Adaptogeni pentru creșterea nivelului de testosteron

Adaptogenii sunt produse de origine vegetală, animală și sintetică care măresc abilitățile adaptive ale organismului. Adaptogenii sunt cunoscuți de omenire din cele mai vechi timpuri. Multe dintre ele sunt deja puțin utilizate, datorită ineficienței dovedite sau din alte motive (de exemplu, coarnele animalelor). Cele mai populare și eficiente astăzi sunt adapogente de origine vegetală, care sunt utilizate pe scară largă în sport pentru proprietățile lor benefice. Adaptogens sunt produse sub formă de tinctură, extras, mai puțin frecvent în comprimate și sunt disponibile la oricare dintre farmacii.

Fig. 1 - Adaptogeni de farmacie sub formă de tincturi și extracte.

Efectul adaptogens asupra corpului

Fiecare adaptogen vegetal are un set unic de substanțe biologic active care determină proprietățile sale benefice. Cu toate acestea, există multe proprietăți comune caracteristice adaptogenilor de plante:

 • Efect de protecție și tonic. Asociat cu activarea diferitelor sisteme de corp (nervoase, imune, endocrine, cardiovasculare).
 • Acțiune adaptivă. Adaptogeni cresc adaptarea organismului la condiții nefavorabile, cum ar fi schimbarea condițiilor climatice (căldură, frig, schimbări de temperatură), schimbarea fusului orar, foamete, sete, lipsa oxigenului (hipoxie), creșterea activității mentale și fizice, stresul.
 • Acțiune psiho-emoțională. Adaptogensii pot avea un efect stimulant și calmant asupra sistemului nervos central (CNS). Utilizat în stări și stări obsesive, excitare nervoasă, experiențe puternice.

Efectul adaptogens asupra sistemului nervos central

Principalul avantaj și versatilitatea adaptogenilor este capacitatea de a regla starea sistemului nervos central (CNS). Adaptogensul afectează sistemul nervos central în două moduri:

 1. Creșterea activității sistemului nervos central. Realizat de doze medii sau mari de adapogen. Este folosit pentru a îmbunătăți performanța fizică și mentală, tonul. La doze moderate, se recomandă un efect moderator stimulativ, recomandat ca aport zilnic. Recepția dozelor mari poate provoca supraexcitație, iritabilitate, pierderea somnului, prin urmare se recomandă să se abțină de la o astfel de recepție sau să se aplice numai în cazuri extreme.
 2. Activitate redusă a SNC. Realizat prin administrarea de doze mici de adaptogeni.

Cum ajută adaptorii la testosteron?

În ciuda faptului că eficacitatea adaptogenilor a fost dovedită de mai multe studii, aportul de preparate pe bază de plante nu poate garanta o creștere a nivelului hormonilor sexuali. Cu toate acestea, există dovezi ale efectului tonic al adaptogenilor din plante asupra sistemului endocrin (hormonal), care contribuie la îmbunătățirea sintezei hormonilor sexuali. Următoarele adaptogene au capacitatea potențială de a crește sinteza testosteronului în organismul masculin.

Deoarece adaptorii de plante au un efect biologic similar, descrierea unui adapogen specific este redusă doar la caracteristicile sale distinctive.

ginseng

Istoria bogată a utilizării cu succes a ginsengului în medicina Orientului îndepărtat a contribuit la răspândirea "rădăcinii vieții" în întreaga lume. Ginseng este popular pentru efectul său tonic asupra tuturor sistemelor corporale (nu cel mai puternic printre adapogeni). Pentru a consolida efectul tonic, aveți nevoie de o utilizare pe termen lung a medicamentului, dar în decursul duratei cursului. Cu o singură utilizare a ginsengului, se observă o îmbunătățire a performanțelor, o creștere a forței și o scădere a oboselii. Ginseng are capacitatea de a îmbunătăți apetitul, care poate fi folosit de sportivi în timpul perioadei de câștigare a masei musculare. Cea mai eficientă utilizare a ginsengului în toamnă și iarna - în primăvară și vară, eficacitatea "rădăcinii vieții" scade.

Eleutherococcus spiny

Eleutherococcus este foarte similar în proprietățile sale cu ginsengul, dar spre deosebire de "rădăcina vieții", nu își pierde eficacitatea pe tot parcursul anului. Prin urmare, nu are sens să folosiți medicamente împreună - este mai bine să le alternați folosirea și, ca rezultat, să vă concentrați pe ceea ce este mai potrivit pentru corpul dumneavoastră. Eleutherococcus, într-o măsură mai mare decât ginsengul, reduce perioada de recuperare a parametrilor sistemului cardiovascular în timpul exercițiilor fizice, astfel încât poate fi utilizată în timpul activității fizice de intensitate ridicată.

Leuzea șofrănel (rădăcină marală)

Principalul avantaj al Leuzea față de alte adaptogene este activitatea sa anabolică. O astfel de substanță ca ecdysteronul conținută în rădăcinile stângii, îmbunătățește biosinteza proteinelor. Pentru această proprietate, ecdysteronul a fost izolat într-un supliment nutrițional separat. Ecdisteronul are o structură de steroizi, dar nu posedă proprietăți asemănătoare hormonilor. Se recomandă utilizarea ecdistonei cu un aport suplimentar de proteine ​​(vezi "Când se mănâncă proteine").

Levzey este considerat cel mai valoros pentru sportivi, deoarece îmbunătățește alimentarea cu sânge a mușchilor, îmbunătățind astfel performanța și puterea de a le reduce. Se remarcă faptul că, cu utilizarea regulată a maraliei, rădăcina crește puterea contracției musculaturii inimii, care poate fi utilă persoanelor cu o frecvență cardiacă crescută.

Aralia Manchu

Conform efectelor sale biologice asupra corpului, Aralia este similară cu ginsengul. O caracteristică distinctivă a acestui adapogen este un efect puternic de scădere a glicemiei. Prin urmare, este cel mai des folosit pentru tratamentul diabetului zaharat. Datorită acțiunii de scădere a zahărului, Aralia poate crește semnificativ apetitul, care va fi util pentru cei care sunt în modul de antrenament menit să câștige mase musculare. Aralia depășește multe adaptogene în efectul tonic general.

Radiola roz (rădăcină de aur)

Radiola roz cu utilizare pe termen lung (ca parte a cursului) poate îmbunătăți puterea și performanța musculară. Îmbunătățește sistemul cardiovascular: normalizează presiunea (crește în principal presiunea la pacienții hipotonici) și ritmul cardiac. Efectul pozitiv al radiolilor asupra funcției glandelor sexuale este notat, poate fi recomandat pentru încălcări ale spermatogenezei, impotenței, pubertate întârziată. În ceea ce privește efectul tonic și de întărire, rădăcina de aur este una dintre cele mai puternice dintre adaptogeni.

Lemongrass chinezesc

Schisandra chineză, într-o măsură mai mare decât alte adaptogene, sporește procesele de excitație a sistemului nervos central. Prin urmare, cel mai mare beneficiu al utilizării sale va fi în perioada de activitate fizică (sportivă) sau mentală (perioadă de examen). Lemongrass îmbunătățește digestia și asimilarea alimentelor, deci este perfect ca aditiv cu o nutriție sporită a atleților. Dintre aspectele pozitive ale Schisandra Chineză ar trebui de asemenea remarcat îmbunătățirea acuității vizuale.

Zamaniha

Florile Zamaniha sunt similare atât în ​​exterior, cât și în compoziție cu ginseng. Prin urmare, în funcție de efectul său biologic, diavolul este aproape de ginseng.

Dozarea și utilizarea adaptogenelor

Deoarece adaptorii din plante au o altă formă de eliberare (tinctură, extract, tablete) și cantități diferite de substanță activă, este logic să se orienteze către informațiile actuale obținute din instrucțiunile pentru preparare.

Selectarea dozei de medicament este individuală pentru fiecare, deoarece răspunsul organismului la medicament poate varia foarte mult. Este necesar să începeți să utilizați un adapogen cu doza minimă recomandată o dată dimineața sau dimineața. Urmăriți răspunsul organismului la doza administrată. Dacă efectul tonic este atins, continuați să creșteți doza cu o picătură, până când ajungeți la efectul stimulativ optim al medicamentului fără a prezenta efecte secundare.

Dacă în timpul tratamentului cu medicament există simptome de supradozaj sub formă de insomnie sau excitabilitate nervoasă crescută, este necesar să se reducă treptat doza până când dispar efectele secundare nedorite.

Recomandări generale privind utilizarea adaptogenelor:

 • Tincturile alcoolice de adaptogeni trebuie luate dimineața pentru a evita tulburările de somn.
 • Adaptogenii trebuie aplicați în cursuri, luând pauze la recepție.
 • Nu depășiți doza și durata administrării specificate în instrucțiunile pentru medicament.
 • Deoarece fiecare dintre stimulentele de plante are proprietăți caracteristice numai pentru el, este logic să se alterneze utilizarea diferitelor adaptogene.
 • Pentru manifestarea proprietăților utile ale adaptogenului este nevoie de timp. De obicei, durata cursului specificată în instrucțiunile pentru preparat este suficientă pentru manifestarea proprietăților benefice ale adaptogenului.
 • Dozajul este ales individual, ghidat de instrucțiunile pentru medicament și propria sănătate.

Contraindicații

 • creșterea sensibilității individuale la componentele medicamentului;
 • hipertensiune arterială;
 • boli cardiovasculare;
 • boli hepatice cronice;
 • tulburări de somn;
 • boli infecțioase acute.

Efectele secundare ale Adaptogens

Adaptogensii sunt bine tolerați și nu au un efect toxic chiar și atunci când iau doze mari. Cu toate acestea, luarea adaptogens poate provoca unele efecte secundare:

 • tulburări de somn;
 • reacții alergice;
 • tahicardie;
 • dureri de cap;
 • hipertensiune arterială;
 • hipoglicemie.

Cel mai bun adaptogen pentru potență

Pentru a îmbunătăți potența, cititorii noștri utilizează cu succes M-16. Văzând popularitatea acestui instrument, am decis să-i oferim atenție.
Citiți mai multe aici...

Adaptogenii sunt produse de origine vegetală, animală și sintetică care măresc abilitățile adaptive ale organismului. Adaptogenii sunt cunoscuți de omenire din cele mai vechi timpuri. Multe dintre ele sunt deja puțin utilizate, datorită ineficienței dovedite sau din alte motive (de exemplu, coarnele animalelor). Cele mai populare și eficiente astăzi sunt adapogente de origine vegetală, care sunt utilizate pe scară largă în sport pentru proprietățile lor benefice. Adaptogens sunt produse sub formă de tinctură, extras, mai puțin frecvent în comprimate și sunt disponibile la oricare dintre farmacii.

Fig. 1 - Adaptogeni de farmacie sub formă de tincturi și extracte.

Efectul adaptogens asupra corpului

Fiecare adaptogen vegetal are un set unic de substanțe biologic active care determină proprietățile sale benefice. Cu toate acestea, există multe proprietăți comune caracteristice adaptogenilor de plante:

 • Efect de protecție și tonic. Asociat cu activarea diferitelor sisteme de corp (nervoase, imune, endocrine, cardiovasculare).
 • Acțiune adaptivă. Adaptogeni cresc adaptarea organismului la condiții nefavorabile, cum ar fi schimbarea condițiilor climatice (căldură, frig, schimbări de temperatură), schimbarea fusului orar, foamete, sete, lipsa oxigenului (hipoxie), creșterea activității mentale și fizice, stresul.
 • Acțiune psiho-emoțională. Adaptogensii pot avea un efect stimulant și calmant asupra sistemului nervos central (CNS). Utilizat în stări și stări obsesive, excitare nervoasă, experiențe puternice.

Efectul adaptogens asupra sistemului nervos central

Principalul avantaj și versatilitatea adaptogenilor este capacitatea de a regla starea sistemului nervos central (CNS). Adaptogensul afectează sistemul nervos central în două moduri:

 1. Creșterea activității sistemului nervos central. Realizat de doze medii sau mari de adapogen. Este folosit pentru a îmbunătăți performanța fizică și mentală, tonul. La doze moderate, se recomandă un efect moderator stimulativ, recomandat ca aport zilnic. Recepția dozelor mari poate provoca supraexcitație, iritabilitate, pierderea somnului, prin urmare se recomandă să se abțină de la o astfel de recepție sau să se aplice numai în cazuri extreme.
 2. Activitate redusă a SNC. Realizat prin administrarea de doze mici de adaptogeni.

Cum ajută adaptorii la testosteron?

În ciuda faptului că eficacitatea adaptogenilor a fost dovedită de mai multe studii, aportul de preparate pe bază de plante nu poate garanta o creștere a nivelului hormonilor sexuali. Cu toate acestea, există dovezi ale efectului tonic al adaptogenilor din plante asupra sistemului endocrin (hormonal), care contribuie la îmbunătățirea sintezei hormonilor sexuali. Următoarele adaptogene au capacitatea potențială de a crește sinteza testosteronului în organismul masculin.

Deoarece adaptorii de plante au un efect biologic similar, descrierea unui adapogen specific este redusă doar la caracteristicile sale distinctive.

ginseng

Istoria bogată a utilizării cu succes a ginsengului în medicina Orientului îndepărtat a contribuit la răspândirea "rădăcinii vieții" în întreaga lume. Ginseng este popular pentru efectul său tonic asupra tuturor sistemelor corporale (nu cel mai puternic printre adapogeni). Pentru a consolida efectul tonic, aveți nevoie de o utilizare pe termen lung a medicamentului, dar în decursul duratei cursului. Cu o singură utilizare a ginsengului, se observă o îmbunătățire a performanțelor, o creștere a forței și o scădere a oboselii. Ginseng are capacitatea de a îmbunătăți apetitul, care poate fi folosit de sportivi în timpul perioadei de câștigare a masei musculare. Cea mai eficientă utilizare a ginsengului în toamnă și iarna - în primăvară și vară, eficacitatea "rădăcinii vieții" scade.

Eleutherococcus spiny

Eleutherococcus este foarte similar în proprietățile sale cu ginsengul, dar spre deosebire de "rădăcina vieții", nu își pierde eficacitatea pe tot parcursul anului. Prin urmare, nu are sens să folosiți medicamente împreună - este mai bine să le alternați folosirea și, ca rezultat, să vă concentrați pe ceea ce este mai potrivit pentru corpul dumneavoastră. Eleutherococcus, într-o măsură mai mare decât ginsengul, reduce perioada de recuperare a parametrilor sistemului cardiovascular în timpul exercițiilor fizice, astfel încât poate fi utilizată în timpul activității fizice de intensitate ridicată.

Leuzea șofrănel (rădăcină marală)

Principalul avantaj al Leuzea față de alte adaptogene este activitatea sa anabolică. O astfel de substanță ca ecdysteronul conținută în rădăcinile stângii, îmbunătățește biosinteza proteinelor. Pentru această proprietate, ecdysteronul a fost izolat într-un supliment nutrițional separat. Ecdisteronul are o structură de steroizi, dar nu posedă proprietăți asemănătoare hormonilor. Se recomandă utilizarea ecdistonei cu un aport suplimentar de proteine ​​(vezi "Când se mănâncă proteine").

Levzey este considerat cel mai valoros pentru sportivi, deoarece îmbunătățește alimentarea cu sânge a mușchilor, îmbunătățind astfel performanța și puterea de a le reduce. Se remarcă faptul că, cu utilizarea regulată a maraliei, rădăcina crește puterea contracției musculaturii inimii, care poate fi utilă persoanelor cu o frecvență cardiacă crescută.

Aralia Manchu

Conform efectelor sale biologice asupra corpului, Aralia este similară cu ginsengul. O caracteristică distinctivă a acestui adapogen este un efect puternic de scădere a glicemiei. Prin urmare, este cel mai des folosit pentru tratamentul diabetului zaharat. Datorită acțiunii de scădere a zahărului, Aralia poate crește semnificativ apetitul, care va fi util pentru cei care sunt în modul de antrenament menit să câștige mase musculare. Aralia depășește multe adaptogene în efectul tonic general.

Radiola roz (rădăcină de aur)

Radiola roz cu utilizare pe termen lung (ca parte a cursului) poate îmbunătăți puterea și performanța musculară. Îmbunătățește sistemul cardiovascular: normalizează presiunea (crește în principal presiunea la pacienții hipotonici) și ritmul cardiac. Efectul pozitiv al radiolilor asupra funcției glandelor sexuale este notat, poate fi recomandat pentru încălcări ale spermatogenezei, impotenței, pubertate întârziată. În ceea ce privește efectul tonic și de întărire, rădăcina de aur este una dintre cele mai puternice dintre adaptogeni.

Lemongrass chinezesc

Schisandra chineză, într-o măsură mai mare decât alte adaptogene, sporește procesele de excitație a sistemului nervos central. Prin urmare, cel mai mare beneficiu al utilizării sale va fi în perioada de activitate fizică (sportivă) sau mentală (perioadă de examen). Lemongrass îmbunătățește digestia și asimilarea alimentelor, deci este perfect ca aditiv cu o nutriție sporită a atleților. Dintre aspectele pozitive ale Schisandra Chineză ar trebui de asemenea remarcat îmbunătățirea acuității vizuale.

Zamaniha

Florile Zamaniha sunt similare atât în ​​exterior, cât și în compoziție cu ginseng. Prin urmare, în funcție de efectul său biologic, diavolul este aproape de ginseng.

Dozarea și utilizarea adaptogenelor

Deoarece adaptorii din plante au o altă formă de eliberare (tinctură, extract, tablete) și cantități diferite de substanță activă, este logic să se orienteze către informațiile actuale obținute din instrucțiunile pentru preparare.

Selectarea dozei de medicament este individuală pentru fiecare, deoarece răspunsul organismului la medicament poate varia foarte mult. Este necesar să începeți să utilizați un adapogen cu doza minimă recomandată o dată dimineața sau dimineața. Urmăriți răspunsul organismului la doza administrată. Dacă efectul tonic este atins, continuați să creșteți doza cu o picătură, până când ajungeți la efectul stimulativ optim al medicamentului fără a prezenta efecte secundare.

Dacă în timpul tratamentului cu medicament există simptome de supradozaj sub formă de insomnie sau excitabilitate nervoasă crescută, este necesar să se reducă treptat doza până când dispar efectele secundare nedorite.

Recomandări generale privind utilizarea adaptogenelor:

 • Tincturile alcoolice de adaptogeni trebuie luate dimineața pentru a evita tulburările de somn.
 • Adaptogenii trebuie aplicați în cursuri, luând pauze la recepție.
 • Nu depășiți doza și durata administrării specificate în instrucțiunile pentru medicament.
 • Deoarece fiecare dintre stimulentele de plante are proprietăți caracteristice numai pentru el, este logic să se alterneze utilizarea diferitelor adaptogene.
 • Pentru manifestarea proprietăților utile ale adaptogenului este nevoie de timp. De obicei, durata cursului specificată în instrucțiunile pentru preparat este suficientă pentru manifestarea proprietăților benefice ale adaptogenului.
 • Dozajul este ales individual, ghidat de instrucțiunile pentru medicament și propria sănătate.

Contraindicații

 • creșterea sensibilității individuale la componentele medicamentului;
 • hipertensiune arterială;
 • boli cardiovasculare;
 • boli hepatice cronice;
 • tulburări de somn;
 • boli infecțioase acute.

Efectele secundare ale Adaptogens

Adaptogensii sunt bine tolerați și nu au un efect toxic chiar și atunci când iau doze mari. Cu toate acestea, luarea adaptogens poate provoca unele efecte secundare:

 • tulburări de somn;
 • reacții alergice;
 • tahicardie;
 • dureri de cap;
 • hipertensiune arterială;
 • hipoglicemie.

Un accident vascular cerebral este un atac care apare atunci când fluxul sanguin către orice parte a creierului este întrerupt. Pentru a preveni re-atacul, o nutriție adecvată după un accident vascular cerebral este extrem de importantă. Studiile au arătat că acumularea de grăsimi saturate și parțial hidrogenate este una dintre principalele cauze ale accidentului vascular cerebral.

Prin urmare, ar trebui să evitați complet aceste grăsimi în dieta zilnică. Dar toate legumele cu frunze de culoare verde închis sunt bogate în fibre care pot preveni acumularea de plăci în pereții vaselor de sânge și, prin urmare, varza tuturor varietăților, sorrel, telina trebuie să fie prezente în dietă în cantități mari.

Pacienții care urmează tratament trebuie să țină cont de faptul că alimentele în timpul unui accident vascular cerebral trebuie să fie slabe. Cantitatea de apă carbogazoasă utilizată trebuie menținută la minimum.

Persoanele care consumă sodă în mod regulat prezintă un risc mai mare de a avea o a doua criză. Băuturile și sucurile nealterate sunt perfecte pentru a stinge setea. Lista de băuturi interzise include cafeaua.

Oamenii de stiinta au descoperit ca accidentul vascular cerebral apare mai frecvent la persoanele care consuma trei sau mai multe cani de cafea pe zi. Dar ceaiul verde cu proprietățile sale benefice este recomandat pentru utilizare în accident vascular cerebral. Consumul de cinci cești de ceai verde nealcoolizat pe zi reduce șansele unui accident vascular cerebral cu 70%.

După un accident vascular cerebral, o persoană trebuie să facă schimbări semnificative în dieta obișnuită și stilul de viață. Absența de la alimentele familiare poate fi neplăcută și dificilă pentru majoritatea oamenilor, însă o nutriție adecvată, în special în perioada de recuperare, este vitală.

Pentru a face dieta mai puțin uniformă, este necesar să examinați cu atenție lista alimentelor permise și interzise și să selectați rețete de dietă conform acestei liste.

Produsele necesare după un accident vascular cerebral

De aceea, pentru a evita re-stroke, nu trebuie să uitați că fructele și legumele ar trebui să fie în dietă în mod regulat. Conținutul ridicat de fructe și legume din meniul zilnic vă poate ajuta să restabiliți organismul după un accident vascular cerebral, precum și să reduceți șansele de convulsii recurente cu aproape 30%.

legume

O atenție deosebită trebuie acordată legumelor care sunt saturate cu fibre și acid folic. Dacă nu există probleme cu niveluri ridicate de zahăr, puteți consuma zilnic banane, care conțin niveluri ridicate de potasiu. Oamenii de știință au arătat că consumul de alimente cu conținut scăzut de potasiu (mai puțin de 1,5 grame pe zi) crește riscul de accident vascular cerebral cu 30%.

afin

Afine - unul dintre fructele cele mai eficiente în lupta împotriva efectelor unui accident vascular cerebral. Afinele sunt de asemenea bogate în antioxidanți, care sunt foarte utili pentru menținerea sănătății generale a organismului.

Cartofi și carne

Cartofii și carnea, preferabil fierte în cuptor, ar trebui să fie consumate nu mai mult de 2-3 ori pe săptămână. În fiecare zi pe masă ar trebui să fie produse din soia și fasole.

Fasolele sunt utile pentru protejarea creierului deoarece sunt bogate in acid folic. Un nivel ridicat de acid folic în organism reduce riscul de accident vascular cerebral cu 20%.

vitamine

Este util să luați vitaminele A, C și E, care ajută la tratarea efectelor unui atac. Grâul întreg, ovazul, tărâțele și orezul brun conțin fitonutrienți vitali, elemente cheie pentru un organism care se recuperează de la un accident vascular cerebral.

Asigurați-vă că ați inclus în dieta zilnică de pește (sardine, somon și ton), care este bogat în omega-3. Este util să adăugați arahide, semințe de in, migdale și nuci la toate felurile de mâncare. În timpul recuperării după un accident vascular cerebral, este important să consumați alimente, aburit, în cuptor sau prin orice alte metode care să împiedice pierderea substanțelor nutritive esențiale.

Ce nu poate fi folosit după un accident vascular cerebral

Lista de alimente care ar trebui evitate atunci când se tratează un accident vascular cerebral include produse de cofetărie, dulciuri, margarină și unt. Aceste alimente sunt bogate în grăsimi saturate care pot ridica nivelul colesterolului din organism, ceea ce face ca o persoană să fie mai susceptibilă la accident vascular cerebral. Cel mai bine este să folosiți ulei de măsline pentru gătit.

Adaosul de sare ar trebui să fie limitat. Dar băuturile alcoolice ar trebui abandonate cu totul. Se poate face o excepție, cu excepția vinului roșu. Vinul roșu natural are un efect pozitiv asupra sănătății pacientului după un accident vascular cerebral. Dar cantitatea permisă de băutură trebuie discutată împreună cu medicul.

Nutriție adecvată cu pierderea funcției de mestecat

Multe persoane care au suferit un accident vascular cerebral au dificultăți în a mesteca și înghiți alimente. Pentru astfel de pacienți este recomandabil să preparați feluri de mâncare pure. Pentru a îmbunătăți gustul, puteți adăuga sosuri vegetale nesărate la alimente. De fapt, pentru pacienții cu pierderea funcției de mestecat, este realist să se adapteze aproape orice produs.

Cu ajutorul unui blender, poți să faci pudră de carne, smântână din fructe și legume. De asemenea, puteți încerca să obțineți alimente pentru copii conservate și adăugați condimente pentru adulți.

Când gătiți într-un mixer, trebuie să fiți atenți la faptul că produsele mixte trebuie să fie calde. Gruelul rezultat poate fi presărat cu pătrunjel mărunțit sau cilantru, pentru a adăuga un gust plăcii.

În acord cu medicul, puteți adăuga ginseng la mâncare. Herbalistii folosesc radacina ca adapogen pentru a stimula apararea organismului impotriva bolilor si stresului.

Ginseng este, de asemenea, utilizat pentru a îmbunătăți circulația sanguină, pentru a extinde vasele de sânge, a restaura memoria. Extractul de ginseng promovează regenerarea celulelor neuronale și stimulează creșterea neuronilor creierului.

Consumul de alimente ilicite poate duce la probleme de sănătate suplimentare, deshidratare, infecții ale tractului urinar și alte boli.

Prin urmare, este recomandabil să vă dezvoltați propriul program nutrițional după un accident vascular cerebral împreună cu un nutriționist calificat.

O alimentație corectă cu un accident vascular cerebral îi va ajuta pe pacient să-și revină nu numai fizic, ci și moral.

Adaptogeni pentru creșterea testosteronului

Piața de suplimente de astăzi abundă în tot felul de "boostere", tot felul de pastile pe bază de plante, furnicile care promit să crească nivelul testosteronului sau hormonului de creștere. Dar toate aceste suplimente nu au efect în comparație cu placebo. Luați în considerare un număr de cele mai populare "boostere".

În contextul creșterii nivelului de testosteron în orice mod, îl puteți vedea pe cele două grafice situate în partea dreaptă. Asta este, în comparație cu grupul de control (pentru cei cărora nu li sa dat nimic) nu există schimbări.

Concluzie: administrarea suplimentelor este ineficientă pentru a crește nivelul de testosteron. La unele persoane, dorința sexuală poate crește ușor, dar acest lucru nu este același cu creșterea testosteronului.

Acesta nu este un "booster" obișnuit, este un aminoacid special, care, apropo, se găsește în alimentele obișnuite. Luarea de suplimente poate imbunatati nivelul de testosteron, dar cresterea va fi pe termen scurt si nesemnificativa. Acesta va fi, de asemenea, însoțit de consecințe neplăcute, dintre care unul este o creștere a nivelului de prolactină.

Concluzie: efectele secundare care însoțesc recepția acidului D-aspartic, traversează toate calitățile pozitive ale aditivului.

Pasărea capricioasă "Pradă de buruieni"

Nu are nici un efect asupra nivelului de testosteron, în unele cazuri poate îmbunătăți dorința sexuală în acei oameni la care este suprimată, poate acționa ca un inhibitor natural PDE-5, datorită căruia calitatea erecțiilor este îmbunătățită la unii oameni.

Un alt supliment din seria "ineficient": potrivit cercetărilor, luarea Yohimbin nu are niciun efect asupra nivelului de testosteron, dar în unele cazuri îmbunătățește calitatea erecțiilor.

La subiecții individuali, este capabil să crească presiunea, deci nu este recomandat pentru utilizare. Pentru a îmbunătăți calitatea erecțiilor, există medicamente mai eficace și mai sigure.

Este un adapogen care face mai ușor transferul de sarcini. Crește dorința sexuală, fără a exercita nici o influență asupra hormonilor sexuali.

Acesta este un mijloc eficient de creștere a nivelului de testosteron, în special având în vedere faptul că populația generală este deficitară în această vitamină.

Corelația dintre nivelul vitaminei D din organism, testosteronul și indicele androgenului liber arată că: Vitamina D nu numai mărește testosteronul, dar, de asemenea, reduce nivelul de HBG, făcând mai mulți hormoni disponibili pentru utilizare.

Este de remarcat că, chiar și în cercurile științifice, există prejudecăți cu privire la toxicitatea relativ ridicată a acestei vitamine și depășirea dozelor admise. Dar, din fericire, aceasta nu este o sate kosorylovka, ci o vitamină importantă încât oamenii adesea nu iau nici măcar cea mai mică cantitate.

O doză mai mare sau egală cu 1-3K UI este sigură și nu cauzează nici un rău. Mai mult decât atât, 10'000 UI de vitamina D pe zi, luate în mod continuu, este o doză sigură. Vitamina D trebuie să fie luată mai mult de una datorită proprietăților sale pentru a crește nivelul de testosteron: consumul acestui supliment reduce probabilitatea de a obține diferite tipuri de cancer. Astfel, de exemplu, consumul de 4000 UI de vitamina D va da un nivel aproximativ egal cu 85 + -40 nmol / l, în funcție de zona în care trăiește persoana și de câtă lumină solară primește.

Concluzie: doza zilnică optimă este de 4000 UI, dar utilizarea chiar a 10'000 UI de vitamina D nu va dăuna.

Minerale, care este implicat în producția de testosteron. Aceasta va fi eficientă numai dacă există o lipsă a acesteia, iar o astfel de situație nu este neobișnuită în rândul sportivilor. Experimentele efectuate pe șobolani au arătat că este, de asemenea, capabil să arate proprietățile unui inhibitor relativ slab, dar totuși Aromataza.

Concluzie: suplimentarea poate crește concentrația de testosteron, doza optimă în cazul acestui mineral - 15-45 mg pe zi.

Desigur, acest supliment nu este un "booster", dar este imposibil să nu îl includeți în revistă, deoarece este incredibil de popular. Având în vedere în special faptul că unul dintre denumirile sale comerciale este Prostamol Uno.

Potrivit producătorului, suplimentul alimentar ar trebui să elimine problemele asociate cu prostata, dar în nici un experiment controlat nu a putut demonstra eficacitatea suplimentului.

P.S. Este necesar să se clarifice faptul că în țările dezvoltate este obișnuit să se evalueze nu calitatea erecțiilor dimineții, ci numărul celor de noapte (așa-numitul "Test de ștampilă"). Aceasta este metoda cea mai exactă, deoarece variabilele nenumărate afectează erecțiile dimineții, incluzând: starea sistemului nervos central, cantitatea de somn, faza de somn în care o persoană sa trezit și așa mai departe.

Site-ul zozhnik.ru oferă pentru a extinde lista de astfel de aditivi:

Schinduf (Schinduf)

Eficacitate: În 2009, a fost publicat un studiu în Jurnalul Internațional de Științe a Exercițiilor, al cărui scop a fost de a determina dacă aportul de schinduf afectează fânul în combinație cu formarea de forță asupra proceselor anabolice din organism. În timpul experimentului, utilizând metoda dublu-orb, 45 de bărbați instruiți au fost împărțiți în două grupe, dintre care primul a luat 500 mg de schinduf, iar al doilea - 500 mg de placebo. Subiecții au fost implicați în antrenament de forță de 4 ori pe săptămână timp de 8 săptămâni. Ca urmare, oamenii de stiinta nu au gasit o diferenta semnificativa intre cele doua grupuri de subiecti si au ajuns la concluzia ca combinatia formarii de forta cu schinduf nu afecteaza statutul hormonal si nu are un efect anabolic.

Poziția specialiștilor Examine.com: În ciuda disponibilității datelor limitate care confirmă eficacitatea fânului de Fenugreek pentru creșterea hormonului masculin, există mult mai multe dovezi științifice care resping eficiența acestui supliment pentru a spori producția de testosteron.

Verdict: Fenugreekul este ineficient pentru creșterea testosteronului.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Kansas, in 2005, au realizat un experiment folosind o metoda dublu-orb in care au studiat efectele forskolinului asupra compozitiei corporale, a vitezei metabolice, a tensiunii arteriale si a testosteronului de 30 de barbati supraponderali si obezi. Timp de 12 săptămâni, primul grup de 15 subiecți a luat zilnic 50 mg de Forskolin, iar al doilea a luat un placebo. La sfârșitul studiului, sa constatat că grupul care ia luat Forskolin a crescut concentrațiile serice de testosteron cu aproape 17%, în timp ce în grupul placebo sa înregistrat o scădere cu 1% a nivelului de testosteron.

Poziția Examine.com: Experții observă că efectul Forskolin asupra nivelului de testosteron este încă studiat, dar datele preliminare arată promițătoare.

Siguranță: Examine.com avertizează că luarea forskolinului poate crește aciditatea stomacului și, prin urmare, nu este recomandată persoanelor cu ulcer peptic.

Verdict: pe baza datelor dintr-un singur studiu, se poate presupune că forskolinul este un stimulator eficient al testosteronului.

Body-building

 • Top evaluat
 • Mai întâi deasupra
 • top real

135 de comentarii

Testosteronul enantat - cel mai bun supliment pentru creșterea testosteronului :)

Cine va spune ceva unui euricom pentru o frunză lungă? de asemenea, publicitate ca un rapel de testosteron. De asemenea, face parte din multe medicamente pentru piskostakov. Mănânc aproximativ o lună extract, simt într-adevăr îmbunătățirea condiției generale, creșterea eficienței. la nivelul testului xs, dar pistrun sare în mod constant

Și în ce scop îl mâncați?

Și unde este să cumpere ceva?

Funcția sa de adaptare funcționează bine.

așa că dacă voi ridica aluatul, este mai bine steroid decât așa)

practic este pomparea banilor

Pe lângă 99% din totalul hranei pentru sport)

Puteți selecta numai ulei de pește, vitamine / minerale și creatină.

Și ce minuni să aștepți de la substanțele nutritive? De asemenea, grăsimile și carbohidrații sunt importante.
Nu vă înțeleg puțin întrebarea)

Păi, proteina nu pompează bani, nu divorț?

Apropo, creatina este interesantă, dar opinii diferite despre ea sunt peste tot. Unii spun că este răcoros și nu există nici un rău, alții spun că este foarte dăunător pentru rinichi și doar se umflă, te oprești de băut creatina - efectul dispare repede. Cine să creadă?

Proteina, fie că este din zer sau în orice altă formă în 99% din cazuri, este mai scumpă decât aceleași sânge de pui și ouă. Dacă există bani în plus, atunci vă rog, aceasta este mult mai gustoasă și mai diversă decât carnea în mod constant de mestecat cu ouă, dar eficiența va fi aceeași. Adăugând proteine ​​în dieta nu veți începe să crească, cu excepția cazului în care, desigur, ați urmat componenta proteică a dietei înainte.
Singura companie este Laktomin 80, protestele lor sunt mai ieftine decât carnea, dacă se convertesc la cantitatea de grame de proteine ​​pe ruble. Dar ei nici nu au un gust bun) Eu, de exemplu, le folosesc pentru a le proteja + câteodată le amestec cu cele mai scumpe (gustoase) și, în medie, ele ajung la prețul puiului, dar varietatea :)

Creatina este unul dintre puținele suplimente, ale căror beneficii și avantaje sunt demonstrate de cercetare.
Da, reține apa și dacă există probleme cu rinichii, merită să o folosiți cu prudență, dar în toate celelalte cazuri este în siguranță. În special, funcționează bine pentru acei oameni care nu o iau prea mult de la mâncare (vegani, vegetarieni) - munca creierului și multe alte bunici se îmbunătățesc (nu-mi amintesc pe toți).
Pentru noi, masoed, ajută la dezvoltarea puterii, rezistenței, ajută la creșterea în greutate, mărește mușchii datorită retenției de lichide. Desigur, dacă îl bei, se acumulează treptat și, treptat, crește rezultatul, așa cum refuzați.

Vă mulțumesc foarte mult pentru un răspuns atât de detaliat!

Toți cei care s-au dezabonat în postul de mai jos oferă o listă de boostere de testosteron pe care doriți să le verificați. Personal, intenționez să testez până la 4-6 produse în condiții controlate, testând o dată la fiecare 1-2 săptămâni timp de 8 săptămâni.
Până în prezent, cele mai populare suplimente sunt testate: tribulus, ZMA (ca opțiune separat zinc / magneziu), vitamina D, yohimbină, DAA sunt posibile.
În competiție vor fi suplimentele de creatină și ulei de pește, dar vor fi și ele testate.

Ei bine, cel puțin cineva dezabonat)

Asigurați-vă că adăugați DAA împreună cu administrarea de prolactină suplimentară

Omule, ce mai faci? Sau tocmai ați pompat pentru analiză?)

A fost o oportunitate de a testa tribulul, o lună de testare și vor fi rezultate pe analiză :)

Ei bine, așteaptă! Mă gândesc deja la asta)

hi
În curând voi ocupa postul, dar vă voi dezvălui informațiile mai devreme)
nu funcționează = /
testul a fost scăzut și a rămas

vă mulțumesc! Am auzit de la mulți că este o pălărie. Voi testa Yhimbets, dar nu este un fapt că testosteronul ridică, ar putea exista și alte mecanisme

O pot testa în același mod) sau un alt tribul, cred acum

Da, yohimbets ar fi interesant de testat. Numai extract, nu pulbere de coaja. Dar despre el aș vrea o replicare extinsă, mai mult pe senzații.

M-am gândit până la zayuzat maple + teroxin + yohimbets, dar aștept ca Campionatul Mondial de Hochei să aibă loc)

Vorbesc despre extras)
Cred că mâine seara sau la sfârșitul săptămânii voi adăuga un post despre tribulus, m-am gândit, de asemenea, să adaug ceva la sentimentul

Da, vreau să fac același lucru. El are un preț mai mult sau mai puțin adecvat, în valoare de 400 de ruble în Sankt Petersburg

mare preț, apropo) nu avem reduceri 650))

Da, el a dispărut complet. De la alte firme, în general, să nu găsească și dacă s-ar găsi, atunci 1200. Din toate naibii.

avem doar unul
+ testosteron cu diferite extracte, fără tribul

Din nefericire și planurile s-au schimbat, pentru că munca în cauză.
Dar ceea ce pot spune acum, deci iohimbina, adăugarea obișnuită de zinc, ulei de pește și multivitamine este utilă, puțin simțită, creatina este bombardată ca întotdeauna, asparcam + riboxin după o odihnă lungă a ajutat să se întoarcă la lucru. Vitamina D este încă pe drum, este posibil tribulus.
Dar fără teste, așa sa întâmplat. Și nu am văzut o mulțime de dorință pentru "unsubscribed" :)

Ești creatină fără încărcare cu bombă? Sau cum? După o pauză de aproape un an, am început să merg din nou la sală, creatina din stocurile vechi a rămas, vreau să termin, doar suficient timp de 3 săptămâni, vezi rezultatul.

Mulțumesc) Acest lucru mi se întâmplă în cazuri extrem de rare. Corpul este slăbit după operație și datorită scăderii conținutului caloric total (pentru a nu înota în absența grăsimii în absența trenului) Acum nu treceți!)
Nu văd nici un motiv să le încarc. Da, acumularea este mai rapidă, dar rezultatul va fi întotdeauna același la sfârșit, dar veți petrece cantități diferite de creatină. 5 grame pe zi este optimă și umple (înseamnă că funcționează)

bine, așa să fie)

Poate un pic de subiect, dar am văzut un post pe bandă, cred că nu ar fi superfluă să întrebați aici. Testosteronul meu este scăzut și cortizolul este supraevaluat (dimineața nu este copilăresc, aproape la tremur peste tot corpul, dar presiunea este normală), din acest motiv, probleme de sănătate (și care provoacă tulburări hormonale și care rezultă din ele Doctorii, desigur, nu sunt capabili să determine), tendința spre corporalitate, norma mea de consum de energie pentru stabilizarea în greutate

1600kkal, dezvăluit prin monitorizarea lungă a greutății și alimentației, că pentru un țăran obez pentru adulți PPC este la fel de puțin și ca rezultat al creșterii cortizolului, tot ceea ce este mâncat deasupra acestuia este imediat depus sub formă de laturi.

Există medicamente care pot crește treptat nivelul de testosteron, fără efecte secundare grave, dar se pare că nu există blocanți ai cortizolului fără efecte secundare?

Poate pentru o astfel de întrebare este mai bine să vezi un doctor?

Cortizolul este, de obicei, cauzat de stres și dieta cu conținut scăzut de carbohidrați.

Nu aș întreba pe forumuri, dacă medicii ar putea sfătui ceva care merită. =)

Dragă, dar vă rog să-mi spuneți dacă conduc un stil de viață foarte sedentar și nu joc sport, dacă încărcături fizice sau cardio va crește producția de testosteron dacă încep să joc sport (jogging, înot, sală de gimnastică etc.) )?

Cu siguranță. Cu cât masa musculară este mai mare, cu atât mai multă cantitate de testosteron este necesară pentru menținerea acesteia, de aceea va crește.

Mulțumesc, voi încerca ceva.

Principalul lucru este opusul său nu reduce încărcăturile excesive.

Testosteronul în numărul său endogen nu are niciun efect asupra creșterii masei musculare. El lucrează deja după crearea unor structuri noi, care lucrează pe receptori caracteristici.
Cu cât mai multă carne - cu atât sunt mai caracteristice receptorii de testosteron și cu cât organismul o produce mai mult pentru reînnoirea constantă a proteinelor.

Un experiment din cartea lui Ellington Darden - "Instruire înaltă de intensitate". traducere:
Fiziologii vă vor spune că creșterea musculară depinde de anumiți hormoni și este imposibilă fără o alimentație adecvată. Dar un studiu interesant realizat în 1975 pe șobolani de laborator a arătat contrariul. Acesta a fost preluat de Dr. Alfred L. Goldberg și colegii săi, iar un articol despre el a fost publicat în jurnalul "Medicină și știință în domeniul sportului" (7.248-261.1975).

Goldberg și colegii săi au îndepărtat chirurgical mușchii de vițel pe o laba a unui grup de șobolani. Deoarece musculatura gastrocnemius joacă un rol cheie în activitatea gleznei atunci când se plimba și alerga, șobolanii au trebuit să compenseze absența celorlalți doi mușchi, talpa și talpa.

După cum era de așteptat, când șobolanii au fost lăsați să alerge pe roată, mușchii tălpii și plantare de pe labele operate au crescut considerabil față de mușchii de pe labele sănătoase.

În următoarea fază de cercetare, s-au pus noi obstacole în fața șobolanilor. Un grup a fost introdus pentru a suprima producția de hormon de creștere. Cel de-al doilea grup a fost suprimat producția de insulină, al treilea grup a fost pus pe o dietă de foame, în care animalele au primit doar apă. Mai multe grupuri au fost formate, de asemenea, acolo unde au existat diferite combinații de condiții experimentale.

Apoi, toate animalele au fost lăsate să alerge în roată. La sfârșitul experimentului, la examinarea șobolanilor sa dovedit că mușchii sole și plantare au crescut în absolut toți indivizii operați. Au crescut pe o dietă de foame, fără insulină și în absența hormonului de creștere. Ei au crescut în detrimentul altor țesuturi, absolut indiferent de faptul că consumul de resurse pentru creșterea lor a amenințat starea întregului organism.

În ciuda faptului că masa musculară totală la unii șobolani a scăzut cu 30%, mușchii lor soleus și plantare au crescut în greutate și mărime. Oamenii de stiinta se confrunta cu o prioritate biologica fundamentala: in timpul stimularii, muschii cresc, in ciuda conditiilor cele mai nefavorabile, inclusiv datorita resurselor interne ale corpului.

Nu credeți că un sportiv natural crește, în cea mai mare parte, din pregătirea competentă, periodizarea și respectarea precisă a planului, decât din contextul hormonal?

Voi da exemplul meu:
uita-te la nivelul meu de testare și spune-mi cum este posibil chiar că am apăsa mai mult sotochku?

Medicamente adaptogenice pentru creșterea testosteronului în culturism

Adăugată pe site de: admin în Sănătoase Eating 13/11/2018 0 126 Vizualizări

Pentru ce sunt folosite aceste medicamente? Impact asupra corpului. Opțiuni pentru cele mai eficiente medicamente.

În domeniul culturismului, este din ce în ce mai posibil să se audă despre astfel de medicamente ca adaptogeni. În același timp, mulți dintre noii veniți nu cunosc scopul acestor aditivi și cu atât mai mult nu înțeleg de ce adapogentele sunt folosite în sport. De fapt, aceste medicamente pot face procesul de antrenament mai eficient, cresc producția de testosteron în organism, întăresc sistemul imunitar și dau mult mai mult corpului. Dar mai mult despre tot.

Adaptogenii au fost inițial comercializați ca medicamente fabricate exclusiv din produse naturale. Plantele și organele medicinale ale unor animale au fost utilizate ca bază pentru producție. Studiile multiple confirmă lunga istorie a acestor suplimente. Inutil să spun că, chiar dacă medicina de est a recunoscut adaptogeni și le folosește de mai multe milenii.

Conform mecanismului său de acțiune, medicamentele sunt unice. Spre deosebire de un număr de alți aditivi, ei nu perturbe funcționarea corpului și nu-l scot dintr-un ritm normal. În același timp, ele aduc beneficii enorme organismului - cresc rezistența la diferite aspecte negative (temperatură ridicată sau scăzută, foame și sete, stres și declanșarea infecțiilor) și, de asemenea, accelerează producția de testosteron. Datorită varietății de acțiuni, experții recomandă prepararea adaptogenului alternativ pentru efect maxim.

Adaptogenii au venit la culturism relativ recent. În același timp, majoritatea medicamentelor sunt de mare folos pentru organism:

 • creste rezistenta, care este foarte importanta pentru sporturile de putere, unde este necesara o cantitate mare de testosteron;
 • ridica pragul oboselii corpului. Un culturist poate să-și exercite mult mai mult fără să se simtă foarte obosit;
 • ele accelerează procesul metabolic în organism, ceea ce contribuie la evitarea unei creșteri a greutății grasei;
 • combate efectiv oboseala emoțională și fizică. Intr-adevar, culturismul adesea epuizeaza atletii nu numai fizic, ci si psihologic. În consecință, astfel de agenți reducători sunt foarte utili;
 • îmbunătățirea concentrației. Când faceți exerciții, vă permite să vă concentrați asupra tehnicii și creșterii musculare;
 • înveselește-te. Sa dovedit deja că, cu o bună dispoziție, formarea aduce beneficii mult mai mult;
 • creșterea rezervelor de energie, ceea ce este necesar nu numai pentru munca activă, ci și pentru o mai bună digestibilitate a proteinelor;
 • să consolideze apetitul pe care un atlet profesionist este un aspect foarte important. În acest caz, nu vorbim despre un fals sentiment de foame.

În plus, datorită utilizării adaptogenilor, ne putem aștepta la o creștere a producției de testosteron, care este foarte importantă pentru creșterea în continuare a masei musculare și îmbunătățirea performanțelor atletice.

Să selectăm o listă de medicamente care sunt considerate cele mai populare astăzi:

 1. Ginseng rădăcină și culturism este dificil de a lega. De fapt, acest adaptogen are un efect foarte pozitiv asupra corpului atletului:
  • în primul rând, tonul corpului;
  • în al doilea rând, activează procesul metabolismului, care are o importanță majoră pentru un atlet;
  • în al treilea rând, nu dezvoltă oboseală;
  • în al patrulea rând, împiedică apariția unui sentiment neplăcut de slăbiciune și de senzație de epuizare;
  • în al cincilea rând, crește semnificativ nivelul de performanță.

Pentru a obține rezultate, este recomandabil să beți un curs de rădăcină de ginseng timp de două săptămâni. În acest caz, doza trebuie să fie de aproximativ 25-30 picături. Frecvența admiterii - de trei ori pe zi. Cel mai bun moment este după masă.

 • Lemongrassul din China este disponibil în mai multe forme - pulbere, tablete și chiar sub formă de fructe uscate. În centrul său, este un puternic biostimulant care restaurează funcțiile vitale ale corpului, îmbunătățește interacțiunea sistemelor, face corpul mai rezistent la hipoxie. Dacă vorbim despre culturism, lemongrassul mărește eficiența, accelerează procesul de recuperare, luptă eficient împotriva suprasolicitării și oboselii excesive după antrenamente. Ca și în cazul rădăcinii de ginseng, lemongrassul trebuie să fie băut pentru o anumită perioadă de timp (de cele mai multe ori între două și patru săptămâni). Dozare - 25-30 picături pe zi, frecvența administrării - de 2-3 ori pe zi.
 • Rădăcina de Aur este un medicament ideal pentru creșterea testosteronului, creșterea forței musculare și a rezistenței. Efectul unic al aditivului mărește numai activitatea miozinei și a actinei. În plus, rădăcina de aur este capabilă să îmbunătățească calitatea vederii și auzului, să sporească imunitatea și, de asemenea, să sporească performanța sportivului la un nou nivel. Medicamentul este luat într-o singură (uneori două) luni. Dozaj - de la 10 la 40 de picături. Timpul optim de recepție este dimineața.
 • Culturismul cere sportivilor o abordare specială și să primească doar o alimentație utilă și eficientă. Adaptogenii sunt cea mai bună alegere în acest sens - sunt siguri, accelerează producția de testosteron și, în general, sunt foarte bune pentru organism.

  Medicamente adaptogenice pentru creșterea testosteronului în culturism

  Adăugată pe site de: admin în Healthy Eating 16 zile în urmă Comments Off on Preparations adaptogens pentru creșterea testosteron în bodybuilding 11 vizualizări

  Pentru ce sunt folosite aceste medicamente? Impact asupra corpului. Opțiuni pentru cele mai eficiente medicamente.

  În domeniul culturismului, este din ce în ce mai posibil să se audă despre astfel de medicamente ca adaptogeni. În același timp, mulți dintre noii veniți nu cunosc scopul acestor aditivi și cu atât mai mult nu înțeleg de ce adapogentele sunt folosite în sport. De fapt, aceste medicamente pot face procesul de antrenament mai eficient, cresc producția de testosteron în organism, întăresc sistemul imunitar și dau mult mai mult corpului. Dar mai mult despre tot.

  Adaptogenii au fost inițial comercializați ca medicamente fabricate exclusiv din produse naturale. Plantele și organele medicinale ale unor animale au fost utilizate ca bază pentru producție. Studiile multiple confirmă lunga istorie a acestor suplimente. Inutil să spun că, chiar dacă medicina de est a recunoscut adaptogeni și le folosește de mai multe milenii.

  Conform mecanismului său de acțiune, medicamentele sunt unice. Spre deosebire de un număr de alți aditivi, ei nu perturbe funcționarea corpului și nu-l scot dintr-un ritm normal. În același timp, ele aduc beneficii enorme organismului - cresc rezistența la diferite aspecte negative (temperatură ridicată sau scăzută, foame și sete, stres și declanșarea infecțiilor) și, de asemenea, accelerează producția de testosteron. Datorită varietății de acțiuni, experții recomandă prepararea adaptogenului alternativ pentru efect maxim.

  Adaptogenii au venit la culturism relativ recent. În același timp, majoritatea medicamentelor sunt de mare folos pentru organism:

  • creste rezistenta, care este foarte importanta pentru sporturile de putere, unde este necesara o cantitate mare de testosteron;
  • ridica pragul oboselii corpului. Un culturist poate să-și exercite mult mai mult fără să se simtă foarte obosit;
  • ele accelerează procesul metabolic în organism, ceea ce contribuie la evitarea unei creșteri a greutății grasei;
  • combate efectiv oboseala emoțională și fizică. Intr-adevar, culturismul adesea epuizeaza atletii nu numai fizic, ci si psihologic. În consecință, astfel de agenți reducători sunt foarte utili;
  • îmbunătățirea concentrației. Când faceți exerciții, vă permite să vă concentrați asupra tehnicii și creșterii musculare;
  • înveselește-te. Sa dovedit deja că, cu o bună dispoziție, formarea aduce beneficii mult mai mult;
  • creșterea rezervelor de energie, ceea ce este necesar nu numai pentru munca activă, ci și pentru o mai bună digestibilitate a proteinelor;
  • să consolideze apetitul pe care un atlet profesionist este un aspect foarte important. În acest caz, nu vorbim despre un fals sentiment de foame.

  În plus, datorită utilizării adaptogenilor, ne putem aștepta la o creștere a producției de testosteron, care este foarte importantă pentru creșterea în continuare a masei musculare și îmbunătățirea performanțelor atletice.

  Să selectăm o listă de medicamente care sunt considerate cele mai populare astăzi:

  1. Ginseng rădăcină și culturism este dificil de a lega. De fapt, acest adaptogen are un efect foarte pozitiv asupra corpului atletului:
   • în primul rând, tonul corpului;
   • în al doilea rând, activează procesul metabolismului, care are o importanță majoră pentru un atlet;
   • în al treilea rând, nu dezvoltă oboseală;
   • în al patrulea rând, împiedică apariția unui sentiment neplăcut de slăbiciune și de senzație de epuizare;
   • în al cincilea rând, crește semnificativ nivelul de performanță.

  Pentru a obține rezultate, este recomandabil să beți un curs de rădăcină de ginseng timp de două săptămâni. În acest caz, doza trebuie să fie de aproximativ 25-30 picături. Frecvența admiterii - de trei ori pe zi. Cel mai bun moment este după masă.

 • Lemongrassul din China este disponibil în mai multe forme - pulbere, tablete și chiar sub formă de fructe uscate. În centrul său, este un puternic biostimulant care restaurează funcțiile vitale ale corpului, îmbunătățește interacțiunea sistemelor, face corpul mai rezistent la hipoxie. Dacă vorbim despre culturism, lemongrassul mărește eficiența, accelerează procesul de recuperare, luptă eficient împotriva suprasolicitării și oboselii excesive după antrenamente. Ca și în cazul rădăcinii de ginseng, lemongrassul trebuie să fie băut pentru o anumită perioadă de timp (de cele mai multe ori între două și patru săptămâni). Dozare - 25-30 picături pe zi, frecvența administrării - de 2-3 ori pe zi.
 • Rădăcina de Aur este un medicament ideal pentru creșterea testosteronului, creșterea forței musculare și a rezistenței. Efectul unic al aditivului mărește numai activitatea miozinei și a actinei. În plus, rădăcina de aur este capabilă să îmbunătățească calitatea vederii și auzului, să sporească imunitatea și, de asemenea, să sporească performanța sportivului la un nou nivel. Medicamentul este luat într-o singură (uneori două) luni. Dozaj - de la 10 la 40 de picături. Timpul optim de recepție este dimineața.
 • Culturismul cere sportivilor o abordare specială și să primească doar o alimentație utilă și eficientă. Adaptogenii sunt cea mai bună alegere în acest sens - sunt siguri, accelerează producția de testosteron și, în general, sunt foarte bune pentru organism.

  Despre Noi

  Diabetul zaharat este o boală gravă care duce la disfuncționalitatea sistemului endocrin uman. Aceasta provoacă o perturbare a ciclului normal de viață al pacientului, deoarece întreținerea vieții organismului unui pacient cu diabet zaharat necesită revizuirea dietei și oprirea consumului multor alimente pe care oamenii sănătoși le consumă fără restricții.