duphaston la sângerare

concluzie

Când ginecologul v-a oferit să faceți un tratament cu pastilele Duphaston, trebuie să vă gândiți cu atenție înainte de a o abandona. Există o mare probabilitate ca acest curs să funcționeze, să vă ajute și să vă salveze viața copilului vostru nenăscut. Pentru aceasta trebuie să încercați să luați acest medicament. Principalul lucru este că nu există riscul unui astfel de curs.

Care medicament este mai eficient?

Dezavantajul celor mai multe medicamente, inclusiv cele descrise în acest articol, sunt efectele secundare. Adesea, medicamentele dăunează organismului, provocând ulterior complicații ale rinichilor și ficatului.

Pentru a preveni efectele secundare ale unor astfel de medicamente, vrem să atragem atenția asupra fitomamponului special FOARTE LIFE.

În compoziția lor există ierburi naturale de vindecare - oferă efecte extraordinare de curățare a corpului și de restabilire a sănătății femeilor.

Citiți mai multe despre modul în care acest medicament a ajutat alte femei să citească aici în articolul nostru despre fitoamponii.