hormon paratiroidian

Hormonul paratiroidian (hormonul paratiroid, parathyrina, PTH, hormonul paratiroidian, PTH) este o substanta hormonala biologic activ secreta de glandele paratiroide. Paratormonul reglează nivelul de calciu și fosfor din sânge.

Efectul principal al hormonului paratiroidian este o creștere a concentrației de calciu și o scădere a fosforului seric datorită absorbției crescute de calciu în intestin și activării absorbției sale de către organism.

Motivul pentru studiul nivelului sanguin al acestui hormon este o încălcare a concentrației de calciu și (sau) fosfor al plasmei sanguine.

Funcțiile hormonilor paratiroidieni

Hormonul paratiroidian este produs în glandele paratiroidiene, este o moleculă de proteine ​​specială și se implică activ în metabolismul calciului și indirect - în fosfor. Nivelul hormonal depinde de cantitatea de ioni de calciu din sânge - cu cât nivelul calciului este mai scăzut, cu atât mai activă este secreția glandelor paratiroide de acest hormon. Funcția sa principală în organism este:

 • scăderea pierderii de calciu din urină,
 • creșterea excreției de fosfor în urină
 • extracția de calciu și fosfor din țesutul osos în sânge în timpul deficienței sale,
 • depunerea calciului în oase cu excesul în sânge.

Nivelul hormonului fluctuează în timpul zilei, care este legat de caracteristicile fiziologice ale metabolismului calciului și bioritmelor umane, concentrația maximă a hormonului fiind atinsă până la ora 3 a zilei, minim - la ora 7 dimineața.

Cauze și mecanisme ale încălcărilor

În cazul în care eliberarea hormonului paratiroidian este afectată, atunci metabolismul fosfor-calciu al organismului suferă, deoarece există o pierdere de calciu de către rinichi, o încălcare a absorbției sale de către intestine și leșiere din oase.

Cu un exces de hormon paratiroidian, se înregistrează o încetinire a formării țesutului osos, în timp ce veziculele osoase vechi se dizolvă, ceea ce duce la o înmuiere a oaselor (osteoporoza). Densitatea oaselor și puterea lor scade, ceea ce amenință cu fracturi frecvente, în timp ce nivelul de calciu din sânge va fi ridicat, deoarece calciul sub acțiunea hormonului este spălat în plasmă.

Rinichii suferă din cauza creșterii sărurilor de fosfor în ele, există o tendință de formare a pietrelor, iar în intestin și stomac ulcerația apare datorită calcifierii vaselor și tulburărilor circulatorii.

Indicații pentru analiză

Dacă bănuiți că patologia glandei paratiroidiene și tulburările metabolice ale hormonului paratiroidian sunt testate pentru nivelurile sanguine ale acestui hormon. Indicatii pentru studiu:

 • scăderea sau creșterea concentrațiilor plasmatice de calciu,
 • frecvente fracturi osoase
 • osteoporoza,
 • procesele sclerotice în corpurile vertebrale,
 • modificări cistice în oase,
 • suspiciunea de procese tumorale în glandele paratiroide,
 • urolitiaza cu pietre de fosfat de calciu.

Pregătirea pentru studiu

Pentru analiză, sângele este luat dintr-o venă, dimineața, pe stomacul gol, ultima masă trebuie să fie nu mai târziu de opt ore înainte de test. Timp de trei zile este să renunți la efort fizic, consumul de alcool, în ziua studiului - să renunți la fumat. Înainte de a face analiza, trebuie să stați o jumătate de oră într-o stare calmă.

Hormon paratiroid

Cantitatea de hormon variază în funcție de vârstă și sex:

 • până la 20-22 ani - de la 12 la 95 pg / ml
 • de la 23 la 70 de copii - de la 9,5 la 75 pg / ml
 • peste 71 ani - de la 4,7 până la 117 pg / ml
 • până la 20-22 ani - de la 12 la 95 pg / ml
 • de la 23 la 70 de copii - de la 9,5 la 75 pg / ml
 • peste 71 ani - de la 4,7 până la 117 pg / ml

În timpul sarcinii, nivelurile de hormoni paratiroidieni variază între 9,5 și 75 pg / ml.

Abateri de la normă

O creștere a hormonului paratiroidian indică:

 • hiperparatiroidismul primar sau secundar ca rezultat al transformării cancerului, rahitism, boala Crohn, colită, insuficiență renală sau hipervitaminoză D,
 • Sindromul Zolinger-Ellison (tumora din pancreas).

O scădere a hormonului paratiroidian indică:

 • hipoparathyroidismul primar sau secundar datorat deficienței de magneziu, sarcoidoză, chirurgie tiroidiană, deficiență de vitamina D,
 • procesul activ de distrugere a oaselor (osteoliza).

Modalități de corectare a nivelului hormonului paratiroidian

Cu o deficiență a hormonului paratiroidian, este necesar să se utilizeze terapia de substituție hormonală de la câteva luni până la viață, în funcție de motivul care a determinat declinul.

Cu un exces de hormon paratiroidian, rezecția chirurgicală a uneia sau mai multor glande este arătată prin atingerea nivelului normativ.

În cancer, îndepărtarea completă a glandelor, urmată de terapia de substituție hormonală.

Începeți cu BCP

Să ne uităm la modul în care este diagnosticată glicemia afectată și la posibilitatea unei dezvoltări treptate a diabetului zaharat.

La pagina 85, am spus că dacă depășiți greutatea ideală cu 15%, trebuie să luați un test de cinci ore și să determinați nivelul de insulină. Dar cum să descifrăm acest test?

Doctorul vă va spune dacă ceva nu este în regulă cu dumneavoastră, nu? Poate că da, dar poate că nu. Prejudecarea împotriva diagnosticului și tratamentului hipoglicemiei reactive, care este în medicina oficială, este unul dintre cele mai vechi deficiențe care împiedică buna practică medicală receptivă. În ultimii patruzeci sau chiar mai mulți ani, majoritatea doctorilor pretind că nu există o boală precum hipoglicemia și dacă le arătați rezultatul unei analize efectuate într-un laborator medical bun care abate departe de normă, nu va funcționa. Veți auzi o respingere furioasă, uneori aromată cu expresii puternice.

Cine sunt acești doctori

Cel mai adesea, acești medici sunt reprezentanți ai părții super-ortodoxe a profesiei medicale. Ei se închină medicului cu fervoare religioasă, nu cu procesul de vindecare, ci cu opinia Sfântului Sinod, o majoritate medicală amorfă, dar cu totul puternică.

Majoritatea medicală neagă existența hipoglicemiei reactive, deși PCC-urile au demonstrat întotdeauna că majoritatea pacienților supraponderali au o abatere de la imaginea normală sau ideală. Rațiunea științifică pentru această poziție este o serie de studii ale așa-numitelor persoane sănătoase de dimensiuni medii, dintre care multe prezintă devieri care îndeplinesc majoritatea criteriilor pentru diagnosticarea hipoglicemiei reactive. Concluzia medicilor: dacă astfel de anomalii apar la persoanele sănătoase medii, atunci testele de laborator nu au nici un sens. Dar acești oameni sănătoși nu au fost testați pentru diabetici, supraponderali sau bolnavi de inimă, pentru simptome precum pofta nepregătitoare pentru zahăr, dependența de alimente sau eșecul academic. Cât de medie erau acești oameni cu teste de laborator în afara mediei? Să presupunem că cineva ar examina aceleași persoane pentru nivelurile de colesterol. Oare toată lumea ar avea sub 200 mg%? Mă îndoiesc foarte mult. Dar dacă această persoană a decis că acești oameni sănătoși cu un nivel ridicat de colesterol nu au nevoie de îngrijire medicală, ei ar lipsi pur și simplu de titlul de doctor.

194.48.155.252 © studopedia.ru nu este autorul materialelor care sunt postate. Dar oferă posibilitatea utilizării gratuite. Există o încălcare a drepturilor de autor? Scrie-ne | Contactați-ne.

Dezactivați adBlock-ul!
și actualizați pagina (F5)
foarte necesar

Hormon stimulator tiroidian. Analiza TSH

Hormonul stimulator tiroidian (TSH), o armonică hipofizară responsabilă de funcționarea normală a glandei tiroide, stimulează producerea hormonilor tiroidieni, care, la rândul lor, afectează producția TSH. Standardele TSH:

Nivelul TTG, UI / l

Atunci când sarcina TSH - înaltă - normală. În plus, creșterea TSH poate să apară ca urmare a efortului fizic și a unor medicamente (anticonvulsivante, agenți radiopatici etc.)

TSH scăzut poate spune unui medic despre un diagnostic ca:

 • hipertiroidism
 • leziunea pituitară
 • scăderea funcției pituitare.

În plus, analiza TSH poate arăta o scădere a nivelului TSH din sânge datorită tratamentului cu hormoni tiroidieni, postul, stres psihologic.

Pot exista multe motive pentru creșterea sau scăderea hormonului TSH. Dar numai un endocrinolog profesionist poate da o evaluare corectă a sănătății dumneavoastră, pe baza rezultatelor analizei TSH. Puteți face o analiză asupra TSH și puteți obține sfaturi contactând specialiștii centrului medical "Euromedprestige".

ARTICOLUL

melanom

ÎNTREBARE RĂSPUNS

Întrebări după subiect

RECENZII

Știam că am avut o litiază (am citit despre asta pe Internet), dar mi-a fost frică să merg la doctor. Cumva am cumpărat pastile scumpe pentru aftere, dar nu au ajutat, iar apoi în timpul menstruației a fost o durere neobișnuită și a trebuit să merg la spital. Am găsit o clinică lângă casa mea - Euromedprestige. Potrivit recenziilor, am decis să mă întorc la Bulatova Lyubov Nikolaevna. Mi-a ajutat să vindec candidoza fără medicamente scumpe și destul de repede. Mă bucur foarte mult că m-am dus la ea. Apreciez profesionalismul și calitățile umane.

Vreau să mulțumesc minunei ginecolog Natalya Larionova. Sunt foarte bucuros că am ales acest doctor special și am venit la numirea sa. Aceasta este o persoană minunată și profesională. Și, cel mai important, Natalia Alekseevna explică totul într-un mod accesibil și oferă răspunsuri complete la toate întrebările mele. În momentul în care am trecut examenul ei și începem pregătirile pentru momentul important al sarcinii.

Vreau să-i mulțumesc mult și să vă felicit pentru venirea din 2015! Vă doresc sănătate și noroc întregii echipe Euromedprestige.

Analiza cost-funcțional a procesului de mutare a bunurilor

Metode de analiză funcțională a procesului de mutare a bunurilor (BTS FSA). Metoda de analiză funcțională a procesului de mutare a bunurilor (FSA BTS) implică mai multe etape.

Etapa 1. Stabilirea obiectivelor pentru BCP în ansamblu prin proces sau în funcție de centrele de cost individuale. Definește obiectivele și obiectivele FSA în general pentru BCP. În acest scop, se disting unitățile și funcționarii responsabili cu rezolvarea sarcinilor, se înregistrează în fișele de post și în regulamentele departamentelor. Producția este investigată și obiectul principal al FSA este selectat cu ajutorul studiului de fezabilitate adecvat și se emite un ordin de analiză a obiectului. Se formează și se aprobă o echipă de creație țintă, care include reprezentanți ai unităților de consumatori ai serviciilor de transport. Identificați obiectivele și obiectivele specifice ale analizei. Stabilirea și justificarea numărului, coerenței și frecvenței acestora.

Este în curs de elaborare un plan detaliat de analiză. Pe baza obiectivelor specifice ale analizei, caracteristicile GPR și managementul acesteia, lista materialelor necesare pentru FSA este determinată; este stabilită forma cea mai rațională și convenabilă a prezentării acestora. Sunt pregătite cerințele privind calitatea BCP analizate. Experții sunt numiți pentru a evalua opțiunile de îmbunătățire a punctelor de trecere a frontierei. Ea stabilește cercul persoanelor responsabile pentru utilizarea rezultatelor analizei în producție și o listă indicativă a eventualelor decizii manageriale pe care le utilizează pentru a implementa propuneri de îmbunătățire a BCP la fiecare nivel specific de management. Pentru a face acest lucru, a studiat cu atenție funcțiile și îndatoririle managerilor asociați implementării BCP în cadrul întreprinderii.

Etapa 2. Identificarea nevoilor consumatorilor în operațiunile de circulație a mărfurilor și vehiculelor de ridicare (PTS). Un inventar al tuturor operațiunilor de analiză a obiectelor pentru mișcarea bunurilor. Astfel de obiecte sunt, în principal, magazine comerciale și depozite din fabrică. Inventarul este utilizat pentru toate camioanele; tipul, cantitatea (pentru fiecare tip), frecvența operațiunilor pentru circulația mărfurilor. Identifică utilizarea TCP în unitatea de consum pentru timp și putere, motivele utilizării incomplete, precum și timpul aproximativ pentru a efectua fiecare operațiune pentru circulația mărfurilor, distanța de mișcare și numărul de lucrători implicați în acest proces. Toate funcțiile posibile ale BCP studiate sunt identificate și formulate. Se elaborează un model BCP structural-elemental.

Stabilește principalele direcții ale traficului de mărfuri. Informațiile obținute sunt sistematizate pentru a descrie obiectul analizei, starea reală a acesteia este clarificată. Sunt definite principalele domenii funcționale, iar în acestea sunt detaliate "centrele de cost" (CSC) și utilizarea TCP. Se clarifică principalele deficiențe ale calității operațiunilor de circulație a mărfurilor în aceste zone și "centre" (viteză insuficientă de mișcare, ritm, claritate, oportunitate, siguranță etc.). Identifică nevoile de circulație a mărfurilor și TCP corespunzătoare în zonele funcționale și centrul de cost, precum și cerințele privind calitatea implementării PCB. Sunt studiate informațiile privind brevetele, propunerile de inovare și cele mai bune practici ale întreprinderilor, legate de îmbunătățirea BCP analizate. Clarifică cerințele privind circulația mărfurilor (respectiv TCP) și cerințele privind calitatea acestora pe baza interogării și intervievării oficialilor relevanți și a prelucrării ulterioare a rezultatelor utilizând metoda evaluărilor experților.

Pasul 3. Determinarea funcțiilor efectiv realizate de către GTS studiat și purtătorii săi, precum și gradul de conformitate a funcțiilor efectiv realizate cu nevoile identificate. Funcțiile BCP sunt analizate și perfecționate, se determină funcțiile principale, principale și auxiliare. Stabiliți ierarhia lor. Verifică corectitudinea clasificării funcțiilor și a formulării adoptate prin metoda FAST. S-au determinat valorile cantitative ale funcțiilor BCP Se construiește un model funcțional al obiectului de analiză, precum și un model funcțional-structural combinat al unui BCP. Costurile sunt calculate în funcție de funcțiile BCP și de centrele de cost corespunzătoare. Costurile asociate cu punerea în aplicare a funcțiilor BCP sunt delimitate, împreună cu transportatorii corespunzători, se identifică "legătura principală" pentru cercetări aprofundate. O listă detaliată a centrului de costuri și a funcțiilor incluse în acestea sunt rafinate și compilate, pentru care se recomandă efectuarea unei analize aprofundate. Analiza calității performanței funcțiilor din "link-ul principal"

Raportul privind eficiența costurilor pentru implementarea funcțiilor este calculat și se demonstrează gradul de conformare a resurselor necesare din punct de vedere funcțional și actual, adică funcțiile sunt verificate pentru a prezenta o "sursă excesivă". Rezultatele analizei sunt rezumate, sarcinile bine fundamentate pentru implementarea PCB sunt formulate pentru a găsi noi idei și opțiuni pentru soluții optime.

Pasul 4. Identificați modalități de creștere a nivelului de implementare a funcțiilor BCP. Direcțiile și sarcinile de căutare a soluțiilor noi sunt clarificate și metodele creativității colective sunt alese pentru realizarea sarcinilor stabilite. Se elaborează propuneri pentru îmbunătățirea PCB analizate. Ideile prezentate sunt analizate și analizate în scopul selecției preliminare a propunerilor de implementare; Opțiunile opac impracticabile (inexpediate) sunt excluse. Retele de opțiuni de îmbunătățire a obiectului FSA BCP; materialele sunt pregătite pentru a evalua rezultatele obținute de serviciile funcționale.

Etapa 5. Selectarea celei mai eficiente opțiuni pentru îmbunătățirea BCP. Se investighează opțiunile propuse pentru raționalizarea BCP în ceea ce privește satisfacerea maximă a necesităților producției principale (dacă este necesar, se efectuează testarea experimentală a diferitelor opțiuni) Costurile sunt determinate și rentabilitatea funcțiilor BCP este evaluată pentru diferite opțiuni. Opțiunile sunt clasificate în funcție de criteriul costurilor reduse minime, luând în considerare gradul în care sunt îndeplinite funcțiile obiectului. Se evaluează implementarea celor mai promițătoare opțiuni în materie de logistică, suport financiar și de producție. Alegeți cea mai bună opțiune pentru implementarea actuală și pentru viitor.

Această alegere este fundamentată pe deplin, se determină efectul implementării opțiunii alese pentru implementarea funcțiilor obiectului analizat; se constată un efect direct care se asociază cu reducerea costului timpului, distanței de circulație, numărului de transbordări de mărfuri, scăderii intensității forței de muncă pentru efectuarea operațiunilor de circulație a mărfurilor, costurilor altor resurse (combustibili și lubrifianți, energie, piese de schimb etc.); efectul indirect asociat îmbunătățirii procesului de fabricare a produselor la întreprindere, eliminarea timpului de nefuncționare al echipamentului principal datorită erorii PTS, creșterea numărului de produse fabricate, reducerea respingerilor de producție în timpul transportului, etc., este estimată.

Test de sânge pentru enzime GGTP

Prin această analiză este posibil să se manifeste nu o boală, ci mai multe boli simultan. Aproape cel mai semnificativ dintre testele de sânge moderne este considerat un test de sânge pentru GGTP. De asemenea, în cazul în care medicul consideră că este dificil să se facă un diagnostic corect, un test de sânge pentru GGT îi ajută deseori să facă acest lucru.

Pentru a înțelege decodificarea testului de sânge, aplicat unui formular special, va trebui să contactați un specialist care are suficiente calificări pentru acest lucru.

descriere

Fiecare pacient are un nivel diferit de gamma glutamiltranspeptidază. Domeniul de aplicare al unei substanțe date este adesea crescut, iar uneori este invers, redus, totul este supus diverselor motive și specificului corpului pacientului, dar valorile sunt întotdeauna pe o scară de ordine medicală.

GGTP - markerul exact pentru determinarea stării ficatului

Dacă nivelul acestei enzime în ficat nu corespunde standardelor medicale, atunci aceasta indică medicului prezența patologiei la pacient.

Mulți sunt interesați de întrebarea, testul de sânge pentru ficat gtp, ce este? Bilă se produce în ficat și este necesar organismului să proceseze urme de activitate vitală și să completeze grăsimile. Bilele se produc tot timpul, iar rezervele se acumulează în vezica biliară. Contribuie la percepția hranei. Dacă este prea mult, atunci acesta este primul clopot despre prezența bolii.

Gamma-glutamil transpeptidaza, acest accelerator apare dupa distrugerea celulelor hepatice si se dovedeste a fi un asistent pentru mai multe efecte biochimice. După distrugere, celulele trec în sânge și de aceea, la testarea sângelui, celulele distruse pot fi găsite.

Determinarea nivelului de enzime

Un indicator al normei GGTP pentru bărbați este atunci când enzima nu depășește valoarea limită de 33,8 UI / l, iar pentru femei această limită variază între 8 IU / l și 22 UI / l. Atunci când valoarea este depășită chiar ușor, aceasta înseamnă prezența în organism a procesului patologic.

Ce boli adesea măresc valoarea GGTP în sânge:

 • Leziuni.
 • Colestază.
 • Ciroza.
 • Hepatita C și celelalte tipuri.
 • Icterul.
 • Neoplasmelor.
 • Intoxicația cu.
Factori de îmbunătățire GGTP

Cum să vă pregătiți

Este foarte important să se trateze foarte serios decodificarea testului de sânge pe GTPP, așa că se efectuează numai cu pregătire. Aproape întotdeauna faceți prelevări de sânge dintr-o venă, deși există excepții.

Sângele se administrează pe stomacul gol și se recomandă să nu beți apă înainte de procedură. Aproximativ o zi înainte de analiză este necesar să se oprească utilizarea alcoolului și alimentelor grase. Toate medicamentele pe care le ia pacientul trebuie raportate în prealabil medicului, nu pentru a recurge la efort fizic greu.

Un test de sange pentru GGTP poate da rezultate incorecte daca a fost efectuata o examinare cu ultrasunete inainte de aceasta. Dacă respectați cu strictețe recomandările prezentate mai sus, rezultatul unui test de sânge pentru HCTP va fi cât se poate de corect.

Costul mediu

Mulți sunt interesați de problema testării sângelui la prețul gtrp? Această procedură este nesemnificativă în valoarea sa și chiar puteți spune simbolică. De exemplu, pentru un studiu de la Moscova, va trebui să plătiți aproximativ 500 de ruble, iar acest preț pentru analiza GGTP nu va diferi foarte mult de oraș.

În analiza sângelui pentru tratamentul GGTP prescris de medic și va fi individual, care este asociat cu specificul corpului fiecărei persoane.

Care este rata de glucoză după o masă?

Diabetul zaharat este diagnosticat dacă excesul de nivel al glicemiei este determinat cu ajutorul a două teste diagnostice efectuate în zile diferite.

Creșterea nivelului de glucoză după o masă se numește PPG (glicemia postprandială).

Indicele glicemic este adăugat din analiza efectuată pe stomacul gol și vârfurile după administrarea PPG. În absența diabetului, vârfurile de glucoză la o oră după începerea unei mese ajung foarte rar la 7,8 mmol / l și revin la nivelul necesar înainte de masă în două-trei ore.

În diabet zaharat, nivelul de glucoză la două ore după masă este la vârf și este folosit pentru estimarea PPG.

Se demonstrează că o creștere semnificativă și rapidă a diferitelor complicații ale diabetului apare atunci când nivelul hemoglobinei glicate (HbA1c) este mai mare de 7%, iar 70% din contribuția sa este făcută la nivelul glicemiei la două ore după ingestia alimentelor (PPG)> 7,8 mmol / l.

Federația Internațională a Diabetului în recomandările sale confirmă faptul că PSC este periculoasă și trebuie corectată.

Deteriorarea căptușelii interioare a vaselor de sânge datorită creșterii necontrolate a nivelurilor de glucoză după masă. În același timp se pot dezvolta micro- și macroangiopatia.

Vârfurile ascuțite ale glicemiei postprandiale sunt pline atât de toxicitate la glucoză cât și de lipotoxicitate, care este un teren fertil pentru progresia aterosclerozei.

BCP, un factor de risc independent pentru bolile cardiovasculare și macroangiopatia în diabetul zaharat de primul și, în special, de al doilea tip, care este cauza principală a decesului pacienților.

Sa constatat o relație între controlul glicemic inadecvat și debutul depresiei, care reprezintă un obstacol semnificativ în calea schimbării tratamentului diabetului zaharat.

Cum de a reduce riscul de complicații?

Prin urmare, principiul de bază al reducerii riscului de complicații este atingerea valorilor țintă ale glucozei și postului și la două ore după masă. Pentru a face acest lucru, utilizați diferite combinații de medicamente care reduc conținutul de zahăr și o varietate de agenți non-farmacologici, care includ, mai presus de toate, o dietă echilibrată, precum și efort fizic.

Norma de glucoză din sânge după o masă

Astfel, nivelul de glucoză la două ore după masă nu trebuie să fie mai mare de 7,8 mmol / l, dar nu trebuie lăsat la hipoglicemie. Este intervalul de două ore care este prescris de recomandările majorității organizațiilor medicale care se ocupă de diabet.

Auto-control

Cea mai bună modalitate de a monitoriza glucoza este prin auto-verificare. Pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 1 și 2 în tratamentul autocontrolului cu insulină trebuie efectuată de cel puțin trei ori pe zi. Dacă insulina nu este utilizată, importanța controlului de sine este de asemenea mare, dar frecvența acesteia este aleasă ținând cont de caracteristicile individuale, de indicatorii de glicemie și de forma terapiei efectuate pentru scăderea zahărului.

Frecvența controlului ar trebui să fie de așa natură încât să fie posibilă atingerea valorilor țintă ale glicemiei și postului și la două ore după mese.

Experții autohtoni și străini recomandă auto-verificarea:

 • de la 8.00 la 12.00, și de la 17.00 la 23.00 pentru primul tip de diabet
 • de la 8.00 la 10.00, de la 14.00 la 17.00, al doilea tip de diabet

De obicei la ora 10:00 cel mai înalt nivel de glicemie și la ora 14.00 nivelul glucozei este cel mai adesea corelat cu HbA1c.

HbA1c ≤ criterii de compensare de 6,5%, glucoză plasmatică de repaus alimentar

Biochimia diabetului

Proteinele BCP pot fi hidrolizate prin macrofage (cu participarea receptorilor BCP) sau prin sisteme proteolitice intercelulare pentru a forma peptide PPG, adesea în lungime de aproximativ 30 de resturi de aminoacizi. Proteinele PPG, și în special peptidele PPG formate ca rezultat al hidrolizei lor, intră, de asemenea, în fluxul sanguin. Concentrația peptidelor PPG din sânge crește brusc cu insuficiența renală de origine diferită, în tone

Numarul Om cu nefropatie diabetica. Acest lucru se datorează faptului că eliminarea peptidelor PPG se găsește cu participarea rinichilor: peptidele PPG sunt filtrate în glomeruli, reabsorbite de celule tubulare proximale și catabolizate în lizozomii acestor celule.

Experimentele pe șobolani au arătat că introducerea proteinelor BCP în sânge conduce la legarea covalentă a acestor proteine ​​la proteinele matricei extracelulare în multe țesuturi și la apariția tulburărilor structurale și funcționale similare cu cele care apar în diabetul zaharat.

BCP-urile manifestă o activitate biologică diversă: ele măresc permeabilitatea celulelor endoteliale, se leagă la receptorii macrofagelor, celulele endoteliale și mezangiale, acționează macrofagele până la secreția de citokine (calea receptorului), inhibă formarea NO și, în consecință, inhibă dilatarea vasculară, crește oxidarea LDL. Anticorpii la peptidele PPG sunt detectați în sângele pacienților diabetici.

Angiopatia diabetică

Primele manifestări ale angiopatiei asociate cu afectarea membranei bazale a vaselor de sânge. Membranele de bază (BM) sunt filme pe care toate celulele corpului "cresc", cu excepția celulelor țesutului conjunctiv și a sângelui: pe o parte este o celulă sau un strat celular, iar cealaltă parte a BM este în contact cu matricea intercelulară fibroreticulară:

Membranele de bază ale diferitelor organe (A) și capilarele glomerulilor renale (B): capilare cu lumen; b - cavitatea capsulei lui Bowman; 1 - endoteliu; 2,3,4 - glomerul BM (2 - lamina rara interna, 3 - lamina densa, 4 - lamina rara externa); 5 - podocitul, procese în contact cu BM.

Endoteliul vaselor de sânge, inclusiv capilarele, este de asemenea localizat pe membranele de bază. Spre deosebire de toate celelalte organe, BM în capilarele glomerului renal este de trei straturi, iar celulele sunt situate pe ambele părți.

Collageni, proteoglicani, glicoproteine ​​non-colagen sunt implicate în construcția BM. Toate componentele BM sunt sintetizate de celulele adiacente acestora. Integrinele îndeplinesc funcții speciale - proteinele plasmatice ale membranei plasmatice care leagă celula de BM.

Colagenul de tip IV este principala proteină structurală a membranelor bazale. În genomul uman, există șase loci care codifică șase lanțuri peptidice diferite, dintre care moleculele cu trei catenări ale colagenului IV sunt construite. Cel mai des, colagenul IV conține lanțurile 1 (IV) și 2 (IV) în compoziția heterotrimeilor [1 (IV)] 2α2 (IV). Colagenul IV se referă la colagenuri care formează rețele. Interacționând cu domeniile globulare C-terminale, moleculele formează dimeri, iar în timpul interacțiunii cu domeniile globulare N-terminale, tetramerii.

Împreună cu aceste interacțiuni de la capăt la capăt, sunt posibile interacțiuni laterale ale domeniilor spirale cu trei catenuri, inclusiv prin formarea de super-spirale. În final, se formează o structură tridimensională reticulară cu celule hexagonale de 170 nm în dimensiune. Colagenul IV are de asemenea situsuri de legare cu anumite proteine ​​ale membranei celulare, incluzând integrinele.

O parte semnificativă a masei BM sunt proteoglicanii. Aceste molecule conțin miezul proteic și glicanii glicozaminici legați covalent. BM conține cele mai mari cantități de proteoglicani heparan sulfat (SHBG), iar proteoglicanii de condroitin sulfat sunt mult mai mici.

Heparan sulfat este o catenă neramificată, construită din acid glucuronic și glucozamină, cu secvența (GlAA-GlkN) n. Reziduul de glicozamină poate fi sulfurat în pozițiile 2, 3 și 6. Greutatea moleculară a lanțurilor este de obicei de la 50 la 100 kDa. Mai multe lanțuri de sulfat de heparan sunt asociate de obicei cu un singur miez de proteine ​​HSPG. SHBG în BM se leagă cu colagenul IV și laminina în anumite centre ale miezului proteic și lanțurile de sulfat de heparan. În plus, SHBG în diferite moduri poate fi asociat cu suprafața celulară, cu participarea atât a părții glicozaminoglican cât și a miezului proteic.

Laminina este o glicoproteină non-colagen specifică BM. Molecula lamininei - trimer , are o formă cruciformă, cu trei ramuri scurte și una lungă:

Molecule de membrană de bază. A. Structuri multi-moleculare formate prin colagen IV: 1-tetramer; 2-dimer; 3 - monomer. B. fibronectina. B. Proteoglicanii sulfat de heparan major ai BMC: 1 - perlecan; 2 - SHBG 200 kDa; 3 - GSPG 350 kDa (linii orizontale - lanțuri peptidice, linii verticale - lanțuri de sulfat de heparan). G. Laminin.

Există trei lanțuri diferite , trei lanțuri două și două lanțuri . Variantele de lanț pot fi combinate în moduri diferite atunci când se formează o moleculă trimerică. Până în prezent au fost găsite șapte laminine diferite. Fiecare dintre ramificații conține domenii globulare, care au un număr de centre de legare pentru diferiți liganzi. Ramurile scurte sunt implicate în formarea BM prin interacțiunea cu alte molecule de laminină, cu colagenul IV (cu participarea altei proteine, nidogen), precum și cu integrina 1β1 a membranei celulare. Domeniul globular al unei ramuri lungi este implicat în adeziunea celulară-celulă, interacționând cu diferite integrine și alte proteine ​​ale membranei plasmatice a celulelor. Ramura lungă interacționează și cu proteoglicanii de sulfat de heparan.

Integrinele sunt glicoproteine ​​transmembranare, -dimerii. Fiecare lanț traversează membrana o dată. Ambele lanțuri au domenii extracelulare mari (amino-terminale) care formează un centru de legare care este complementar cu ligandul corespunzător, o componentă a matricei. Domeniul intracelular interacționează cu citoscheletul actin printr-un număr de proteine ​​intermediare. Proteinele semnal sunt adiacente situsului interacțiunii intestinale cu citoscheletul, care sunt activate atunci când un ligand se alătură domeniului extracelular al integrinei. Un astfel de ligand poate fi laminina, colagen IV, proteoglicani.

Forța cu care se leagă integrina de ligand poate fi controlată rapid și precis - o caracteristică numită "modularea afinității". În starea de repaus ("inactivă"), integrinele au o afinitate scăzută pentru liganzii lor, iar acest lucru este tipic condițiilor fiziologice normale. Anumiți stimuli le transformă în receptori activi cu afinitate ridicată pentru liganzi. Acest lucru permite celulelor să-și adapteze rapid proprietățile adezive la schimbarea condițiilor fără a schimba numărul de molecule de adeziune. Și deoarece semnalul primit de către integrină este transmis celulei, nu numai proprietățile adezive, dar și procesele intracelulare se pot schimba.

Analiza Ppg ce este

Probabil că atunci când citim compoziția unei creme, am observat că era plină de componente cu abrevieri PEG și PPG și chiar cu niște numere și inscripții... În acest articol vă voi spune: care sunt aceste lucruri misterioase, pentru ce sunt acestea? Sunt ei?

De unde au venit toate astea?

Ce înseamnă PEG și PPG în general? Unii oameni știu că acestea sunt abrevieri care pot fi interpretate ca: PEG - poli etilen glicol și PPG - polipropilen glicol. Toate acestea sunt organice, dar merită să știm că aproape totul din carbon se numește organic (există, desigur, excepții sub formă de cianură, carbură și niște acizi, dar în chimie, aproape totul este carbon în compus și acolo este organic) - nu înseamnă întotdeauna "viață". Multe resurse spun că PEG și BCP (pe care o voi numi PolyEthylene Glycol și Polypropylene Glycol pentru comoditate) sunt produse din petrol - este adevărat. Problema este că componentele din care sunt produse sunt ușor de obținut în cantități mari din produsele petroliere.

Acestea produc PEG și BCP din oxid de etilenă și oxid de propilenă, iar acești oxizi sunt obținuți din etilenă și propilen, care la rândul lor sunt ușor lustruiți din produse petroliere. Etilenă și propilenă în sine sunt gaze și ambele au efecte carcinogene, mutagene și narcotice asupra oamenilor. Apropilenul este mai periculos, dar după primirea oxizilor (care sunt deja sub formă de lichide) și producția suplimentară de PEG și BCP, totul se schimbă - BCP este mai puțin periculos decât PEG, dar mai târziu.

Înainte de a obține PEG și BCP - știința a inventat etilen glicol și propilen glicol. Etilenglicolul și propilenglicolul au fost utilizate pentru polimerizare și ca aditiv alimentar de la începutul secolului XX, dar au început să utilizeze acești compuși în cantități mari în timpul celui de-al doilea război mondial. PEG și BCP au început să fie produse deja în anii 50 ai secolului XX și au fost utilizate în mod activ în formă pură în aproape toate industriile (adică erau fără tsiferok și ceea ce înseamnă tsiferki - voi spune mai departe).

De asemenea, trebuie remarcat faptul că inițial etilen glicolul și propilenglicolul au fost obținute din materii prime naturale, nu am fost din petrol, doar odată cu dezvoltarea tehnologiei și a nevoilor crescânde, oamenii au venit cu un mod mai ieftin și mai productiv pentru obținerea acestor compuși organici.

Ei bine, de ce în compoziția atâtor PEG-uri?

În epoca modernă, PEG, PPG și derivații acestora sunt utilizați în diverse ramuri de medicină, nutriție și toate industriile. În forma lor pură, neschimbată, ele sunt folosite mai des pentru polimerizarea materialelor plastice și a cauciucului - pentru a-și schimba calitățile. În general, PEG și PPG se caracterizează printr-o legătură foarte stabilă și sunt slab distruse sub influența temperaturilor și a acizilor (când sunt încălzite, ele schimbă structura, dar când sunt răcite, acestea sunt restaurate).

Acum hai să vorbim despre camere. PEG și PPG sunt oligomeri, oligomerii sunt acei compuși (de obicei în organici) care pot fi aranjați în lanțuri foarte lungi cu o structură extrem de stabilă (cel mai ușor de înțeles este ADN). Prin urmare, de exemplu, dacă vedeți PEG-100 sau PPG-80, aceasta înseamnă că componenta are o greutate moleculară de 100 și respectiv 80. Cel mai interesant lucru este că aproape toți oligomerii își schimbă proprietățile în funcție de numărul de lanțuri, de exemplu, am avut un lichid, am atașat un lanț și am avut - am avut deja ceară. Desigur, variații diferite sunt utilizate pentru consistența dorită a produsului sau calitățile cauciucului și plasticului.

Mai des, vedem tot felul de inscripții după PEG și BCP, de exemplu: PEG-20 Oleyl Ether. Aici este mai interesant. PEG și BCP sunt adesea combinate cu alți compuși organici pentru a-și schimba structura sau calitatea. Acest lucru se face, de obicei, cu uleiuri, eteri, proteine ​​și alcooli - acest lucru se face din mai multe motive. Cea mai obișnuită cauză este o creștere a duratei de valabilitate a produsului, prin care produsul aproape că nu își poate pierde calitățile benefice, dar nu se va teme de: lumină, vânt, căldură, apă și bacterii (această modificare reduce adesea concentrația de conservanți din produs). Următorul lucru este: o schimbare a calității produsului - de exemplu, uleiul de ricin obișnuit se răspândește foarte puternic și atunci când se atașează un anumit număr de lanțuri PEG, el devine similar cu ceara, dar nu își pierde capacitățile de lubrifiere (un astfel de ulei este adesea utilizat pentru lubrifierea echipamentelor de birou) din motive estetice de puritate).

PEG și PPG comprimate și chifle

Da, PEG și PPG sunt adesea umplute în alimente și pastile. Pentru a fi sincer mă ​​deranjează, cineva îmbracă aceste produse petroliere în bunica mea! Dar există multe nuanțe aici. Deși PEG și BCP sunt permise să utilizeze ca aditivi alimentari (agenți de dezintegrare, stabilizatori etc.), un producător obișnuit nu le va folosi sau nu le va folosi din materii prime naturale. Da, există astfel de companii care produc BCP din porumb și din alte materii prime naturale (apropo, exact BCP-urile sunt cele mai potrivite pentru dietă - mai puțin toxice pentru oameni și animale). Astfel de polipropilen glicol și, uneori, propilen glicol nu este periculos pentru oameni, deoarece în timpul procesului de producție nu va avea impurități carcinogene (vorbim despre dioxan, dar despre acesta mai târziu).

Și acum despre utilizarea în medicină. În medicină, acești compuși au devenit pur și simplu vitale. Derivații PEG sunt adesea adăugați la tablete, dar de ce? În lumea noastră modernă, atunci când putem cumpăra Citramon-P produs în India (citiți țara producătorului, avem multe medicamente din țările îndepărtate, nu numai din Europa), se creează problema transportului și depozitării medicamentelor și într-adevăr este mai bine atunci când medicamentul poate fi stocat câțiva ani, nu zile. Aici este locul în care producătorul începe să împingă tot felul de stabilizatori și conservanți, oprește... Dar aceasta este o idee proastă, nu-i așa? Toate acestea pot fi înlocuite doar cu o cantitate mică de PEG și derivatele sale. PEG-urile ajută la presarea pastilelor și lucrează ca adeziv, lipici care nu va fi periculos pentru o persoană în concentrație scăzută și se va dezintegra în sucul gastric. În plus, depinzând de PEG care se adaugă la pilule și timpul de resorbție a medicamentelor, și de cele mai multe ori locul lor de acțiune (în stomac, intestin subțire sau intestin gros) va depinde adesea. În general, PEG: face comprimatele mai stabile, permite aproape să scape sau să scape de conservanți, reglează activitatea medicamentelor și permite tabletelor să rămână comprimate exterioare. Însă PEG uneori nu este o soluție la această problemă, ci doar o alternativă ieftină (în medicamentele scumpe se folosesc și PEG-uri, dar mai des doar pentru a reglementa procesul de resorbție, de exemplu, când se utilizează ingrediente naturale).

Mai interesant în medicină este compușii PPG sau PEG și PPG - numiți adesea poloxameri de la poloxameri. Cu Poloxamers totul este simplu - ei, în funcție de numărul de lanțuri, ajută la lipirea vaselor. Ei adună împreună vasele mici și arterele. Interesant este că legătura are loc fără formarea cheagurilor de sânge. Aproximativ, injecția se face, Poloxamersul închide golurile, iar în timp, țesutul vascular crește și Poloxamer se rezolvă. Această tehnologie este încă studiată, dar sa dovedit experimental că toate acestea funcționează (plus faptul că poloxamerii au adesea un număr mare de molecule - sunt în siguranță în timpul metabolizării și nu sunt cancerigeni). Dar dacă vorbim despre BCP în medicină - aceasta este o inovație inovatoare. BCP cu un număr mare de lanțuri (de la 700 la 4000) sunt utilizate în injecții. Funcționează ca stabilizator, transportator de medicamente și chiar proteine, fără a-și schimba structura. O astfel de injectare permite medicamentului să funcționeze când este necesar și acolo unde este necesar. De exemplu, PPG-1200 ajută bine la transferarea acidului lipoteichoic, care, la rândul său, acționează ca stimulator al "imunității congenitale" a unei persoane - această proprietate este indispensabilă în tratamentul unor afecțiuni virale acute, mai ales dacă sistemul imunitar este slab sau din anumite motive nu luptă împotriva infecției.

În medicină, PEG și PPG nu au avut o poziție neimportantă, și toate acestea se datorează în principal compatibilității foarte bune cu proteinele.

De ce ne sperii cu mutageni?

Apoi probabil vom vorbi despre cel mai topic topic - carcinogenitatea și mutagenitatea. Acest lucru se datorează faptului că PEG și BCP sunt fabricate din produse petroliere (într-o măsură mai mare) și că molul din compoziția PEG și BCP este dioxanul - un carcinogen și un mutagen foarte puternic. În BCP - nu este, prin urmare, și este mai iubit, dar în PEG poate fi asigurat de unii editori. În parte acest lucru este adevărat, în parte nu este foarte. Adevăr: Dioxanul este produs din oxidul de etilenă - etilenă oxi este fabricată din PEG, astfel încât această opinie sa născut. Da, conținutul de dioxan și PEG este posibil, dacă este produs în mod necorespunzător și nu este curățat, astfel încât carcinogenul PEG sau nu depinde de responsabilitatea fabricii producătorului. Nu este adevărat: un PEG fabricat corect nu va conține nici o moleculă de dioxan și nu va fi periculos pentru om (dacă polimerizarea a mers prost).

Și totuși, în plus față de posibila carcinogenitate, PEG și PPG au o calitate slabă - în forma lor pură ele sunt ușor absorbite de piele, intestine, mucoase și cresc capacitatea de a absorbi alți compuși. PEG și PPG-urile însăși nu pot dăuna persoanei, dar alți compuși (mai nocivi) pot intra cu ușurință în organism și-l pot răni mult timp. Dar, cu o creștere a numărului de lanțuri, PEG și BCP devin din ce în ce mai puțin periculoase, iar dacă sunt combinate și cu uleiuri sau extracte, atunci răul de la ele poate fi minim.

Desigur, am scris mai sus despre caracterul practic al acestor compuși, dar nu uitați că ar trebui să existe o măsură în tot. La concentrații ridicate, sarea și zahărul pot dăuna unei persoane, dar cu o utilizare rațională, otravă poate salva o persoană de la moarte.

Analiza Ppg ce este

1. Enciclopedii medicale mici. - M.: Enciclopedie medicală. 1991-1996. 2. Primul ajutor. - M: Marea Enciclopedie a Rusiei. 1994 3. Dicționarul encyclopedic al termenilor medicali. - M.: Enciclopedie sovietică. - 1982-1984

Vezi ce este "PPG" în alte dicționare:

BCP - militar spital pediatric de teren. PPG comutator PPT paralel paralel de voturi PPG "Reguli pentru curse de navigatie"... Dicționar de abrevieri și abrevieri

BCP CE - Centrul de tratare a gazelor din centrul de gaz al benzinei, uleiului... dicționar de vocabular și abrevieri

BCP - Există și alte semnificații în acest termen, a se vedea Spitalul Mobile Field. BCP Clasificare pene Greutate combinată, ton 1.73 Schema de configurație combinată combinată și compartiment de control în față, transmisie spate a motorului... Wikipedia

BCP - consultați Spitalul Mobile Field... Dicționar Medical Mare

BCP - comutator flip-flop câmp ermetic mobil spital grenade de combatere a incendiilor grenadă dreptunghiulară histerezis... Dicționar de abrevieri ale limbii ruse

Spitalul mobil de câmp - (GHG) G., în structura și echipamentele sale destinate să lucreze în teren și să se autodlocă; creat pentru război pentru a oferi persoanelor afectate și bolnave îngrijire medicală calificată și specializată... Dicționar Medical Mare

MATERIALE MAGNETICE ALE SCOPULUI SPECIALIZAT - MATERIALE MAGNETICE ALE SCOPULUI SPECIALIZAT, materiale magnetice având scopuri înguste, grație valorilor ridicate ale unuia, uneori doi parametri. Aceste materiale includ: materiale cu bucla dreptunghiulară...... dicționar encyclopedic

Psihologia juridică a grupurilor - Se știe că fiecare comunitate de oameni, indiferent de dimensiune, de la microgrupuri la întreaga populație, are propria sa psihologie, numită psihologia societății, a grupului, a echipei. Fiecare comunitate de oameni, indiferent de dimensiune, de la microgrup la...... Enciclopedia de psihologie juridică modernă

Torletsk - Conținut 1 Torletsk 1.1 Gen 2 Reprezentanți ai genului 2.1... Wikipedia

Spitale militare - spitale militare. În timpul războiului în acțiune. Armatele diferă de la G. în: câmpul mobil (PPG), evacuarea de sortare (SEG), chirurgical. câmp mobil (HPPG), terapeut. domeniul mobil (TTPG), domeniul mobil infecțios (IPPG),...... Marele Război Patriotic 1941-1945: enciclopedie

BCP și VVG: diferențe de cablu

Atunci când se creează rețele de alimentare cu energie electrică în spații cu risc ridicat de incendiu, întrebarea cu privire la care cablu este mai bună este VVG sau BCP. Ambele versiuni au o rezistență ridicată la foc și îndeplinesc cerințele standardelor și standardelor de stat adoptate pe teritoriul Federației Ruse. Dar totuși, fiecare dintre ele are o serie de caracteristici care pot juca un rol important în procesul de instalare și de funcționare ulterioară.

Construcția cablurilor

VVG constă din miezuri conductoare standard cu secțiune circulară, acoperite cu un strat izolator din PVC și așezate într-o manta protectoare din policlorură de vinil. Acest material bun nu se prăbușește sub acțiunea ultravioletului și are o rezistență ridicată la ardere.

Designul PPGng (A) -HF pare mult mai complicat și include:

 • conductoare cu un singur fir sau cu mai multe fire de clasa 1 sau 2 (determinate conform GOST);
 • strat individual de izolație din PVC pentru fiecare miez;
 • PVC teacă interioară pentru protecție prin cablu;
 • izolație externă din PVC.

Diferența dintre fire este vizibilă în figura de mai sus.

Caracteristici de instalare

Atunci când alegeți un fir adecvat, este necesar să se clarifice nu numai caracteristicile sale operaționale, ci și cerințele de instalare.

Astfel, cablul standard VVG are proprietăți excelente de stingere a incendiilor, dar numai cu o singură instalare. Dacă este necesară instalarea "pachetelor", este necesar să se utilizeze materiale speciale de ignifugare.

PPGng (A) -FRHF diferă prin faptul că nu propagă arderea cu nici o metodă de așezare. În caz de incendiu, flacăra nu se va răspândi în cablul adiacent, dar va fi localizată.